połówkami truskawek). Do zimnego mleka dodać namoczoną kaszkę kukurydzianą Zmiksować truskawki Zblendować ugotowaną kaszkę kukurydzianą Do ubitej śmietany dodawać po 1 łyżce masy kukurydziano-truskawkowej Pomysł na przepis z bloga smakolykibereniki
UgotowaćDziś mam dla Was przepis na makaron muszle z nadzieniem z pieczarek Składniki: 20 szt makaronu muszli dużych 300 g pieczarek 200 g szpinaku 500 g mielonego 1 puszka pomidorów 1 mały słoik koncentratu pomidorowego 200 g sera żółtego tartego pieprz sól imbir kurkuma Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 2 min. Wyjmujemy je i w tym czasie
Panda i jej światBył niepokój, że nie wyjdzie... jednak trzymając się dokładnie przepisu na pewno wyjdzie ^^ Puszysty delikatny, krócej trzymany- płynny w środku. Prawdziwa moc czekolady :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority
Pudełko rozmaitościmasą jogurtowo-owocową i śmietankowym kremem budyniowym, udekorowane owocami i galaretką. Przygotowane odpowiednio wcześniej jest mięciutkie i rozpływające się w ustach. Ciasto nie wymaga pieczenia i łatwo je przygotować. Przepis na brytfankę wielkości 30 x 41 cm . Składniki: 72 herbatniki maślane (2 długie opakowania) 1 budyń śmietankowy z cukrem 400 ml mleka 125 g miękkiego masła 2 łyżki kajmaku (można
Trzeci talerzzbyt rzadki dodać więcej cukru pudru. Po upieczeniu jagodzianki studzimy na kratce a następnie polewamy lukrem. Odstawiamy na chwilę do zastygnięcia lukru. Składniki na ok. 15 sztuk jagodzianek. Przepis znalazłam na stronie www.slodkiefantazja.pl i wprowadziłam w nim drobne zmiany
Mania WypiekaniaJagody już są! A wiadomo, że jak są jagody to obowiązkowo trzeba upiec jagodzianki. Te z tego przepisu są mięciutkie, lekkie z mnóstwem owoców w środku, a do tego zwieńczone przepyszną waniliową kruszonką. Dla mnie prawdziwa jagodzianka musi mieć dużo nadzienia, ciasto nie powinno go przytłaczać, a smak jagód powinien być wyczuwalny w każdym kęsie. Takie właśnie są te jagodzianki
DefinicjaSmakuwrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Pianka: 2 "Śnieżki" 2 galaretki malinowe W 400 ml wrzącej wody rozpuszczamy obie galaretki i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę. Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Na galaretkę nakładamy malinową piankę. Smacznego
Salonik smakówWyjątkowa potrawka z samych najzdrowszych warzyw dostępnych na naszym rynku. Danie pełne witamin, mikroelementów i fitoskładników. Połączenie smakuje wyjątkowo dobrze. Przepis pochodzi z książki dr Joel Fuhrman "Super odporność
Milion SmakówSzukacie pomysłu na szybki i łatwy obiad? Jeśli TAK to ten przepis jest dla Was. Zapiekanka z mięsem z indyka, pomidorkami koktajlowymi, makaronem typu lasagne, sporą ilością świeżych ziół. Zapiekanki są dość kalorycznymi potrawami, dlatego spróbujcie je odchudzić tak jak ja, zamiast tłustego mięsa wieprzowego, kupcie udziec z indyka i za pomocą maszynki zmielcie na mielone z indyka, możecie też
SMYKWKUCHNIwłaściwości żelujące. Taka domowa słodka konfitura jest idealna do kanapek, do białego sera, do naleśników, racuchów, czy wypieków. Zimą możemy się delektować smakiem minionego lata. Polecam też inne przepisy na przetwory: Konfitura z aronii konfitura truskawkowo-rabarbarowa dżem truskawkowy niskosłodzony Frużelina truskawkowa Frużelina jagodowa Frużelina truskawkowo-arbuzowa Składniki na 3 słoiczki po 250 ml i ciut do zjedzenia łyżeczką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwątróbki drobiowej 200 g pieczarek 1 jabłko 1 cebula 250 g makaronu 200 ml śmietany 30% 1/2 pęczka koperku olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą i odcedzić. Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w półksiężyce, jabłko zetrzeć na tarce
magiczna kuchnia KasiCzęsto w przepisach pojawia sie ekstrakt waniliowy. Można go kupić, płacąc za malutką buteleczkę stosunkowo dużo , albo można go w bardzo prosty sposób zrobić samemu.Mój stary ekstrakt waniliowy powoli się kończy. Musiałam więc przygotować nowy, bo bez niego było by mi ciężko w kuchni, bardzo lubię go dodawać do wielu ciast i nie tylko
Polska Zupaowoce i czekam na nie z utęsknieniem cały rok. Mówię tu o naszych polskich morelach, natomiast przez resztę roku raczę się tymi z Hiszpanii czy Włoch, też są pyszne. Przepis znalazłam u Kingi i bardzo mi podpasował. Ciasto wygląda zjawiskowo i tak też smakuje. Zapraszam do degustacji. Jogurtowe ciasto z morelami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekuchni włoskiej wypróbowałam już wiele, nie wypróbowałam natomiast tych najprostszych przepisów i jednym z nich jest Spaghetti alla puttanesca. Tłumaczenie nazwy to makaron w stylu śmieci i faktycznie wszystkie resztki są tam użyte, zapraszam. Makaron z sosem alla puttanesca. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesklepie.Taką sałatkę można nawet zabrać ze sobą do pracy.. tortellini ogórek cebula fioletowa pomidory papryka rzodkiewki majonez Kielecki z czosnkiem sól cebulowa Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.Ogórek, pomidory ,paprykę , cebulę i rzodkiewki pokroić w kostkę , dodać do makaronu.Dodać majonez ,doprawić do smaku solą
Moje domowe kucharzenie