ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera, 1/4 szklanki ketchupu, PRZYGOTOWANIE: Ser żółty kroimy w małą
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaszynki - 1 świeży ogórek - puszka kukurydzy - 1/2 słoika papryki konserwowej - szczypiorek lub cebulka - 3-4 łyżki majonezu - sól,pieprz - garść oliwek (można pominąć) Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i dokładnie odcedzić. Kukurydzę odcedzić z zalewy.Szynkę,ogórek i paprykę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek posiekać drobno a oliwki w małe kółeczka.Wszystko doprawić do smaku i wymieszać
magiczna kuchnia Kasizobaczyłam ten przepis tutaj to wiedziałam, że muszę go wypróbować. Był to strzał w dziesiątkę . Sałatka wygląda świetnie a jeszcze lepiej smakuje. Składniki: - 18 sztuk krakersów - 1 puszka szprotek w pomidorach - 3 jajka - 50 g żółtego sera - ok. 5 łyżek majonezu - sól ,pieprz - czerwona papryka w proszku - szczypiorek do posypania Wykonanie: Ser trzemy na tarce
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1 budyń czekoladowy 1 budyń waniliowy 1 litr mleka 8 sztuk herbatników kolorowa posypka do ozdoby Wykonanie: Pierwszy ugotować budyń czekoladowy według przepisu na opakowaniu . Przelać do szklaneczek, wyrównać powierzchnię (zostawić 2 łyżki budyniu do ozdoby) . Następnie ugotować budyń waniliowy. Na warstwę czekoladową wyłożyć pokruszone herbatniki i zalać waniliowym budyniem. Wierzch ozdobić pozostałym budyniem
magiczna kuchnia KasiPrzepis na taki tort znalazłam kilka lat temu w kolorowym czasopiśmie (nie pamiętam tytułu), ale nie miałam okazji go wypróbować, aż do dzisiejszego dnia. Szkoda, że tak późno się za niego wzięłam, bo naprawdę jest pyszny. Składniki: 0,5 kg wątróbki 2 jajka 3 łyżki mąki 0,5 łyżeczki sody 1/4 szklanki mleka 2 cebule
magiczna kuchnia Kasipęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok 10 minut. Przelewamy zimną wodą, odcedzić i obrać. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Cebulę kroimy w półksiężyce, boczek w kostkę, a pietruszkę drobno siekamy. Boczek podsmażamy na patelni razem z cebulą, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę jeszcze
magiczna kuchnia KasiPrzepis na to ciasto dostałam od mojej chrzestnej. Wcześniej nigdy go nie jadłam, a że lubię serniki, to postanowiłam go zrobić w ciemno (w sumie) na rocznicę ślubu dziadków. Sernik robi się bardzo szybko i tak samo szybko znika. Połączenie brzoskwiń, czekoladowego spodu ciasta i przepysznej masy serowej tworzy idealną kompozycję. Sernik jest fajnie puszysty i delikatny. Spróbujcie
Krakowskie smaki AniPrzepis na to ciasto mam od dawna i jako około 13-letnia dziewczynka piekłam często na niedzielę (naprzemiennie z biało-brązowym) :) super smaczne, lekko wilgotne, znika w trybie natychmiastowym! Sprawdza się przy każdej okazji, także dla dzieci. Składniki: 8 jajek 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 8 łyżek oleju rzepakowego 4 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia truskawki
Kolorowy Przepisownikciasta :) Jeśli mamy maliny mrożone to ich nie rozmrażamy, ja użyłam świeże. Ciasto piekłam w foremce o wymiarach 25 cm x 30 cm. Ciasto jest naprawdę pyszne:) przepis stąd
Proste PotrawyDziś mam dla Was przepis na jeszcze jedno z moich ulubionych, letnich ciast z truskawkami! W tym roku zrobiłam je dopiero teraz, bo zabiegana-zalatana kompletnie ostatnio nie miałam czasu na wypieki. Teraz to nadrabiam! Lekki biszkopt pokryty fantastyczną, delikatną i orzeźwiającą, serową pianką jest świetnym pomysłem na każdą pogodę. Do tego soczyste truskawki ( po sezonie śmiało mogą być mrożone
Ostra na Słodkopodkreślają jego smak. osobiście dodaję o wiele więcej ostrej papryki i świeżej chili, mimo to mój ser piwny nigdy nie był specjalnie ostry. Dlatego zachęcam do zachowania podanych w przepisie proporcji. Ilość przypraw można oczywiście nieco zwiększyć. Składniki na 1 dużą lub 2 porcje: 1 miękki ser pleśniowy (najlepszy tzw. "śmierdzący" :P ) romadour, limburger, Pont-l’Évêque, Saint-Albray
Kuchnia Prezydentowejporcje. Składniki: 2 bataty (ok. 700-800 g) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ulubionych przypraw do ziemniaków (np. mieszanka rozmarynu, oregano, bazylii, tymianku, cząbru, estragonu itp.) Przepis: Bataty obieramy i kroimy na grubsze frytki (ok. 1 cm). Następnie umieszczamy je w misce, polewamy oliwą, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowane bataty przekładamy na blachę wyłożoną papierem
Emcia PichciPodstawą dobrej rolady jest puszysty biszkopt, który da się ładnie zwinąć:) Udało mi się w końcu opracować doskonały przepis na taki biszkopt! Bardzo ważne jest również to, aby biszkopt zaraz po upieczeniu wyjąć na wilgotną ściereczkę a następnie go zrolować. Wtedy mamy pewność, że podczas końcowego zwijania ciasto nam nie popęka. Moją roladę uzupełniłam kremem śmietanowym i truskawkami. Ciasto wyszło
Z miłości do słodkościpieca i piecz około 1 godziny ( do tzw. suchego patyczka ) Po ostudzeniu można udekorować cukrem pudrem. The post Proste ciasto z agrestem i migdałami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjaszybkie przygotowanie sałatki. składniki na 5 porcji 1 mały kalafior 1 ogórek szklarniowy 3 jajka ugotowane na twardo pęczek koperku 250 g jogurtu greckiego czarny pieprz sól przepis Surowy kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Opłukany i osuszony koperek drobno siekamy. Obrany ze skórki ogórek kroimy w drobną kostkę. Ugotowane na twardo i obrane ze skorupek
Smakowite Dania