przepisy - 15596 przepisów (strona:816/1040)

Pieczeń z piersi kurczaka 280

sobą. Przygotowaną masę przełożyć do foremki. Wierzch pieczeni posmarować olejem. Piec 70-80 minut w 180°C (pieczeń powinna lekko się zarumienić). Kroić po przestudzeniu.  Pomysł na przepis z bloga uwagababciagotuje

Ugotować
Faszerowane parówki 147

ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera, 1/4 szklanki ketchupu, PRZYGOTOWANIE: Ser żółty kroimy w małą

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sałatka z makaronem ryżowym 173

szynki - 1 świeży ogórek - puszka kukurydzy - 1/2 słoika papryki konserwowej - szczypiorek lub cebulka - 3-4 łyżki majonezu  - sól,pieprz - garść oliwek (można pominąć) Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i dokładnie odcedzić. Kukurydzę odcedzić z zalewy.Szynkę,ogórek i paprykę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek posiekać drobno a oliwki w małe kółeczka.Wszystko doprawić do smaku i wymieszać

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka rybna na krakersach 118

zobaczyłam ten przepis  tutaj  to wiedziałam, że muszę go wypróbować. Był to strzał w dziesiątkę  . Sałatka wygląda świetnie a jeszcze lepiej smakuje.  Składniki: - 18 sztuk krakersów - 1 puszka szprotek w pomidorach - 3 jajka - 50 g żółtego sera - ok. 5 łyżek majonezu -  sól ,pieprz - czerwona papryka w proszku - szczypiorek do posypania Wykonanie: Ser trzemy na tarce

magiczna kuchnia Kasi
Budyń warstwowy czekoladowo-waniliowy 127

Składniki: 1 budyń czekoladowy 1 budyń waniliowy 1 litr mleka 8 sztuk herbatników kolorowa posypka do ozdoby Wykonanie: Pierwszy ugotować budyń czekoladowy według przepisu na opakowaniu .   Przelać do szklaneczek, wyrównać powierzchnię (zostawić 2 łyżki budyniu do ozdoby) . Następnie ugotować budyń waniliowy. Na warstwę czekoladową wyłożyć pokruszone herbatniki i zalać waniliowym budyniem. Wierzch ozdobić pozostałym budyniem

magiczna kuchnia Kasi
Tort z wątróbki 158

Przepis na taki tort znalazłam  kilka lat temu  w kolorowym czasopiśmie (nie pamiętam tytułu), ale nie miałam okazji go wypróbować, aż do dzisiejszego dnia. Szkoda, że tak późno się za niego wzięłam, bo naprawdę jest pyszny. Składniki: 0,5 kg wątróbki 2 jajka 3 łyżki mąki 0,5 łyżeczki sody 1/4 szklanki mleka 2 cebule

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z kaszą gryczaną i bobem 138

pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok 10 minut. Przelewamy zimną wodą, odcedzić i obrać. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Cebulę kroimy w półksiężyce, boczek w kostkę, a pietruszkę drobno siekamy. Boczek podsmażamy na patelni razem z cebulą, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę jeszcze

magiczna kuchnia Kasi
Tort z czereśniami. 197

syropem z cukru, wody i cytryny. Tort pięknie i wspaniale prezentuje się z czereśniami polanymi galaretką z czarnej porzeczki. Bardzo mnie urzekł ten letni tort i wiem, że po przepis nieraz jeszcze sięgnę. Zapraszam na apetyczny tort z czereśniami. TORT Z CZEREŚNIAMI. Składniki: Ciasto: 3 duże jajka 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szczypta soli

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sernik gotowany na czekoladowym spodzie z brzoskwiniami 343

Przepis na to ciasto dostałam od mojej chrzestnej. Wcześniej nigdy go nie jadłam, a że lubię serniki, to postanowiłam go zrobić w ciemno (w sumie) na rocznicę ślubu dziadków. Sernik robi się bardzo szybko i tak samo szybko znika. Połączenie brzoskwiń, czekoladowego spodu ciasta i przepysznej masy serowej tworzy idealną kompozycję. Sernik jest fajnie puszysty i delikatny.  Spróbujcie

Krakowskie smaki Ani
Ciasto z truskawkami 157

Przepis na to ciasto mam od dawna i jako około 13-letnia dziewczynka piekłam często na niedzielę (naprzemiennie z biało-brązowym) :) super smaczne, lekko wilgotne, znika w trybie natychmiastowym! Sprawdza się przy każdej okazji, także dla dzieci.   Składniki: 8 jajek 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 8 łyżek oleju rzepakowego 4 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki

Kolorowy Przepisownik
Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową 177

ciasta :) Jeśli mamy maliny mrożone to ich nie rozmrażamy, ja użyłam świeże. Ciasto piekłam w foremce o wymiarach 25 cm x 30 cm. Ciasto jest naprawdę pyszne:) przepis stąd

Proste Potrawy
TRUSKAWKOWY POCAŁUNEK – biszkopt z serową pianką i truskawkami 286

Dziś mam dla Was przepis na jeszcze jedno z moich ulubionych, letnich ciast z truskawkami! W tym roku zrobiłam je dopiero teraz, bo zabiegana-zalatana kompletnie ostatnio nie miałam czasu na wypieki. Teraz to nadrabiam! Lekki biszkopt pokryty fantastyczną, delikatną i orzeźwiającą, serową pianką jest świetnym pomysłem na każdą pogodę. Do tego soczyste truskawki ( po sezonie śmiało mogą być mrożone

Ostra na Słodko
Ser piwny / Bierkäse 315

podkreślają jego smak. osobiście dodaję o wiele więcej ostrej papryki i świeżej chili, mimo to mój ser piwny nigdy nie był specjalnie ostry. Dlatego zachęcam do zachowania podanych w przepisie proporcji. Ilość przypraw można oczywiście nieco zwiększyć. Składniki na 1 dużą lub 2 porcje: 1 miękki ser pleśniowy (najlepszy tzw. "śmierdzący" :P ) romadour, limburger, Pont-l’Évêque, Saint-Albray

Kuchnia Prezydentowej
Kruche babeczki z budyniem i owocami 220

Kruche, słodkie i kolorowe babeczki z budyniem i owocami. Wyglądają pięknie i smakują rewelacyjnie. Serdecznie polecam! Składniki: (przepis na okolo 20 sztuk) Ciasto: 1,5 szkl. mąki krupczatki 1/4 szkl. cukru pudru szczypta soli 120 g zimnego masła 2 żółtka Budyń: 450 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy Dodatkowo: drobne owoce do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto : Wszystkie składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Waniliowe babeczki z kremem waniliowym 160

Wilgotne, lekkie i puszyste babeczki o intensywnie waniliowym smaku i zapachu. Udekorowane słodkim kremem waniliowym. Poza smakiem, ich atutem jest wygląd, który przyciągnie każdego ;) Przepis pochodzi z książki  Jamie `ego  Olivera -  FoodTube- Sezonowe słodkości)  Serdecznie polecam! Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 1 ¼ łyżeczki proszku do pieczenia 250 g cukru (dałam mniej) ½ łyżeczki sody oczyszczonej

Nastoletnie Wypiekanie