przepisy - 15596 przepisów (strona:809/1040)

Sajgonki z surimi i ryżem 175

szkl ryżu jaśminowego kilka grzybków mun 5 paluszków surimi sól olej do smażenia Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż i grzyby gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniach. Grzyby drobno siekamy i mieszamy z ryżem. Do smaku doprawiamy solą. Paluszki surimi przekrawamy na pół. Papier ryżowy nawilżamy (osobno) ,na każdy kładziemy ryż z grzybami i ½ surimi. Zawijamy

R'n'G Kitchen
Pikantne skrzydełka z serowym dipem 212

Znany przepis kuchni USA, z rejonu Buffalo. Często modyfikowany. Ja proponuję taką wersję. Składniki 10 - 12 skrzydełek kurczaka 3 łyżki gotowego sosu chili pieprz sól olej do smażenia 1 łyżka masła półtora łyżki octu jabłkowego Sos : 200 g sera pleśniowego typu Lazur 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki gęstej śmietany pieprz kajeński sól Przygotowanie   Skrzydełka

R'n'G Kitchen
Fusilli z pomidorami i mięsem mielonym 183

bulionu warzywnego sól łyżeczka czarnego pieprzu puszka krojonych pomidorów kostka ziołowa tymianek - bazylia świeża bazylia starty parmezan Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu ,zostawiając 50 ml wody z gotowania. Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Por siekamy. Warzywa podsmażamy na maśle razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,dodajemy mięso mielone

R'n'G Kitchen
Casarecce w sosie śmietanowym z kurczakiem i kalafiorem 177

cebula 200 ml bulionu warzywnego 300 ml śmietany 36% łyżka mąki pęczek natki pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. W garnku na odrobinie masła klarowanego szklimy posiekaną cebulę ,dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka oraz podzielonego na małe różyczki kalafiora. Całość smażymy

R'n'G Kitchen
Śledź po japońsku 232

Przepis odnaleziony w starych zapiskach sporządzanych przez nasze babcie. Wiemy ,że zawsze liczyć możemy na jakość i smak. Składniki 400 g filetów śledziowych 2 cebule 5 jajek puszka groszku 200 g korniszonów 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 3 łyżki majonezu cukier do smaku sól i pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śledzie kroimy w dużą kostkę

R'n'G Kitchen
Fusilloni z boczkiem w pomidorach 174

boczku wędzonego puszka pomidorów krojonych garść natki pietruszki garść świeżej bazylii garść szczypiorku sól ziołowa pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu ,w dobrze osolonym wrzątku. Odsączamy na durszlaku. Boczek kroimy w drobną kostkę ,smażymy na rumiano (bez tłuszczu). Do boczku dodajemy pomidory wraz z zalewą ,dusimy na wolnym ogniu

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z przegrzebkami i sosem zabaglione 131

Makaron lubi większość. Przepis z magazynu Kuchnia. Warto spróbować, nam smakowało bardzo. Składniki 200 g solonego masła 1 pomarańcza 3 żółtka 100 g przegrzebków 400 g makaronu tagliatelle 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Przygotowanie   Masło roztopiłem i sklarowałem. Sparzyłem wrzątkiem pomarańczę, obrałem cienko ze skórki, wycisnąłem sok. Skórkę pokroiłem na cienkie paski i blanszowałem 2 minuty, osączyłem

R'n'G Kitchen
Spaghetti z oliwą i czosnkiem 150

makaronu spaghetti 4 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej bazylii 80 ml oliwy z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę ,dodajemy posiekany czosnek. Lekko podsmażamy. Następnie do oliwy dodajemy odcedzony makaron ,dokładnie łączymy z oliwą ,dodajemy posiekaną bazylię. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Makaron z kapustą i wędzonym kurczakiem 182

podudzia) 1 duża cebula 1 łyżka masła 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy na maśle ,dodajemy poszatkowaną kapustę ,sól (1/2 łyżeczki) ,ziele angielskie ,liście laurowe ,zalewamy wodą (100 ml) i dusimy do miękkości kapusty. W razie

R'n'G Kitchen
Fettuccine z suszonymi pomidorami 157

świeżej bazylii 3 łyżki natki pietruszki 50 ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku sól czosnkowa Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy. Oliwę ,suszone pomidory ,czosnek ,bazylię ,miksujemy i doprawiamy do smaku solą czosnkową. Do garnka przekładamy makaron ,wlewamy pesto i chwilę podgrzewamy ,cały czas mieszając. Posypujemy posiekaną

R'n'G Kitchen
Grillowany filet rekina z ryżem w warzywach 162

duży por (biała część) natka pietruszki 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy wg przepisu (na sypko). Filety oprószamy solą ,pieprzem ,skrapiamy sokiem z cytryny. Owijamy w folię spożywczą ,wkładamy do lodówki na min 30 min. Pora siekamy ,marchew i seler kroimy na drobną kostkę. Masło

R'n'G Kitchen
Boczek po tajsku 187

Przepis ten znaleźliśmy kiedyś na stronie Interii...czekał długo w kolejce ,ale się doczekał. Świetny jako dodatek do ryżu ,jak i do kanapek. Składniki 1 kg boczku 80 g świeżego imbiru kilka ząbków czosnku 1 papryczka chili 4 łyżki oleju sezamowego 5 łyżek ciemnego sosu sojowego 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 5 łyżek miodu wielokwiatowego sól ,pieprz Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Kurczak duszony na pieczarkach 159

Kolejny sprawdzony "babciny" przepis. Mięso rozpływa się w ustach ,sos jest wyborny. Czegóż więcej oczekiwać? Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 400 g pieczarek 1 cebula 60 g masła 250 g śmietany 18% 20 g mąki natka pietruszki mielona papryka sól Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 W rondlu rozpuszczamy masło ,dodajemy posiekaną cebulę ,smażymy ,cały czas

R'n'G Kitchen
Homar pieczony w maśle z przyprawami 139

Prosty przepis na wykwintną kolację. Składniki 1 homar (ok. 700 g ) 100 g masła 1 łyżka natki pietruszki 1 dymka 1 łyżka koperku 2 ząbki czosnku sól morska 1 cytryna : skórka z połowy i i sok czarny pieprz 1 łyżeczka sosu Worcestershire Przygotowanie   Przygotowałem masło : do miękkiego masła dodałem startą skórkę z cytryny ( dokładnie umytej i wyparzonej wcześniej ), koperek

R'n'G Kitchen
Ser feta z pieca 174

Jest to bardzo prosty, a zarazem szybki i wg mnie bardzo smaczny przepis na wykorzystanie sera feta. Ja użyłem sera feta firmy Eridanous, zakupionego w Lidlu ( tydzień grecki ). Składniki 2 grube plastry sera feta 2 sparzone i obrane pomidory 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego oregano pieprz świeżo mielony Przygotowanie Pomidory starłem na tarce o dużych oczkach

R'n'G Kitchen