Chrupiące kawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych z dodatkiem różnych dipów mogą stanowić pyszny obiad, lub fantastyczną przekąskę imprezową. Smakują zarówno na ciepło jak i
Smaki Na TalerzuWczoraj zrobiłam pyszne paszteciki. Dzisiaj mam dla Was gotowy przepis. Takie paszteciki robię często, na różne okazje. Na obiad lub na kolację. Świetnie sprawdzają się też jako przystawka na ciepło np. z gorącym barszczem. Dopiero teraz uporządkowałam przepis, okrasiłam zdjęciami i zamieszczam w całości. Zrobiłam to na prośbę jednej czytelniczki mojego bloga, która poprosiła o przepis na paszteciki drożdżowe(...)połączonego. Kruche i drożdżowe razem. Są doskonałe Składniki na około 30 sztuk: 500 g mąki pszennej (luksusowej typ 550) 250 g tłuszczu (pół na pół, masła i margaryny) 1 jajko 2 żółtka 200 g śmietany 18% sól 40 g świeżych drożdży 1kg pieczarek 1 duża cebula sól świeżo zmielony pieprz olej do smażenia 1 jajko do posmarowania pasztecików 2 łyżeczki
Kuchnia u KrysiOd jakiegoś czasu szukałam ciekawych przepisów na sałatki, które można zaserwować na wielkanocnym stole. W internecie trafiłam na ten przepis, od razu przypadł mi
Passion of CookingDynia! Uwielbiam pieczoną dynię piżmową, jest bardzo częstym gościem na moim stole. Stosują ją do dań głównych, deserów, zup, przystawek i do przetworów. Jest bardzo wdzięcznym warzywem. Zawsze jesienią piekę w piekarniku dość spore ilości dyni piżmowej, potem miąższ miksuje na gładką masę i zamrażam. Potem mogę w dowolnej chwili sięgać po kremowy mus dyniowy. Dzisiaj przygotowałam bardzo prostą(...)spodzie z ciasteczek. Propozycja szybka do przygotowania i bardzo smaczna! Polecam! SKŁADNIKI: - 400 ml puree z pieczonej dyni - 3 łyżki miodu - przyprawy tj. cynamon, kardamon, odrobina chili - 4 duże jajka - 15 kruchych ciasteczek i 3 łyżki masła (spód tarty) WYKONANIE: SPÓD: ciasteczka i masło zmiksuj mikserem na gładką masę, wylep nią dno formy do tarty MASA: - puree z dyni, zmiksuj
SMYKWKUCHNIBardzo lubię pastę jajeczną z szynką. Przeważnie przyrządzałam ją do pieczywa. Tym razem postanowiłam upiec kruche babeczki i podać je z pastą. Przygotowałam je na kolację
Bajeczna Kuchniahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Super przekąska, która niesamowicie wciąga. Świetnie smakują same, z różnymi dipami czy nawet barszczem. Jeśli nie lubicie kminku - doprawcie
Di gotujePropozycja doskonała na wielkanocne śniadanie lub jako przystawka zaostrzająca apetyt przed daniem głównym. Delikatne, kruche ciasto francuskie z nadzieniem z białej kiełbasy, polanej pachnącym ziołami sosem serowo-śmietanowym. Wbrew pozorom ser pleśniowy zawarty w masie wcale nie ma dominującego charakteru ani zapachu. Sam sos jest bardzo aksamitny i delikatny. Całość jest naprawdę szybka w przygotowaniu i efektowna :) A do tego(...)bardzo smaczna! Składniki (na 6-8 tartaletek): 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 szt. parzonej białej kiełbasy 1 duża cebula 1 duże jajko 10 dag sera pleśniowego (użyłam sera Lazur z niebieską pleśnią) ½ szklanki śmietany 30-36% kilka gałązek świeżego tymianku i majeranku (ewentualnie można zastąpić po pół łyżeczki suszonych ziół) szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: Foremki do tartaletek posmarować masłem
MyCookBook.plSzybkie i zdrowe placki z płatkami orkiszowymi . Przygotowywanie ich trwa naprawdę chwilę. Powodują uczucie sytości... sycą ...ale zdrowo i są składnikiem zdrowej diety.Płatki te
potrawyregionalneDziś dla Was zostawiam jeszcze jedną propozycję - roladki na zabawę andrzejkową czy do wykorzystania w okresie karnawału na typową domówkę z przyjaciółmi choć na śniadanko
Wanilia i KardamonTakie ciasteczka z parmezanem to ciekawy sposób na wykorzystanie zbyt dużej ilości włoskiego sera. Są wytrawne i świetnie pasują do piwa – idealne na wieczór czy
Pasja SmakuSkładniki: 10 sporych pieczarek 1 drobno posiekana cebulka 5 pomidorów suszonych z zalewy, posiekanych w kosteczkę 5 plasterków szynki lub innej wędliny, pokrojonej w kosteczkę pół
Kulinarny PamiętnikDziś przygotowałam pastę brokułową. Jeśli lubicie brokuły tak bardzo jak ja to ta pasta jest właśnie dla Was, lekka, zdrowa i bardzo smaczna. Łatwa w przygotowaniu
Kuchnia z widokiem na ogródSałatka jarzynowa jest klasyką kuchni polskiej. Każda gospodyni ma na nią swój sprawdzony przepis. Ja przygotowują jej najczęściej kiedy zostanie mi włoszczyzna z rosołu. Polecam podanie
Pyry na GazMielone niekoniecznie muszą być nudne. Zamiast smażenia upieczmy je w piekarniku, będą delikatniejsze, nadziejmy pysznym fetą...zyskają zupełnie nowego smakuSkładniki: 60 dag mięsa mielonego mieszanego
Z Majeczką w kuchniTo już chyba trzecia odsłona kotletów z kaszy jaglanej...Każda z nich jest pyszna i inna od poprzedniej...Dziś trochę bardziej kaloryczna no ale od wielkiego
NaKońcuJęzyka