przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:117/200)

Faszerowane ziemniaki 139

Faszerowane ziemniaki to dla mnie taki mini bigos . W tym sensie że na farsz wykorzystuje resztki. A takowych po Świętach jest w brut w każdej lodówce

Eli Gotowanie
Nuggetsy w panierce kukurydzianej 141

Serwowałam Wam już, Moi Drodzy, kurczaka w panierce chipsowej , a teraz przyszedł czas na kolejne z dań tego typu - nuggetsy w panierce kukurydzianej. To idealny sposób

Życie zamknięte w smaku
Pierogi z serem i pysznym sosem z czerwonego wina i malin. 183

Pyszne pierogi ze słodkim waniliowym twarogiem,  na fenomenalnym sosie z czerwonego wina z malinami.  Nie będę się rozpisywała się nad doznaniami  smakowymi 

Malinowe Pocałunki
Dietetyczna sałatka z kaszą jaglaną i wędzonym kurczakiem 473

Kasza jaglana to sojusznik w zrównoważonej diecie. Jest na tyle uniwersalna, że znajdzie zastosowanie podczas śniadania, obiadu i kolacji, w przystawkach, daniach głównych i deserach. ;-) Dziś przedstawiam ją w wersji sałatkowej. Bardzo lubię sałatki i chciałabym obalić mit, że to z majonezem smakują najlepiej. Ja majonez zastępuję serkiem homogenizowanym (z dodatkiem jogurtu lub bez) i nie ma żadnej różnicy. Niedowiarkom(...)300g wędzonego fileta) - można zastąpić ugotowanym filetem/ćwiartkami, obranymi ze skóry i pokrojonymi, sałatka jest wtedy delikatniejsza w smaku 1/2 białej części pora 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 jajka 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę

Szefowa kuchni
Serowe frytki z cukinii 175

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Frytki z cukinii są pyszną przekąską i doskonałą alternatywą dla tych ziemniaczanych. Idealnie smakują w wersji solo

Di gotuje
Sałatka z tuńczykiem 367

Ostatnio sporo rybek u mnie na blogu ;) Tym razem mam dla Was pyszną sałatkę z tuńczykiem. Sprawdzi się zarówno na śniadanie lub kolację jak i na

Smakołyki Asi
Śledź pod buraczkiem 117

Dziś zapraszam na jedno z moich klasycznych dań na Wigilię, czyli przed Wami śledź pod buraczkiem. Możemy go zrobić tradycyjnie, czyli w dużej misce, ale możemy

Kulinarne przygody Gatity
KNEDLE SEROWE ZE ŚLIWKAMI I ORZECHOWĄ PANIERKĄ 109

Knedle to potrawa bardzo uniwersalna i można je przyrządzić na wiele sposobów. Poniższe knedle nie zawierają mąki i ziemniaków!  Za to biały ser ;-) Nadzienie zależy

potrawyregionalne
Ciasto francuskie z pieczarkami 458

 Gdy trzeba wyczarować coś pysznego w krótkim czasie zawsze sięgam po ciasto francuskie. Jeszcze nie odważyłam się sama go przygotować i póki co sięgam po

UgotujmyTo.pl
Tatar wołowy 148

Cześć Jedną z moich ulubionych przystawek jest tatar. U mnie w domu podaje się go najczęściej na kanapkach z bułki lub chleba. W wersji bardziej eleganckiej można go podać ładnie uformowany w lekko spłaszczoną kulkę (w kulce można zrobić wgłębienie na żółtko) otoczony posiekaną cebulką, grzybkami lub ogórkami konserwowymi. Tatar wołowy Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miskę, widelec, łyżkę(...)tatara wołowego, ½ małej cebuli, 1 łyżkę oleju, kilka kropel przyprawy w płynie, pieprz czarny mielony, słodką lub ostrą paprykę mieloną, wodę mineralną. Mięso wołowe przełóż do miski. Jajko sparz i oddziel białko od żółtka. Żółtko przełóż do mięsa, a białko wykorzystaj w inny sposób. Cebulę obierz z łupinek, bardzo drobno posiekaj i dodaj do mięsa. Do wołowiny dodaj olej, przyprawę

blog.moje-pasje.info
Pieczarki faszerowane ricottą i suszonymi pomidorami 203

Smaczna przystawka. Farsz trzeba dobrze doprawić pieprzem, żeby pieczarki nie były mdłe. Robiłam 4 duże grzyby Portobello, ale farszu wystarczy na sześć sztuk. Grzyby całkiem smaczne również  na zimno.Inspiracją był przepis z tej stronyskładniki4-6 dużych pieczarek, użyłam dużych grzybów Portobello (odmiana pieczarek) ok 6 - 7 cm średnicy. oliwa z oliwek250g  ricotty50g suszonych pomidorów(...)drobno posiekanych12 czarnych greckie oliwki, pokrojonych w małe kawałki40 g tartego parmezanu2 łyżeczki posiekanego oregano2 łyżki posiekanej natki pietruszki + trochę do dekoracjisól i pieprz1 jajko, lekko roztrzepaneprzygotowanieRozgrzać piekarnik do 200 ° C. Połączyć ricottę, suszone pomidory, oliwki, parmezan, oregano, pietruszkę, sól, pieprz i jajko, w dużej misce.Nóżki grzybów wyłamać lub wyciąć, nie będą nam potrzebne. Do miseczki nalać

Stare Gary
Orzechowe poduszeczki na francuskim cieście z migdałami 115

kiedyś to zrobię, zobac” Jesteśmy koleżankami, przyjaciółkami, matkami. Jesteśmy. Na całe szczęście!   Są śmieszne! Śmiesznie proste i śmiesznie szybko się je zjada. Wyglądają też śmiesznie. Są doskonałą przystawką przed daniem głównym lub przekąską na imprezie. Nazwałam je poduszeczkami, bo w trakcie pieczenia pęcznieją jak poduszki! Są bardzo smaczne, zarówno z wytrawnym nadzieniem, jak i słodkim. Dziś propozycja orzechowa(...)orzechów włoskich 1-2 łyżeczki cukru pudru garść płatków migdałowych rukola do dekoracji Wykonanie Schłodzone w lodówce ciasto francuskie rozwinąć i wyprostować brzegi. Małym kieliszkiem lub nawet kieliszkiem do jajka wykrawać z ciasta kółka i kłaść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180C przez ok. 15-20 minut na złoty kolor. Twaróg połączyć z cukrem

Raj dla Podniebienia
Kapuśniaczki w cieście francuskim 140

Kapuśniaczki to znakomity dodatek do barszczu, ale nie tylko...jako samodzielna przystawka również smakują wyśmienicie. Ciasto do kapuśniaczków możemy zrobić kruche, drożdżowe lub francuskie. Dzisiaj poszłam na łatwiznę i do kapuśniaczków użyłam ciasta francuskiego ze sklepu. Takie kapuśniaczki przygotujemy w kilka chwil, a ich smak jest rewelacyjny 😋 Nadzienie przygotowałam z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Kto nie próbował jeszcze(...)grzyby suszone 1 szklanka, cebula 1 szt, papryka słodka w proszku pół łyżeczki, kminek pół łyżeczki, pieprz ziołowy pół łyżeczki, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, dodatkowo: jajko 1 szt, s ó l, Sposób przygotowania: Kapustę drobno kroimy, cebulkę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Grzyby gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy i drobno kroimy. Kapustę łączymy z cebulk

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania