przystawki - 17402 przepisów (strona:161/1161)

Klopsiki w zalewie pomidorowej 155

Zwykłe mielone zalane ostro-słodką zalewą pomidorową z warzywami. Sprawdzą się na kolację, przystawkę i np. podczas spotkania ze znajomymi. Można je podawać zarówno na zimno jak i na ciepło.  Składniki:    1/2 kg mielonej wieprzowiny,  sól, pieprz,  jajko,  ząbek czosnku,  szczypta ostrej papryki,  szczypta curry,  2 łyżki bułki tartej,  czerwona

Z miłości do słodkości
Tatar z łososia 167

Tatar rybny który doskonale sprawdzi się jako przystawka na imprezowy stół, czy po porostu na zdrową kolację. Danie powstało  z łososia firmy  Suempol  która słynie z wysokiej klasy jakości produktów.. Polecam! Składniki: 100 g wędzonego łososia ½ szklarniowego ogórka 1 dojrzałe awokado ½ cebuli czerwonej 1 łyżka oleju lnianego Sos sojowy do smaku Pęczek koperku Sok z limonki

Wanilia i Kardamon
Naleśniki z łososiem 124

świątecznej przerwie wracamy z nowymi daniami. Pozostaniemy przez chwilę w wigilijnym klimacie i pokażemy świetną przystawkę, która równie dobrze nada się na wigilijny stół, jak i na co dzień. Naleśniki z nadzieniem są bardzo szybkimi i prostymi daniami. Często przygotowujemy zapiekane naleśniki z wytrawnymi farszami, dzisiaj będą naleśniki na zimno, ale starczy tego gadania. Przepis Składniki: Naleśniki: 40 g masła

KasiaiKrzysiu.pl
Łosoś w galarecie z warzywami 246

wstawiłam do lodówki. Kiedy już zaczęła tężeć, wyłożyłam następną porcję i znów zalałam galaretą. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Boże Narodzienie , Dania bez glutenu , Dania z rybą , Przystawki , Wykorzystanie białek Tagged: marchewka , por , zielony groszek , łosoś , żelatyna

https:KKuchniaMniam
ciabatta z chorizo i mozarellą 188

Szybka aromatyczna przystawka na ciepło w sam raz na okres karnawału - podgrzane w piekarniku włoskie pieczywo z hiszpańską kiełbasą chorizo wraz z mozarellą i bazyliowym pesto tworzy doskonałą i jakże prostą do przygotowania kompozycję. Składniki : 2 ciabatty kilka cienkich plastrów kiełbasy chorizo 1 pomidor 1 ząbek czosnku 2 garści liści świeżej bazylii oliwa z oliwek 1 łyżka soku

zobacz ich smak
Nadziewana bagietka 239

Nadziewana bagietka Ciekawa propozycja na zimną przystawkę. Szybka, tania i efektowna. Farsz bagietki można zmienić, w zależności od Waszych upodobań. Ja zrobiłam na kolorowo, z kukurydzą, papryką, groszkiem i szynką. Można pokusić się o nadzienie wyłącznie paprykowe, na ostro, czosnkowe, ziołowe, co kto lubi, i co kto ma w lodówce. Fajnie wyglądają takie małe kolorowe kanapeczki na naszym imprezowym stole

na moim stole...
Czosnkowe krewetki w wolnowarze 223

Znakomita przystawka. Krewetki gotowane w wolnowarze wyszły świetnie - miękkie i soczyste. Dzięki wcześniejszemu, 30 minutowemu podgrzewaniu, olej w którym szykujemy krewetki, jest bardzo aromatyczny. Krewetki możemy obrać całkowicie, lub zostawić ogonki, co pozwoli wygodniej je jeść. Możemy też kupić surowe, mrożone , już obrane krewetki, gotowe do przyrządzenia. Należy je wtedy odpowiednio wcześnie wyjąć z zamrażalnika i rozmrozić, najlepiej

Stare Gary
Muszle taco z łososiem wędzonym 158

układamy paski łososia. Na łososia dajemy paski papryki i koperek. Całość delikatnie „dopełniamy” glazurą o smaku białej trufli. Muszle taco z łososiem wędzonym to nie tylko sylwestrowa, czy karnawałowa przystawka. Chrupiące taco, w zależności od farszu, mogą być podane na ciepłu lub na zimno. To ogólnie lekkie, bardzo aromatyczne i smaczne danie, ba – nawet ciekawa forma podania sałatki. Gorąco polecam

mojewypiekiinietylko
Faszerowane pieczarki portobello 125

Kochani Witam Was w Nowym Roku :) Dzisiaj mamy kolejną fajną przystawkę imprezową, chociaż może to być Wasza kolacja tak jak ostatnio moja :) Bardzo sycąca, idealne połączenie do piwka ze znajomymi. Takie pieczarki możecie faszerować czym chcecie, moja propozycja na dzisiaj:  Składniki:   8 pieczarek portobello 100 g mięsa wołowego 1 dymka pęczek szczypiorki 1 chilli 2 łyżeczki przecieru pomidorowego

Niezły Młynek
Forszmak poświąteczny 96

potrawa przygotowana z różnych składników, np. z ugotowanych ziemniaków, pieczonego lub gotowanego mięsa, śmietany i utartego sera, albo z cebuli, śledzi, zapiekana lub podawana na zimno jako przystawka lub danie główne. U mnie przygotowana z tego co zostało po świętach - stąd też ta nazwa. Składniki: 1 kg wędliny 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 jabłko 15 dag ugotowanych ziemniaków

Tradycyjna Kuchnia
Słone babeczki z awokado i anchois 101

Przystawka na różne okazje. Jej zaleta ? Szybka , prosta a zarazem smaczna, czegóż chcieć więcej...  Składniki 1 szt awokado 1 jajko ugotowane na twardo pieprz świeżo mielony 3 szt filecików anchois kiełki brokuła  sok z cytryny   Przygotowanie Dojrzałe awokado wydrążyłem. Jajko ugotowane na twardo obrałem i posiekałem na mniejsze kawałki. Miąższ awokado , jajko i 3 fileciki anchois połączyłem

R'n'G Kitchen
Ziemniaki Hasselback z serem i boczkiem 227

Ziemniaki Hasselback tym razem w wersji wypasionej, czyli z dodatkiem sera i boczku. Podane na ciepło są doskonałą przystawką na przyjęciach i spotkaniach. Trochę śmietany, sera, boczku i danie wygląda zdecydowanie bardziej „wystawnie”. Polecam, bo powinno spodobać się Waszym gościom.     Składniki /dla 6 osób/: 6 sporych ziemniaków 6 plastrów żółtego sera sól morska w młynku

Pasja Smaku
Francuskie rollsy z szynką serrano 149

sylwestrowej domówce najlepiej sprawdzą się niewielkie przystawki, takie które nie wymagają dużo czasu ani umiejętności, dlatego ja mam propozycję z ciasta francuskiego z dodatkiem szynki serrano i wyrazistych w smaku serów, zachęcam do wypróbowania tej propozycji! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego świeżego 10 dag wędzonej szynki serrano 50 g sera cheddar 50 g sera grana padano lub parmezanu-każdy inny

Wanilia i Kardamon
Sylwestrowe przekąski 545

gronie przyjaciół, znajomych , rodziny. Dla tych drugich proponuję kilka ciekawych, smacznych i szybkich przekąsek. Róże  z ciasta francuskiego Spiralki z serem Roladki z szynki  Roladki  Przystawka z łososia Pomidory z mozzarellą  Przekąska Serek pleśniowy z oliwkami  Przekąska SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Carpaccio z buraka z serkiem śmietankowym. 191

świętach :)  Dzisiaj chciałam Was zaprosić na coś lekkiego czyli na Carpaccio z buraka z serkiem, pyszne, lekkie, w sam raz po świątecznym przejedzeniu :) Carpaccio można podać jako przystawkę a także jako dodatek do obiadu :) Wyśmienicie smakuje :) Sałatkę podałam na przepięknej porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda  Zapraszam :) Składniki : 2 buraki duże lub 3 małe ugotowane 150 g serka śmietankowego

Sama słodycz i szczypta chili