Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito!

Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito!

Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito!

Toskańskie Crosstini to nic innego jak chrupiące kromki chlebka na jeden kęs. Różnica między  Barchettą są takie, że Barchettę przygotowuje się z chleba pieczonego na zakwasie, natomiast do crostini bierze się pieczywo białe albo drożdżową ciabattę. Kromki chleba powinny być malutkie. Crostini podajemy z rożnymi pastami albo natarte czosnkiem i oliwą. Ja przedstawiam propozycję polskiej pasty z wątróbek :) - taki szybki ala pasztet Składniki:Około 5 – 6 drobiowych wątróbekszklanka mleka3 jajka na twardo (najl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Autor

Małgorzata Kwiatkowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, dynia, słonecznik, majonez, tarta, chleb, pieczywo, włoska, wątróbka drobiowa, ciabatta, drobiowe, drożdżowe, dekoracje, tosty, mielone, obiad, pasztet, dania mięsne, przystawki, chleb na zakwasie, pasztet z wątróbki drobiowej, pasta na chleb, czosnek w ziołach, szybki obiad, obiad na szybko, chleb z ziarnami, dynia pieczona, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.