przepisy - 15596 przepisów (strona:818/1040)

Filet z kurczaka z grilla na ostro-kwaśno 242

ostro-kwaśno 2015-07-10 11:47:18 Bardzo prosty w przygotowaniu, ale atrakcyjny wizualnie i o wyrazistym smaku filet z kurczaka z grilla na ostro-kwaśno. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 1 kg raczej większych niż mniejszych filetów z kurczaka Marynata 10 łyżek oliwy 4 łyżki octu z czerwonego wina 2 czubate łyżeczki średnio ostrej musztardy

Kulinarna Pokusa
Przepis na… – Salmone al forno, pieczonego łososia 265

Tak mało jemy ryb…, dlaczego? Nie umiemy ich przyrządzić? Nie lubimy grzebać się w ościach, czy może kojarzą nam się wyłącznie z rybnymi paluszkami w

Bon Ton Italia
Sernik na zimno z borówkami 224

dodajemy około 200 g borówek, delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy masę serową na biszkopt, odstawiamy do lodówki na kilka godzin - aż masa serowa całkowicie stężeje. Na koniec: Przygotowujemy galaretkę wg przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość wody do 300 ml. Odstawiamy do wystygnięcia. Na stężałą masę serową wysypujemy pozostałe borówki, zalewamy ostudzoną galaretką i ponownie odstawiamy ciasto na kilka godzin do lodówki

W kuchni Katie
BRĄZOWY RYŻ Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ 139

średniej wielkości cukinia  1 łyżeczka pieprzu cytrynowego sól 1 łyżeczka ziół prowansalskich  2 łyżki oleju z zalewy suszonych pomidorów  Sposób przyrządzenie:  Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, czyli 1:2  Kiedy już będzie  miękki i wchłonie całą wodę, dodać łyżkę masła, przykryć przykrywką, zmniejszyć płomień ognia do min i pozostawić

pieprzny smaczek
Ciasto jogurtowe z karmelem i gorzką czekoladą. 266

mąki 1 kubeczek cukru 1 kubeczek oleju roślinnego 4 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo : gorzka czekolada ,ilość dowolna ,starta na tartce domowy karmel ,przepis tu : https://myladylaura.wordpress.com/2015/06/28/domowy-karmel/ Białka ubić na sztywną pianę ,następnie dodawać stopniowo cukier i po jednym żółtku dalej ubijając .Następnie dodać powoli jogurt i olej . Na koniec delikatnie wmieszać łyżką

Ladylaura.
Gołąbki bez zawijania 201

Proste i smaczne danie, które nie może się nie udać :-) Robiąc gołąbki zawijane musimy poświęcić na nie nieco więcej czasu, zaś w poniższym przepisie "idziemy na skróty", przy czym gołąbki nic nie tracą na smaku, zmienia się jedynie efekt wizualny, należy więc zadbać by je ładnie podać (bo w końcu jemy też oczami). SKŁADNIKI 1/2 dużej, białej kapusty

Passions hobbies life
Jak pobudzić apetyt? 148

suszonych kwiatów i rozdrobnionych korzeni, zalej szklanką wody. Gotuj 5 minut, odstaw pod przykryciem na 15 minut. Odcedź i pij 2 – 3 razy dziennie na 30 minut przed posiłkiem. Przepis na mieszankę poprawiającą trawienie: korzenie arcydzięgla (30 g), liście melisy (10 g), owoce kolendry (10 g), kwiaty rumianku (10 g) Zioła zalej 0,75 l białego wina gronowego. Pozostaw ciemnym

Powiedz dietom nie
Dżem z czarnej porzeczki 149

skarb w mojej spiżarni. Pamiętajmy! Do domowych przetworów nie trzeba dodawać żadnych fiksów i cukrów żelujących. Po co dodatkowo pakować w nie chemię. Wystarczy czas, odrobina czułości i odpowiedni przepis, najlepiej z babcinego zeszytu. Dodatkowo pragnę wspomnieć, że czarne porzeczki posiadają bardzo duże pektyn, dlatego dość szybko robią się gęste i utrzymują swoją konsystencję. Nie trzeba ich dodatkowo "usztywniać". Składniki

Mango Papaja
Placek bezowy z migdałami i czerwoną porzeczką 194

Pyszny, słodko-kwaśny placek bezowy na migdałowym spodzie z czerwoną porzeczką. Pyszności <3 Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie". Z przygotowanych składników przygotujemy placek o średnicy 25 cm . Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 200 g mąki pszennej szczypta soli 50 g mielonych migdałów 100 g cukru trzcinowego 2 żółtka 100 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę Składniki

My Culinary Art
Muffinki jagodowe 155

oknem czasem pochmurno :( Na poprawę humoru proponuję urocze, proste muffinki z mnóstwem jagód w środku. Smakują jak znane z dzieciństwa nadbałtyckie jagodzianki. Zalety? Proste, szybkie i bardzo owocowe. Przepis ze strony mojewypieki.com. Zapraszam! Składniki : 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g brązowego cukru 150 g jagód 180 ml maślanki/kefiru/jogurtu

Chocolate Muffin Blog
Tradycyjna konfitura z czarnej porzeczki 142

odpowiednio zgęstnieje Gorącą przekładamy do idealnie czystych i suchych słoiczków i od razu zakręcamy, przed zakręceniem sprawdzić czy brzeg słoiczka jest suchy Ja dodatkowo słoiczki z konfiturą pasteryzowałam. przepis stąd Polecam również sok z czarnej porzeczki

Proste Potrawy
Proste lody brzoskwiniowe 164

kostkę, przekładamy do pudełka (jeśli zrobimy małą porcję) i wkładamy do zamrażarki, potem wystarczy je wyciągnąć i wraz ze śmietanką zmiksować na gładką masę, mamy błyskawiczne lody. Polecam też przepis na błyskawiczne lody truskawkowe , przygotowywane z mrożonych truskawek, jogurtu i miodu. Jeśli chcemy zamrozić większa partię owoców to polecam zamrozić pojedyncze owoce (truskawki, maliny, jeżyny) lub pokrojone na kawałki (banany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pulpeciki z kaszy jaglanej 207

mojej kuchni bardzo mało jest potraw z kaszą jaglaną i stwierdzam, że czas to zmienić. Dziś przedstawiam przepis na pulpety z kaszą, mięsem i papryką przygotowane na parze. W smaku bardzo ciekawe połączenie. Polecam podawać z sosem.   Pulpety z kaszy jaglanej   Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego, 200 g kaszy jaglanej, 1/2 papryki zielonej, 1/2 papryki żółtej

paapilotkaa
Placuszki z cukinii i marchewki 196

sosem czosnkowym :) Składniki: 3 średnie cukinie 3 marchewki 2 łyżki natki pietruszki 3/4 szklanki mąki jajko łyżka jogurtu naturalnego zioła prowansalskie, bazylia, papryka słodka sól, pieprz     Przepis na sos czosnkowy ---> TUTAJ         Przygotowanie:   Cukinie obieramy, a marchewki skrobiemy. Warzywa myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Siekamy umytą pietruszkę i wraz

ChilliJemy
Serowiec po mojemu 138

Piekłam kiedyś serowiec według Makłowicza [ klik ] , to jeden z lepszych serników jaki udało mi się zajadać. Ten przepis to moje wariacje na temat czyli tu odjęłam, tam dodałam i w rezultacie wyszedł całkiem pyszny i pulchny serowiec. Zapraszam do degustacji. Serowiec po mojemu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie