bardziej mięsista. Świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania a kupić je można nawet w popularnym dyskoncie. Są intensywniejsze w smaku niż zwykłe pieczarki i zdecydowanie je polecam na przystawkę lub danie główne. Osobiście lubię takie długo pieczone a nie jedynie podpiekane i taki przepis przedstawiam. 8 pieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g tartej mozzarelli 50g tartego sera cheddar(...)rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone obsypane solą i przyprawami. Studzimy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i mozzarellą. 2. Pieczarki portobello myjemy, obieramy, odcinamy nóżki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy, nakładamy dużą ilość farszu, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut
Szefowa kuchniStyczeń, to czas Karnawału dlatego w kuchni Regionalnych Smaków, pojawia sie potrawa, która wyjatkowo pasująca na imprezę. HEKELE lub HEKERLE , tak nazywana jest na
Codziennik KuchennyAch te pasty. Są pyszne. Mają tylko jeden minus. Za dużo można z nimi zjeść kanapek. I to jest problem. Nie wiem jak Wy ale je
Smaki EwyNie wiem jak Ty ale ja zawsze jadałam ptysie na słodko. Dzisiaj jednak mam wersję wytrawną. Ten przepis świetnie sprawdził się na urodzinach mojego brata zamiast
Niezły MłynekŚwięta Wielkanocne coraz bliżej. Najwyższa pora zacząć myśleć nad tym co dobrego postawimy na naszym stole. U mnie co roku pojawiają się oczywiście tradycyjne
Kulinarne przygody GatityZachęcamy do tej wersji krokietów, nietuzinkowe ze względu na rodzaj farszu, ale zachęcające jest to, że bardzo szybko można przygotować to danie, a jest to bardzo
kgwjanczewohttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot. Przepis na farsz autorski (mój). Pyszna propozycja na szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak
Di gotujePiękna polska złota jesień, właśnie taki powinien być cały październik ciepły i słoneczny. Niczego więcej do szczęścia nie potrzeba,no może jeszcze Ich - braci Golców! Składniki
Kuchenne aromatyW mojej kuchni dziś obowiązują jednolite kolory :) Była zielona zupa, teraz żółta sałatka. Pierwszy raz jadłam ją u Koleżanki. Dla odświeżenia dawnych dobrych czasów zapisuję ją
Weekendy w domu i ogrodzieRozmarynowo-miętowy mus z białej czekolady polany czekoladowym sosem to istny raj dla podniebienia. Mus wymaga schłodzenia w lodówce, więc najlepiej przygotowania zacząć dzień wcześniej. Mus
Moja DelicjaW moim domu specjalistą od tatara jest mój osobisty mąż. Zawsze to on go przygotowuje, ale na szczęście dzieli się nim ze mną i zajadamy ze
Kuchnia z widokiem na ogródSałatka z paluszków krabowych to miła odskocznia od popularnych sałatek, bardzo smaczna , łatwa i szybka w przygotowaniu. Do jej wykonania potrzebujemy tylko cztery składniki nie licząc
Kuchnia z widokiem na ogródDrugi dzień Nowego Roku był bardzo intensywny. Do tej pory prześladuje mnie smak maku, świątecznej kaczki i innych przy tej okazji robionych smakołyków.Dlatego dziś coś
BaRepasOdrobina wiosny jesienią? Czemu nie. Pewna alternatywa typowej sałatki, przekąski i braku pomysłu. Od siebie dodałam krewetki. Mąż zachwycony, ale to jednak nie moja bajka ;). Inspiracja
Malinowe PocałunkiJednym z moich ulubionych dań są zapiekanki ziemniaczane . Do ziemniaków pasuje niemal wszystko, tak więc zapiekanki doskonale nadają się nie tylko na codzienny obiad, ale i
Kuchnia Pełna Pasji