Prosta ale smaczna przystawka z ciasta francuskiego z nadzieniem z pesto, pieczarek i cebuli, z dodatkiem oliwek i żółtego sera. Ślimaczki smakują na zimno, ale najlepsze są ciepłe. Można je przygotować nawet dzień wcześniej, a upiec kiedy gości siedzą już przy stole. Przepis można modyfikować podobnie jak pizzę, dodając ulubione składniki. Nie może jednak być ich zbyt wiele(...)opakowanie ciasta francuskiego 10 pieczarek ½ cebuli 2 łyżeczki pesto (najlepiej czerwonego) 1 łyżka przecieru pomidorowego 6 oliwek pokrojonych w krążki 2 plastry żółtego sera pokrojonego w paseczki 1 jajko 2 łyżki oleju do smażenia pieprz, słodka papryka, ewentualnie sól listki młodej bazylii i oregano do dekoracji Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać
Trzeci talerzMuszę przyznać, że to mój ulubiony smak naleśników, choć amatorką piwa nie jestem. Robiłam je z myślą o krokietach, które będzie można odgrzewać na tygodniu. W
Weekendy w domu i ogrodzieCukinia to zdecydowanie moje ulubione warzywo. I ostatnio mam manię, że dodaję ją prawie do każdego dania. Były już mielone, cukinia
Passion of CookingW mojej kuchni bardzo mało jest potraw z kaszą jaglaną i stwierdzam, że czas to zmienić. Dziś przedstawiam przepis na pulpety z kaszą, mięsem i papryką
paapilotkaaDanie, które ma swoich miłośników i zatwardziałych przeciwników ze względu na użycie surowego mięsa i żółtka. A Wy do której grupy należycie ;) ? Prawdziwy tatar powinien
Symfonia smakowaBardzo lubię paszteciki z różnymi rodzajami farszu. Najczęściej potrafię skusić się na farsz z kapustą lub kaszą, rzadziej z mięsem. Tym razem postanowiłam wykonać paszteciki z
Pasja SmakuWielkanocy. Moim ulubionym jest ten czekoladowy, który w tej wersji może zaskoczyć. :) Ciasto: 120g miękkiego masła (raczej nie polecam margaryny) 4 łyżki stołowe cukru pudru 2 żółtka (z jajka M) 280g mąki pszennej (t. 500) pół łyżeczki soli kuchennej Krem: 1,5 tabliczki mlecznej czekolady 150ml śmietanki 30% 2 łyżki masła 150g konfitury z płatków róży Masło rozgniatamy palcami(...)centymetrów. Pieczemy w 200 stopniach do momentu zezłocenia brzegów (około 15 minut). Ciasto wyjmujemy z pieca i pozostawiamy do ostudzenia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Najprościej jest, gdy mamy przystawkę do gotowania na parze. Do garnka wlewamy wodę, przykrywamy go przystawką. Do niej wstawiamy miseczkę i wkruszamy czekoladę. Gdy się rozpuści, w podobny sposób podgrzewamy śmietankę uważając, by nie doprowadzić
Kuchenna KontrrewolucyaKlops drobiowy faszerowany papryką z delikatną galaretką na powierzchni jest świetną przystawką na wszelkie uroczystości. Ostatnio często go przygotowuję tylko zmieniam w nim farsze.Ten drobiowy klops, czy raczej rolada z mielonego mięsa drobiowego ma niezbyt dużo kalorii, gdyż jest gotowany na parze w parowarze. Do przygotowania tego klopsa wystarczą ćwiartki kurczaka wyluzowane z kości i zmielone wraz ze skórą(...)podobne przepisy: Baton wieprzowy gotowany Klops wieprzowy z galaretką (baton) Łosoś faszerowany na szpinakowo-truskawkowej kołderce Klops drobiowy faszerowany papryką (baton): SKŁADNIKI na 2 batony: 6 ćwiartek kurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 bułka namoczona w mleku sól i pieprz czarny do smaku 1 łyżka suszonego tymianku 3 łyżki kaszy manny 2 czerwone papryki 1 cebula 1 łyżka oleju
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPizzerinki to doskonała przekąska zarówno na zimno jak i na ciepło. Świetnie sprawdzają się na różnych imprezach ale i nie tylko. Można zabrać je ze sobą
Zrób to smacznieW styczniowej kuchni Regionalnych Smaków będziemy przygotować śląską sałatkę śledziową o wdzięcznej nazwie - Hekele . Więcej informacji o tradycji przygotowania tej sałatki znajdziecie tutaj . Przepis będziemy publikować
Codziennik KuchennyBabeczki są bardzo proste i szybkie do zrobienia. Doskonale sprawdzają się na różne okazje, a że karnawał w pełni warto je wypróbować. Do środka możemy włożyć
Kuchnia Pełna Pasjimojprzepisna.pl | Drożdżowa babka z pesto Macie już dość drożdżowych wypieków w moim wykonaniu, obiecuje, że ten jest ostatni (przynajmniej na jakiś czas), i zabieram się już
moj przepis nahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Ciasteczka są przepyszne - kruche i mocno seeerowe. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale na zimno też szybko znikają
Di gotujeprzez wielu jako zmora dzieciństwa dziś wraca do łask. Można go przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj proponuję najprostszą, klasyczna wersję ... szpinak z czosnkiem i śmietaną. Szybka, smaczna i zdrowa przystawka do obiadu. Polecam :) Składniki - 0.5 kg świeżego szpinaku - 2 łyżki masła - 3 łyżki śmietany 18% - 2-3 ząbki czosnku - sól Wykonanie Opłukane i osuszone liście ( bez ogonków, łodyżek ) kroje(...)śmietanę, całość mieszam do połączenia i doprawiam solą do smaku. Podaje na ciepło jako dodatek do obiadu. U mnie najlepiej taki szpinak smakuje z młodymi ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym :) Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródRewelacyjne, jednakże pracochłonne kotleciki z kurczaka, otulone ciastem na bazie bulionu z dodatkiem warzyw i serka. Tradycyjny przysmak z kuchni brazylijskiej w mojej wersji. 2 filety
VioletoweKucharzenieKolejne moje dzieło z cyklu: zobacz, pomyśl i wykonaj tak
Malinowe Pocałunki