przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:124/200)

45. Selerne placki 142

Seler to moje ulubione warzywo. Do tej pory oprócz surówek i sałatek robiłam kotlety z selera. Przygotowywałam je jednak z obgotowanych plastrów warzywa, panierowałam i smażyłam

Jadło i czytadło
Sałatka z roszponką i pulpecikami 273

Mniam taką sałatkę dzisiaj zaserwowałam na kolację. Moja połówka była zachwycona i powiedziała, że jest to najlepsza sałatka jaką zrobiłam. Sądzę, że będzie u nas gościła

Niezły Młynek
WIGILIA - Pasztet warzywny 308

Z przetestowaniem przepisu trochę mi zeszło. Ponad rok minął od kiedy jako nowinkę kulinarną recepturę wraz z próbką degustacyjną zafundowała nam koleżanka z pracy. Nadszedł wreszcie

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tartaletki z gęsią i kasztanami 146

Tartaletki to kruche ciasto wypełnione nadzieniem. Nie zawsze muszą być podawane na słodko, można również na słono. Dzisiaj zrobiłam je z piersią z gęsi, kasztanów i

Oryginalny smak
Croissanty z borowikami 194

Uwielbiam ciasto francuskie, jednak tylko raz odważyłam się sama je zrobić. Było pyszne jednak czasochłonne. Kupuję gotowe ciasto, jednak z nadzieniem można poeksperymentować i wychodzi pysznie

Niezły Młynek
Drożdżowe z pieczarkami 169

Bardzo dobra przystawka doskonale pasuje na różne spotkania  jako dodatek do barszczyku. Polecam. SKŁADNIKI Ciasto:  40 g drożdży  500 g mąki  1 łyżeczka cukru  1/2 szkl mleka  250 g masła  2 jaja  szczypta soli  Farsz:  ok. 600 g pieczarek  1-2 cebule  2 łyżki mąki (raczej płaskie(...)stolnicę i rozwałkować na ok. 1 cm. Pokroić na pasy 30x10 cm i na środek każdego nałożyć farsz.  Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i wymieszać. Dodać mąkę, jajka, stopione i ostudzone masło oraz sól. Wyrobić dokładnie ciasto i odstawić pod przykryciem na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Przygotować farsz: Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni

W kuchennym oknie Ewy
Wytrawne Babeczki vol au vent 170

Eleganckie, wytworne, zwykle zaskakują nadzieniem. Świetne jako przystawka, zakąska, niezastąpione na cocktail party. Ile babeczek, tyle nadzień. Tutaj wersja wytrawna, ale nie bójcie się eksperymentować z owocami i słodkimi kremami. Składniki: – 32 babeczki vol au vent* Składniki nadzienie kurkowe: – 150 g kurek – 200 ml śmietany 30% – łyżka masła – sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Składniki(...)sosie własnym – 1 łyżka majonezu – 0.5 puszki kukurydzy – 0.5 awokado – sól, pieprz – kilka pomidorków koktajlowych Składniki nadzienie z pastą jajeczną i rzodkiewką: – 2 jajka ugotowane na twardo – posiekana natka pietruszki – kilka plastrów szynki pokrojonej w drobną kostkę – majonez – kilka rzodkiewek   * Przepis na babeczki vol au vent Z ciasta francuskiego

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z pora i groszku konserwowego 180

Ostatnio pisałam Wam, że dostałam paczkę z produktami Jamar. Została mi puszka groszku konserwowego, z którego przygotowałam na kolację pyszną sałatkę. Wystarczy tylko kilka składników aby

Smakołyki Asi
Arancini z kaszy z pikantnym sosem pomidorowym – danie z dużą ilością błonnika oraz sposób na wykorzystanie kaszy. 142

Arancini to potrawa kuchni włoskiej, pochodzi od słowa arancia co znaczy pomarańcza. Jest to wytrawne danie z ryżu z dodatkami obtoczone w panierce z bułki tartej

wysmienity
Warzywna pizza 115

Wam też zdarza zakupić się więcej produktów? Nam nagminnie :P ale nie ma tego złego, co by na najlepsze wyjść nie mogło. To zawsze rodzi nowe

R'n'G Kitchen
Kanie panierowane 146

Takie kanie to mój przysmak odkąd sięgam pamięcią! Kochany brat doskonale o tym wie, więc w sezonie zawsze czeka mnie ich świeża dostawa. Szkoda, że nie

Di gotuje
Francuska zupa czosnkowa. 161

Jeżeli boicie się, że zupa z całej główki czosnku może być wyjątkowo mocna i wystraszyć nie tylko wszystkie okoliczne wampiry, ale i domowników oraz sąsiadów, to

zadanie-gotowanie
Pieczarki faszerowane. 168

Kolejne małe coś z pieczarek . Inaczej mówiąc pieczarki faszerowane pieczarkami i odrobiną cebuli. Myślałam że wyjdzie nie ciekawie ale całkiem nie złe wyszły . Myślę że sporo

Eli Gotowanie
Vol-au-vent z drobiowym ragout z grzybami 324

Zapraszam na pomysłowe danie kuchni francuskiej - vol-au-vent (lot z wiatrem) z drobiowym ragout z pieczarkami i kurkami. Nazwa dania związana jest z lekkością ciasta

My Culinary Art
Muffiny z szynką i żółtym serem 313

Nie wiem jak Wam, ale mi muffiny, czy babeczki kojarzyły się raczej w słodkiej wersji. Ale pomyślałam, czemu by nie spróbować ich w innym wydaniu. Poszperałam

Pudełko rozmaitości