Allium. Ma ponad 5000 lat i około 700 odmian. Zapach ostry, intensywny, dla wielu kontrowersyjny. Jego siła tkwi w ząbkach zebranych wokół niewielkiej główki,
KUCHARNIAmacie któregoś składnika, nie rezygnujcie z jej zrobienia. Dla mnie najważniejsze są brokuł, kukurydza i jajka. Jeśli nie macie rzodkiewki, nic się nie stanie. Pomidorki koktajlowe, możecie zastąpić zwykłymi pomidorami lub suszonymi. Sałatka jest pyszna, dobrze chrupie i jest kolorowa, co myślę przyda się nam w jesienne dni Do sosu nie dodałam tym razem czosnku, bo cały dzień był przed(...)podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuUwielbiam wszelakie pasty, które najczęściej powstają z niewielkiej ilości składników oraz są proste i szybkie w przygotowaniu- tak jak d zisiejsza pasta, która powstała w 2
Kraina Miodem PłynącaKuzynka nazwała ten sos " sałatka agica"... Zresztą nazwa nie jest ważna, najważniejsze jest to, że sosik jest bardzo smaczny i z powodzeniem można go stosować jako
IMPRESJA SMAKUŚwietnie doprawiony, domowy obiad do słoika z sosem a’la Stroganow. To bez wątpienia doskonała propozycja na pyszne, swojskie danie do podgrzania na szybko! Nie
Kuchnia Na WypasieSOS POMIDOROWO-PAPRYKOWY - do pizzy, marynat, przystawek Jak zrobić domowy sos do pizzy i przystawek - wypróbowany przepis krok po kroku. Sos pomidorowo-paprykowy, niezwykła eksplozja
Moja Książka KucharskaMalutkie pomidorki koktajlowe z cukinią, cebulą, czosnkiem, papryką w zalewie z oliwy i octu. Na zimę jak znalazł. Smaki lata zamknięte w słoiku. zalewa: 2
wesoła kuchniaAjvar – pasta z papryki i bakłażanów – obłędna wręcz pasta z Bałkanów (Serbii) występująca w wersji łagodnej i pikantnej. Ajvar jest produkowany na Bałkanach w
Pociąg Do Kuchnirewelacyjny post pomoże Ci w walce o zdrowie i szczupłą sylwetkę. S kładniki na pizzę na spodzie z kalafiora: 1 kalafior, 4 pomidory, mix kolorowych papryk, 2 czerwone cebule, szpinak, kolorowe pomidorki koktajlowe, czosnek, przyprawy (papryka wędzona, zioła prowansalskie, sól czarna). Wersja na wychodzenie z postu - możesz dodać: garść(...)świeży olej lniany tłoczony na zimno. Połowę kalafiora ugotować i odcisnąć z wody. tarce, doprawić solą, czosnkiem, papryką i ziołami. Na patelni usmażyć pokrojone w kostkę pomidory, cebulę i czosnek, doprawić. Zostawić na patelni aż do uzyskania konsystencji sosu. W tym czasie pokroić papryki, cebulę i pomidorki. Szpinak oczyścić z szypułek. Kalafior ułożyć na blasze wyłożonej
IzaGotujeDzień dobry :-) Jakiś czas temu dostałam paczuszkę z przygotowanymi produktami i przepisem na dżem pomidorowy z chilli i tymiankiem. Paczuszka przyszła od marki Diamant . Na stronie
kruche babeczkiDzisiaj coś co bardzo lubimy, a nawet dwie rzeczy, które bardzo lubimy: zupa i ryby. Jeżeli o mnie chodzi, to mógłbym jeść zupy i ryby na
Marder&Marder ManufactureLubię robić różne dania jednogarnkowe, zupy i sosy z dodatkiem papryki, dlatego kilka lat temu postanowiłam wrzucić paprykę do słojów. Głównym powodem dla którego zaczęłam taką
Smakowy RajAdżika to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotka przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Odmian adżiki jest
Kulinarne przygody Gatitybutów ... 1 szt. Pieprz zielony w ziarnach a 120g - Otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców. Jest łagodny, lekko słodkawy, i ma odświeżający a jednocześnie wyrazisty smak. Do potraw z pomidorów, do pasztetów, sałatek, marynat i sosów. 5 szt. Słoik szklany a 280 ml - Słoik szklany zakręcany (niski 61mm) - zamykany wieczkiem (zwanym także zakrętką, zakrywką, pokrywką) "twist(...)słoiku. 1 szt. Etykiety samoprzylepne – 14 szt. - Nalepki do trwałego oznakowania własnych wyrobów w słoikach. Można zwykłym długopisem opisać słoiki z kiełbaską, smalcem lub innych przetworów np. dżemów, galaretek, ogórków 1szt. Lejek do słoików – nierdzewny - Lejek z dużą gardzielą dostosowany do napełniania słoika a 280ml i 350 ml. Zabezpiecza brzegi słoika przed zabrudzeniem. Lekki, nierdzewny
Różowa kuchniaDomowe przetwory sa najlepsze, bo dają radość z przygotowywania i są bardzo indywidualne pod wzgledem własnego smaku. Odkąd pamiętam uwielbiałam ketchup. Szczególnie do domowych frytek, żółtego sera czy wędlin na kanapkach. Towarzyszył mi i mojej rodzinie od zawsze, tak jest do dziś. Teraz, oprócz kanapek i frytek dodaję go sosów, bigosu, spaghetti, itp. Są ketchupy pikantne, łagodne(...)bardzo nam smakuje, ale możecie na spokojnie do woli modyfikować ilości dodanych składników. To zależy jaki smak przypadnie Wam do gustu. Składniki na domowy ketchup: 3 kg dojrzałych pomidorów bez skórki 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 130 ml octu winnego - użyłam polskiej firmy Jamar 100 g cukru 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki, chili
Zasmakuj Kuchni