Malutkie pomidorki koktajlowe z cukinią, cebulą, czosnkiem, papryką w zalewie z oliwy i octu. Na zimę jak znalazł. Smaki lata zamknięte w słoiku. zalewa: 2
wesoła kuchniaAjvar – pasta z papryki i bakłażanów – obłędna wręcz pasta z Bałkanów (Serbii) występująca w wersji łagodnej i pikantnej. Ajvar jest produkowany na Bałkanach w
Pociąg Do Kuchnirewelacyjny post pomoże Ci w walce o zdrowie i szczupłą sylwetkę. S kładniki na pizzę na spodzie z kalafiora: 1 kalafior, 4 pomidory, mix kolorowych papryk, 2 czerwone cebule, szpinak, kolorowe pomidorki koktajlowe, czosnek, przyprawy (papryka wędzona, zioła prowansalskie, sól czarna). Wersja na wychodzenie z postu - możesz dodać: garść(...)świeży olej lniany tłoczony na zimno. Połowę kalafiora ugotować i odcisnąć z wody. tarce, doprawić solą, czosnkiem, papryką i ziołami. Na patelni usmażyć pokrojone w kostkę pomidory, cebulę i czosnek, doprawić. Zostawić na patelni aż do uzyskania konsystencji sosu. W tym czasie pokroić papryki, cebulę i pomidorki. Szpinak oczyścić z szypułek. Kalafior ułożyć na blasze wyłożonej
IzaGotujeDzień dobry :-) Jakiś czas temu dostałam paczuszkę z przygotowanymi produktami i przepisem na dżem pomidorowy z chilli i tymiankiem. Paczuszka przyszła od marki Diamant . Na stronie
kruche babeczkiDzisiaj coś co bardzo lubimy, a nawet dwie rzeczy, które bardzo lubimy: zupa i ryby. Jeżeli o mnie chodzi, to mógłbym jeść zupy i ryby na
Marder&Marder ManufactureLubię robić różne dania jednogarnkowe, zupy i sosy z dodatkiem papryki, dlatego kilka lat temu postanowiłam wrzucić paprykę do słojów. Głównym powodem dla którego zaczęłam taką
Smakowy RajAdżika to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotka przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Odmian adżiki jest
Kulinarne przygody Gatitybutów ... 1 szt. Pieprz zielony w ziarnach a 120g - Otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców. Jest łagodny, lekko słodkawy, i ma odświeżający a jednocześnie wyrazisty smak. Do potraw z pomidorów, do pasztetów, sałatek, marynat i sosów. 5 szt. Słoik szklany a 280 ml - Słoik szklany zakręcany (niski 61mm) - zamykany wieczkiem (zwanym także zakrętką, zakrywką, pokrywką) "twist(...)słoiku. 1 szt. Etykiety samoprzylepne – 14 szt. - Nalepki do trwałego oznakowania własnych wyrobów w słoikach. Można zwykłym długopisem opisać słoiki z kiełbaską, smalcem lub innych przetworów np. dżemów, galaretek, ogórków 1szt. Lejek do słoików – nierdzewny - Lejek z dużą gardzielą dostosowany do napełniania słoika a 280ml i 350 ml. Zabezpiecza brzegi słoika przed zabrudzeniem. Lekki, nierdzewny
Różowa kuchniaDomowe przetwory sa najlepsze, bo dają radość z przygotowywania i są bardzo indywidualne pod wzgledem własnego smaku. Odkąd pamiętam uwielbiałam ketchup. Szczególnie do domowych frytek, żółtego sera czy wędlin na kanapkach. Towarzyszył mi i mojej rodzinie od zawsze, tak jest do dziś. Teraz, oprócz kanapek i frytek dodaję go sosów, bigosu, spaghetti, itp. Są ketchupy pikantne, łagodne(...)bardzo nam smakuje, ale możecie na spokojnie do woli modyfikować ilości dodanych składników. To zależy jaki smak przypadnie Wam do gustu. Składniki na domowy ketchup: 3 kg dojrzałych pomidorów bez skórki 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 130 ml octu winnego - użyłam polskiej firmy Jamar 100 g cukru 2 płaskie łyżeczki słodkiej papryki, chili
Zasmakuj KuchniPyszny domowy keczup z cukinii, który znajdzie wiele zastosowań w gotowaniu. Ten sos to nie tylko fantastyczny dodatek do kanapek, sprawdzi się również jako sos do
Pani M - kuchnia smakowitadania, które wystarczy podgrzać; pasty warzywne, przetwory owocowe, gotowe sałatki, warzywne potrawki, ugotowane mieszanki ziaren, ugotowane warzywa w słoikach, sosy, pierożki ravioli, musy owocowe, bezmleczne desery, suszone owoce, przetwory owocowe, syropy zbożowe, miso i sos sojowy, naturalne sole. Zalety produktów Danival są wolne od syntetycznych dodatków, konserwantów i barwników, mięso pozbawione jest antybiotyków, nie są zanieczyszczone metalami ciężkimi, patogenami(...)imbirem, Miso jasne (Shiromiso), Zupę krem ze szpinaku, Zupę krem z pieczarek, Sos z sera Roquefort, Kremowy sos cytrynowy, Sos pieprzowy, Risotto z pieczarkami, Chilli con tofu, Blesotto z pomidorami i oliwkami, Gotowaną quinoa, Gotowane cztery ziarna zbóż. * Deser kokosowy z mango Deser na bazie mleka kokosowego, pakowany po dwie sztuki. Kremowy, nieprzesłodzony, świetny jako samodzielna przekąska, ale też jako
Poranek na słodkoJest mnóstwo powodów dla których nie lubię tej pory roku -jest zimno, mokro, ciemno. Ale jesień ma też kilka zalet – jest bajecznie kolorowa, rozdaje
Pieguskowa KuchniaZupa z czerstwego chleba włoska zupa chlebowa. Zupa z czerstwego chleba przepis, który przyda się każdemu zwłaszcza przed wypłatą albo gdy lodówka świeci pustkami. Smaczna, pożywa
Cztery FajeryWłaśnie zaczął się mój ulubiony czas w roku, czas przetworów. Staram się zamykać w słoikach wszystko co tylko można. Uwielbiam potem oglądać te wszystkie kolorowe pyszności zamknięte w słoikach, a jeszcze bardziej lubię je jeść. Przetwory to taki mały kawałek lata ukryty w słoikach w mojej spiżarni. Dziś zapraszam na pyszne słodko-kwaśne, kolorowe pomidorki koktajlowe. Niezastąpiony dodatek do obiadu(...)ostygnięcia. Pomidorki umyć, a następnie układać je w słoikach na przemian z cebulą. Do każdego słoiczka dodać listek laurowy, po dwa ziarenka ziela angielskiego i po cztery ziarenka pieprzu. Pomidory zalać zimną zalewą. Garnek wyłożyć ściereczką, a następnie ułożyć w nim słoiki. Nalać wody do 2/3 wysokości słoików. Pasteryzować 5 do 10 minut od zagotowania. Smacznego
Krylowa KuchniaO leczniczych właściwościach czosnku nie trzeba wspominać. Jest dobry na wszystko. Moja mama mawiała, że jest dobry na wszelkie bolanie i kuśki stawanie. Zapewne miała rację
Marder&Marder ManufactureRobi się go podobnie do ketchupu z cukinii (który znajdziecie TUTAJ ) , tylko końcowy smak jest zupełnie inny- pomidorowy ,pachnący ziołami i czosnkiem ... idealny na posmarowanie
Swojskie jedzonko