Na imprezie sprawdzają się szybkie, małe przekąski, np. paluszki. Ale przecież nie muszą być od razu kupne! Możecie zrobić je sami:) Zajmie Wam to niecałe 30 minut, a na pewno zasmakuje gościom. Ja robię je z ciasta francuskiego, z dodatkiem tymianki i mieszanki aromatycznych serów. Składniki:125g ciasta francuskiego, jajko,250g żółtego sera (najlepiej mieszane np. parmezan, gouda, gorgonzola), łyżeczka świeżego tymianku, sól ziołowa, świeżo zmielony czarny pieprz, 2 łyżki śmietany 18%. Przygo... czytaj dalej...
Idealna przekąska do zupy/kremu :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Swietny pomysl :)Gdyby polamac je na mniejsze czesci, to swietnie sprawdzilyby sie jako chrupiaca posypka do salatki :D
Dzięki;) Kamciss jak najbardziej nadają się jako dodatek do zupy:)Klaudia dzięki za świetny pomysł!! :)
Uwielbiam takie paluchy do przekąszania. Najbardziej lubię do zup i sałatek. Świetne Ci wyszły!