Pizzerinki to doskonała przekąska zarówno na zimno jak i na ciepło. Świetnie sprawdzają się na różnych imprezach ale i nie tylko. Można zabrać je ze sobą
Zrób to smacznieW styczniowej kuchni Regionalnych Smaków będziemy przygotować śląską sałatkę śledziową o wdzięcznej nazwie - Hekele . Więcej informacji o tradycji przygotowania tej sałatki znajdziecie tutaj . Przepis będziemy publikować
Codziennik KuchennyBabeczki są bardzo proste i szybkie do zrobienia. Doskonale sprawdzają się na różne okazje, a że karnawał w pełni warto je wypróbować. Do środka możemy włożyć
Kuchnia Pełna Pasjimojprzepisna.pl | Drożdżowa babka z pesto Macie już dość drożdżowych wypieków w moim wykonaniu, obiecuje, że ten jest ostatni (przynajmniej na jakiś czas), i zabieram się już
moj przepis nahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Ciasteczka są przepyszne - kruche i mocno seeerowe. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale na zimno też szybko znikają
Di gotujeprzez wielu jako zmora dzieciństwa dziś wraca do łask. Można go przygotować na wiele sposobów. Dzisiaj proponuję najprostszą, klasyczna wersję ... szpinak z czosnkiem i śmietaną. Szybka, smaczna i zdrowa przystawka do obiadu. Polecam :) Składniki - 0.5 kg świeżego szpinaku - 2 łyżki masła - 3 łyżki śmietany 18% - 2-3 ząbki czosnku - sól Wykonanie Opłukane i osuszone liście ( bez ogonków, łodyżek ) kroje(...)śmietanę, całość mieszam do połączenia i doprawiam solą do smaku. Podaje na ciepło jako dodatek do obiadu. U mnie najlepiej taki szpinak smakuje z młodymi ziemniakami z wody i jajkiem sadzonym :) Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródRewelacyjne, jednakże pracochłonne kotleciki z kurczaka, otulone ciastem na bazie bulionu z dodatkiem warzyw i serka. Tradycyjny przysmak z kuchni brazylijskiej w mojej wersji. 2 filety
VioletoweKucharzenieKolejne moje dzieło z cyklu: zobacz, pomyśl i wykonaj tak
Malinowe PocałunkiMoże z pomocą przyjdzie Wam mój cykl wielkanocny, który dziś rozpoczynam. Chciałabym podzielić si ę z Wami kilkoma moimi sprawdzonymi przepisami na wielkanocne potrawy, dania obiadowe, przystawki, słodkości, jakie królują na moim wielkanocnym stole. Bananowa babka jest moim pierwszym wielkanocnym przepisem. B abka z dodatkiem rodzynek, orzechów włoskich i orzechów brazylijskich, aromatyzowana wanili(...)cukru brązowego muscovado 110 g masła 80 g rodzynek 40 g orzechów włoskich 40 g orzech ó w brazylijskich 2 banany 1 laska wanilii 1 jajko 2 ł y ż ki mleka 2 ł y ż eczki proszku do pieczenia szczypta galki muszkata ł owej szczypta soli Dekoracja: 100 g gorzkiej czekolady
La grande e la piccola cuocaPyszny chlebek z fetą i aromatycznymi ziołami to zdecydowanie „must have” tego lata. Idealny na piknik, grilla czy ot tak na kolację. Przygotowanie ciasta
Pieguskowa KuchniaCzęsto zostają Wam z obiadu ziemniaki ? bo mi tak, kiedy mam więcej czasu robię takie oto kuleczki, są naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu. Zapraszam do
Sama słodycz i szczypta chilihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Surimi, czyli paluszki sporządzone na bazie zmielonego mięsa ryb morskich, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Surimi
Di gotujeLubicie sobie wróżyć w Andrzejkową noc? Jeśli tak to zachęcam Was do upieczenia tych kruchych ciasteczek. Zwłaszcza dzieci będą miały świetną frajdę zarówno przy lepieniu ciasteczek
Smakołyki AsiPisałam już o cukinii, która ma jadalne kwiaty. Kupicie je za kilka złotych na większości targów w sezonie. Super dodatek , którym możecie zaskoczyć gości. Smak jest
Sezonowy GarnekDzisiaj przepis z wykorzystaniem bobu. W moim rodzinnym domu bób jadamy zazwyczaj solo- tylko ugotowany w osolonej wodzie ale postanowiłam to zmienić i spróbować wykorzystać nasiona
paapilotkaaMówię wow....bo są ładne i smaczne .Nie masz maślanki ? Stwórz własną.Połącz łyżkę soku z cytryny z odmierzoną ilościa mleka o niskiej zawartości tłuszczu.Wymieszaj
w mojej kuchniSmaczna i niedroga przekąska imprezowa. Spodobał mi się nieco inny pomysł na "opakowanie". Inspiracją był przepis na tej stronie. Quiche smaczne i na
Stare GaryNadziewana bagietka czyli pomysł na imprezę lub przekąskę kibica Szybka w przygotowaniu i nie wymaga rozdawania sztućców każdemu z gości. Pyszne, mięciutkie bagietki z farszem takim
Niezły MłynekJeżeli znudziły Wam się już tradycyjne mielone proponuję połączenie ich z popularnymi suchymi waflami - andrutami. Przygotowanym mięsem smaruję andruty, a gdy wafle zmiękną zwijam je w
Z miłości do słodkościtego jakże szlachetnego mięsa. Pasztet z jelenia to fantastyczna kompozycja leśnych smaków i zapachów. Idealny na przystawkę - wystarczy grzanka, konfitura z żurawiny, lampka czerwonego wina wytrawnego i wykwintna przystawka gotowa. Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 2 hr 30 min Czas przygotowania 2 hr 50 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 2 hr 30 min Czas przygotowania(...)łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka cząbru 1 gałązka lubczyku *** 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek owoców jałowca 2 łyżki smalcu Pozostałe składniki 1 jajko XL 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego pieprz czarny mielony sól Instructions Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin. Mięso jelenia kroimy w większe kawałki. W garnku rozgrzewamy
Wędrówki po kuchniatrakcyjnych cenach. Kupimy tu przystawki w słoikach, wędliny, sery, makarony, wina i konfitury. Mieliśmy okazję spróbować przepysznej bruschetty idealnie opieczonej w specjalnej maszynie, sprowadzonej przez właścicielkę z Włoch. Do przystawek dołączył talerz oryginalnych włoskich serów (owczych, kozich i krowich) i wędlin, Jedliśmy też między innymi prawdziwą carbonarę bez śmietany, Właścicielka zaserwowała nam też tradycyjne napoje alkoholowe: przepyszne poziomkowe prosecco(...)wpaść na obfite śniadanie, za jedyne 12 złotych zjecie dużo kanapkę z bagietki z pyszną włoską mortadelą lub dużą bruschettę z sadzonym jajkiem (jak na zdjęciach powyżej) z dowolnie wybraną przez Was kawą. Oczywiście blogerzy nie byliby sobą gdyby nie zrobili mnóstwa zdjęć, i to w rożnych pozycjach :-). Na pewno wrócę
Kulinarne przygody Gatityzieleniny i fety. Moja spanakopita zawiera szpinak, natkę pietruszki, koperek i fetę. To chrupiące, „zielone ciasto” jest nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe! Może stanowić samodzielne danie lub przystawkę na różne okazje. Można je przygotować z mrożonym szpinakiem, najlepiej jeśli będzie to szpinak Bonduelle, ponieważ w arzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza(...)okrągłą formę o średnicy 26 cm)*: ● 10 arkuszy ciasta filo ● 600 g mrożonego szpinaku Tysiąc Listków Bonduelle ● 2 cebulki dymki ● 2 ząbki czosnku ● 200 g sera feta ● 2 duże jajka ● ½ pęczka koperku ● ½ pęczka natki pietruszki ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 30 g masła ● 1 szczypta pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) ● sól, pieprz Przygotowanie: Szpinak rozmroź, odciśnij z wody i drobno pokrój
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaOd jakiegoś czasu, chodząc na lunche, upodobałam sobie placuszki z cukinii, dlatego dziś, postanowiłam zrobić własne. Zabiorę je w pudełku do odgrzania, do pracy Mniam! Oprócz
Kuchnia BazyliiGotowe cisto francuskie to doskonały wynalazek dla zbieganych i nie tylko. Można szybko wyczarować jakieś przekąski lub dania główne. Wystarczą niewielkie dodatki , by zrobić coś
W kuchennym oknie EwyToskańskie Crosstini to nic innego jak chrupiące kromki chlebka na jeden kęs. Różnica między Barchettą są takie, że Barchettę przygotowuje się z chleba pieczonego na
Bon Appetit Małgorzaty