przystawki - 17402 przepisów (strona:171/1161)

Pieczone szparagi w szynce serrano 99

Smaczna hiszpańska przystawka. Składniki 2 łyżki oliwy z oliwek 6 plastrów szynki serrano 12 zielonych szparagów sól morska gruboziarnista pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ze szparagów usuwamy zgrubiałe końcówki ,obcinając je. Następnie obtaczamy je w połowie oliwy z oliwek ,owijamy każdy w połowę plastra szynki i umieszczamy na blaszce

R'n'G Kitchen
Serowe paczuszki z warzywami 172

Prosta smaczna przystawka. Szybko można przygotować, a w plasterki sera można zawijać inne dodatki, np. rzodkiewkę, tuńczyka paprykę. Składniki 200 g wędzonego żółtego sera wędzonego (u mnie gouda) 3 ogórki konserwowe 8 szt pomidorków koktajlowych 50 g szynki gotowanej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie   Ser pokroiłem

R'n'G Kitchen
Grillowane faszerowane pieczarki 123

Propozycja na szybką, bardzo smaczną przystawkę. Składniki 1/2 szklanki kaszy bulgur 2 pomidory świeże listki mięty 8 szt pieczarek do grilowania sól pieprz sok z połowy cytryny oliwa z oliwek Przygotowanie Miętę pokroiłem bardzo drobno razem z łodyżkami. Pomidory przeciąłem na pół, wydrążyłem gniazda nasienne. Pomidory pokroiłem na kawałki, wymieszałem z miętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur. Doprawiłem do smaku

R'n'G Kitchen
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 157

szybka w przygotowaniu. Zamiast łososia możemy dać inną wędzoną rybę czy szynkę. Jednak według mnie najlepsza jest z łososiem. Myślę ze taka rolada może być fajną i elegancką   przystawką na każde przyjęcie czy spotkanie. Zapraszam!!!! Składniki: 150 g wędzonego łososia, 250 g serka naturalnego ( ja użyłam Piątnicy), 500 g szpinaku ( rozdrobnionego), 2 ząbki czosnku, 4 jajka, sól, pieprz, olej

Passion of Cooking
Muszle z łososiem i sosem pieprzowym 201

około 5 minut na wolnym ogniu. Następnie do sosu dodajemy rybę i gotujemy jeszcze przez 1-2 minuty. Gotowym sosem nadziewamy makaronowe muszle. Podajemy z plasterkiem cytryny jako ciepłą przystawkę lub danie główne

W poszukiwaniu inspiracji
Sushi z holenderskim matjasem i musem z fenkuła 174

Kcal) więc będąc na diecie można sprawiać wrażenie,że bierze się na przyjęciu wraz z innymi czynny udział w konsumcji.Porównując:jedno jabłko ma +/- 50 Kcal. Do tej przystawki idealnie pasuje wytrawne białe sherry Manzanila lub białe wino np.Muscadet Jeden kawałek fenkułowego sushi wynosi tylko: 70 Kcal białko 4g, tłuszcz 5g, węglowodany 1g SKŁADNIKI: 1 fenkuł (koper włoski

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pianka szparagowa z pomidorami 115

Delikatna, lekka przystawka z zielonymi szparagami i soczystymi pomidorami. Składniki: (na około 4 porcje) 1 jajko 100 ml śmietany 18%  szczypta soli  szczypta pieprzu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej Farsz: 1-2 pomidory pokrojone w kostkę bądź w łódki 2-3 szparagi pokrojone na plasterki świeży rozmaryn do dekoracji Przygotowanie: 1. Jajka ubić mikserem na puszystą pianę. 2. Dodać

KreatywnePiny
Tatar wołowy, befsztyk tatarski 391

Tatar to jedna z moich ulubionych przystawek.  Mogłabym go jeść chyba każdego dnia.  W przygotowaniu nie jest zbyt skomplikowany, więc polecam go każdemu krwiożercy ;) Ilość do datku zależy od gustu konsumującego. Ja najbardziej lubię go w poniższych proporcjach. Na jedną porcję potrzebne są: polędwica wołowa 250-300 g na porcję 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka oleju

Jemy Pijemy
Gotowana rzodkiewka 141

przygotowana rzodkiewka to doskonały dodatek do wielu dań głównych. Sama w sobie może być wspaniałą przystawką. Warto się do niej przekonać :) Pęczek rzodkiewek 1 łyżka masła sól  pieprz 1/2 łyżeczka cukru Rzodkiewki umyć i przełożyć do małego rondelka, zalać wodą tak aby w niej pływały. Dosolić i lekko posłodzić. Od chwili wrzenia gotować ok 3-5 min. Wyjąć

Jemy Pijemy
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pesto i pieczarkami 155

Prosta ale smaczna przystawka z ciasta francuskiego z nadzieniem z pesto, pieczarek i cebuli, z dodatkiem oliwek i żółtego sera. Ślimaczki smakują na zimno, ale najlepsze są ciepłe. Można je przygotować nawet dzień wcześniej, a upiec kiedy gości siedzą już przy stole. Przepis można modyfikować podobnie jak pizzę, dodając ulubione składniki. Nie może jednak być ich zbyt wiele

Trzeci talerz
Chrupiący kurczak 305

dość klasycznych obiadów a czasu jak zwykle brakuje. Możesz zaserwować go zarówno z pieczonym ziemniaczkiem, jak i sosem czosnkowym lub/ i warzywami sezonowymi. Świetnie sprawdzi się na imprezę, jako przystawka podczas oglądania meczu, czy na rodzinny obiad. Spróbuj, czekam na twoją opinię! Składniki: podwójna pierś z kurczaka pomysł na .... soczyste skrzydełka z miodem płatki kukurydziane 3-4 łyżki mąki

Wielki apetyt
Jajka otulone wędzonym łososiem z musem z awokado 128

wielkanocną przystawkę proponuję przygotować jajka nadziewane musem z awokado w szaliczkach z wędzonego łososia. Danie proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy połówki jajek ugotowanych na twardo owinąć paskami wędzonego łososia i nałożyć na nie porcje musu z awokado. Dla lepszego efektu dekoracyjnego dodałam do musu troszeczkę żelatyny. Nie rozlewa się wówczas na boki i daje się ładnie wyciskać z worka

Wiem co jem
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami 130

smażyć naleśników na krokiety, a chcąc dochować wierności tradycji, chcieliby by na ich stole znalazła się kapusta z grzybami polecam przygotowanie tej pysznej tarty. Sprawdzi się zarówno jako przystawka jak też dodatek do czystego czerwonego barszczu. Żeby było jeszcze szybciej zrobiłam ją na cieście francuskim. Można użyć gotowego świeżego lub mrożonego. Bardziej ambitni mogą zrobić ciasto sami. Farsz można przygotować

Wiem co jem
Śledziowa kopuła 309

Śledziowa kopuła to wspaniała przystawka na świąteczno-wigilijny stół ale nie tylko, doskonale sprawdzi się w czasie karnawałowych imprez –ma jedną wadę bardzo szybko znika ze stołu! Składniki 40 dag filetów śledziowych w zalewie octowej-matiasów 1 łyżka soku z cytryny 30 dag pieczarek marynowanych 400 ml małych buraczków marynowanych 2 cebule 3 łyżki majonezu z czosnkiem  KIELECKI sól

Wanilia i Kardamon
Jajka w laskowej skorupie 146

Święta idą coraz szerszym krokiem, ostatni dzwonek aby zaplanować Wielkanocne  menu. Jajka królują u mnie pod każdą postacią, uwielbiamy je, dziś zostawiam Wam propozycję na przystawkę  w formie zapiekanych jajeczek   w orzechowej panierce, na świąteczny stół ale nie tylko!     Składniki: 4 jajka 5 łyżek bułki tartej 4 łyżki mielonych orzechów laskowych 4 łyżki żółtego sera

Wanilia i Kardamon