Bruschetta z tapenadą po toskańsku

Bruschetta z tapenadą po toskańsku

Bruschetta z tapenadą po toskańsku

Propozycja na szybką przystawkę, wyrazistą, nadającą się na różne okazje.   Składniki mała puszka anchois szklanka drylowanych czarnych oliwek 2 łyżki kaparów sól pieprz cytryna 1/3 szklanki oliwy extra virgin łyżka brandy musztarda do smaku 2 ząbki czosnku pieczywo pełnoziarniste Przygotowanie   Anchois po wyjęciu z puszki osączyłem, pokroiłem na małe kawałki. Oliwki i kapary posiekałem, ząbek czosnku przecisnąłem przez praskę. Dodałem brandy, otartą skórkę z cytryny, a także sok wyciśnięty z cytryny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.