przepisy - 15596 przepisów (strona:826/1040)

Rurki z dymką i marchewką 245

szynki - 1 duża marchewka - 3 średnie dymki - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - opakowanie twarożku   homogenizowanego  - sok z połowy cytryny - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz  wziąć udział w rozwoju tego bloga  aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed

Świat Smaku
Rolada schabowa z cukinią 186

Przeglądając przepisy natknęłam się na bardzo fajne roladki schabowe u Konczi i Szpileczki . Pomysł na roladki zapadł mi w pamięć, więc postanowiłam sama skleić coś podobnego ;) I tak mamy ładnie prezentujący się i dość szybki w wykonaniu obiad- zapraszam! :) Składniki: 700g schabu 2 średnie cukinie cebula łyżka musztardy sarepskiej lub miodowej łyżka masła sól, pieprz, zioła prowansalskie rozmaryn papryka słodka

Czerwona Porzeczka
Ryż w sosie botwinkowym z kurczakiem 173

pory botwinka występowała u mnie tylko w formie zupy. Ostatnim czasem zaczęłam trochę się zastanawiać nad inną jej formą podania, więc gdy zobaczyłam przepis Kasi na blogu Gotuj z Cukiereczkiem wiedziałam, że muszę go spróbować. Składniki na 2 porcje: 1 pęczek botwinki, 1 pierś z kurczaka, 1 cebula, szczypta cukru, ½ łyżeczki słodkiej papryki, Sok z 1/2 cytryny, 300g śmietany

Fabryka pomysłów
Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 155

bardzo aromatyczne. Dodatek sosu jeszcze wzbogaca ich smak. Dowolność w dobieraniu składników farszu stwarza wiele możliwości. Można przygotować wersję mięsną, wegetariańską, bezglutenową (papier ryżowy jest produktem bezglutenowym). Smacznego. Wydrukuj przepis The post Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Tarta z truskawkami, mascarpone i nutellą 294

Sezon na truskawki powolutku dobiega końca, trzeba więc jak najlepiej wykorzystać te pyszne owoce:) Na blogu znajdziecie już mnóstwo przepisów z dodatkiem truskawek. Dziś polecam kruche ciasto pokryte słodką nutellą, puszystym kremem śmietanowym i świeżymi truskawkami . Tarta jest tak pyszna, że po prostu musicie sami jej spróbować:) Kruche ciasto:    175g mąki pszennej,  żółtko,  2 łyżki cukru

Z miłości do słodkości
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim - zdjęcia krok po kroku 170

minut. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni Celsjusza. Wkładamy rulon i pieczemy 30-35 minut. Wyciągamy i przed krojeniem odstawiamy na 20 minut, aby mięso odpoczęło. Smacznego! :) Przepis znalazłam na stronie Moje Gotowanie

My Culinary Art
Jagodowy dżem chia w 5 minut bez cukru 115

nawet bez gotowania. Smakują tak wyśmienicie, że mogłabym od razu zjeść cały słoik :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego dżemu to koniecznie wypróbujcie:)  Zapraszam również do wypróbowania wersji truskawkowej przepis tutaj :) Składniki :  - 2 szklanki jagód - 3-4 łyżki nasion chia  - opcjonalnie 2 łyżki miodu  Przygotowanie :  Lekko zblendować jagody, gotować przez chwilę na małym gazie dodać nasiona

zdrowa vege kuchnia
Kolteciki z kaszy jaglanej i cukinii 160

łyżka masła ghee zielona pietruszka kawałek parmezanu sól, pieprz 3-4 łyżki bułki tartej 1 jajko bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia Wykonanie: ugotuj kaszę jaglaną wg  przepisu . Przestudź cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i  zeszklij na maśle cukinię zetrzyj na grubych oczkach tarki jarzynowej, posól. Poczekaj, aż puści sok i odciśnij nadmiar soku na sitku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z bobu z marynowaną fetą 120

urlopie nad Adriatykiem. Do tej pory jadałam bob tylko naturalny ugotowany, na ciepło. Od dzisiaj sięgam po bób w sałatkach jako naturalną, letnią przekąskę. A jak zamarynować fetę przepis znajdziecie tutaj . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placki ziemniaczane zapiekane z fasolką szparagową i serem 174

Dzisiaj mam dla Was łatwy przepis na zapiekane placki ziemniaczane z fasolką szparagową. Możemy je podać z ulubionym sosem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 łyżki mąki, 30 dag fasolki szparagowej, 5 plastrów żółtego sera, sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1.Ziemniaki obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do startych ziemniaków dodaję jajko, mąkę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Koktajl z czarnej porzeczki 162

Zawsze jest w stanie wypić mi pół dużej szklanki - to niesamowite ;) Potrzebujemy (na dwie porcje): 2 garści czarnej porzeczki 1 banan  3 łyżki dżemu malinowo truskawkowego z tego przepisu szklanka mleka 4 łyżki jogurtu naturalnego Wszystko umieszczamy w blendrze kielichowym i miksujemy przez pół minuty.  Skomentuj

MamaOskarka
Egipskie CUDA NA PATYKU z kaszą manną! 299

piekarniku! Ja tak robię zawsze są wspaniałe kruche i soczyste w środku! A ile kcal mniej ;-)))), zaoszczędzone wystarczą na deser heheheh ;-))) SMACZNEGO!!! ;-))) Pięknego i aktywnego dnia!  Buziaki! przepis zgłaszam do konkursu na durszlak.pl  3majcie kciuki

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka imbirowe bez masła i cukru 166

udanych, bo niestety wzorki trochę się rozlały i ciastka wyglądały zdecydowanie lepiej przed pieczeniem. Jeśli macie jakieś sprawdzone sposoby na zapobiegnięcie temu, to chętnie poczytam :) Co do samego przepisu, ciasto musi być dobrze wyrobione, w przeciwnym wypadku przypomina kruszonkę i trudno je rozwałkować. Warto jednak poświęcić chwilę czasu - są pyszne, sezamowe z wyraźną nutą imbirową. Idealnie pasują do porannej kawy

Powiedz dietom nie
Wegańskie brioszki 158

przygotowanie i wyrabianie ciasta nie zajmie więcej niż 15 minut. Te lśniące bułeczki słyną z tego, że mają złocistą przypieczoną skórkę kontrastującą z miękkim, puszystym środkiem; w oryginalnym przepisie jest to możliwe dzięki dużej ilości masła i jajkom. Wegańska wersja nie zawiera ani jednego, ani drugiego składnika, co nie oznacza, że smak odbiega od oryginału. Te miękkie, okrągłe piękności wyjęte

Roślinna - blog wegański
Sałatka z rukoli, łososia i truskawek 275

truskawek w towarzystwie orzechów włoskich i sera camembert to mój ostatni eksperyment kulinarny. Sałatka wyszła świetna, wszystkie składniki świetnie do siebie pasowały. Polecam wypróbować przepis Post Sałatka z rukoli, łososia i truskawek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje