przepisy - 15596 przepisów (strona:796/1040)

Zupa pomidorowa z mięsno-ryżowymi pulpecikami 197

kuchni nie może pachnieć nudą, dlatego dzisiejsza zupa pomidorowa  jest z dodatkiem kulek mięsno-ryżowych. Przepis jest bardzo prosty, a smak niepowtarzalny i na pewno zachwyci każdego.  Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 torebka ryżu 1 pęczek włoszczyzny 1 kostka rosołu z kury Knorr 2 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana 18% 2 listki laurowe koperek sól pieprz

Salonik smaków
Smażona flądra. Lepsza niż z nadmorskiej smażalni :) 179

Dziś tylko przepis, reszta jutro. :) Składniki na 4 porcje: 4 średniej wielkości tuszki flądry (bez głowy) sól i pieprz do smaku 3-4 łyżki mąki 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki olej lub masło do smażenia (najlepiej pół na pół) w takiej ilości, żeby dno patelni było pokryte tłuszczem Ryby umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Paprykę wymieszać z mąką

Pełny talerz
Piersi kurczaka nadziewane kurkami i mozzarellą / Chicken breasts stuffed with chanterelles and mozzarella 379

Kurki można dostać już prawie wszędzie, a ja uwielbiam wszelkie dania z grzybami. Przedstawiam dzisiaj przepis na soczyste piersi z kurczaka nadziewane dużą ilością świeżych kurek i mozzarelli. Całość przygotowuje się w miarę szybko i przyjemnie, na upartego nawet w jednej patelni:) Podałam z pyszną soczewicą z grzybami i fasolką, polecam! Scroll down for recipe in English Piersi kurczaka nadziewane

karmelowy
Nominacja do Liebster Blog Award 130

kuchni gadżet to… Stoper w komórce. :) :) :) Jakie jest Twoje ostatnie kulinarne odkrycie? Moje ostatnie odkrycie to węgorz na niebiesko. Jeszcze nie robiłam, ale na pewno pojawi się na blogu przepis na niego. :) Spośród produktów i dań, czego zdecydowanie najbardziej nie lubisz? Nie znoszę flaków ... Nie skuszę się nawet na te wykonane przez najlepszego i najwspanialszego wirtuoza kuchni! Codziennie mogłabyś jeść

Garniec Magalie
Bułki z pestkami dyni i ziarnami słonecznika 213

Bułki z mąki pszennej i żytniej razowej. Posypane ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Przepis na 6 średniej wielkości bułek. To jak na razie najsmaczniejsze bułki jakie udało mi się upiec ok. 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej razowej 1/2 szklanki ciepłego mleka 1/2 szklanki ciepłej wody 10 g drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka ziaren

Bullio
Pierogi z bobem, pietruszką i boczkiem 320

misce mieszamy pastę z bobu, skwarki i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku. Zostawiamy do przeżarcia się smaków, a w tym czasie wyrabiamy ciasto oczywiście z mojego sprawdzonego przepisu http://marciochakucharzy.blogspot.com/2013/02/klasyczne-pierogi-ruskie.html W dużym garnku gotujemy wodę i partiami wrzucamy pierogi na wrzątek. Gotujemy 2 minut od momentu, jak wypłyną na powierzchnię. Podajemy polane masełkiem z cebulką. Smacznego

MarciochaKucharzy
Pieczona cieciorka 196

Staram się zwracać uwagę na to, co jem.   W związku z tym chętnie próbuję przepisy na zdrowe ciasta, przekąski czy obiady. Tym razem wypróbowałam sposób na pieczoną cieciorkę, którą widziałam już na wielu blogach. Ciągle jednak odkładałam jej przyrządzenie na później, aż pewnego dnia koleżanka przyniosła ją do pracy. Przepadłam i zrobiłam ją w domu. Składniki: puszka cieciorki

Fabryka pomysłów
Młoda kapusta - dodatek do obiadu 187

obróbki termicznej niż ta ze zbiorów jesiennych. Zostało jeszcze kilka dni, żeby się nią nacieszyć. Można ją również zamrozić i cieszyć się jej dodatkiem do obiadu podczas zimowych obiadów. Przepis powstał w ramach kampanii "Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców" ( www.poranapomidora.com ), finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

bistro mama
Chleb pszenny razowy, z nasionami dyni i czarnuszki 323

książce Hamelnana znalazłem przepis na chleb pszenny razowy (tak naprawę półrazowy), który po drobnych modyfikacjach może być świetną bazą do wypieku całej gamy chlebów z dodatkami w postaci nasion i orzechów. Chleb zawiera idelanie (moim zdaniem) dobrane proporcje pszennej mąki chlebowej, razowej, wody i zakwasu. Co prawda użyta została pewna ilość drożdży piekarskich, ale w niczym to nie przeszkadza. Ciasto

Grahamka, weka i kajzerka
leczo na ostro 108

Sezon cukini w pełni ,polecam przepis na leczo Produkty

Ugotujmy Coś
Placki z dyni 186

Przepis na przepyszne placki pochodzi od mamy. Podczas jednej z wizyt wspólnie je przyrządzaliśmy. Zrobiliśmy je z kilku porcji. U nas w rodzinie wszystko przyrządza się z kilku porcji:) Jedliśmy je na śniadanie obiad i na kolację. Następnego dnia trochę je urozmaiciliśmy smarując dżemem truskawkowym a mąż dodatkowo dodał ser pleśniowy.  Polecamy! Składniki: - 0,7 kg zmielonej dyni

Pan i Pani Smith w kuchni
Walentynkowe babeczki migdałowe z truskawkami 153

Niedługo Walentynki, może ktoś z Was skusi się na babeczki migdałowe? Jeżeli zostaną Wam z innych wypieków niewykorzystane białka, to właśnie można to zrobić piekąc te babeczki. Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki, autorka podaje, iż z podanych składników uzyskamy 12 babeczek. Ja robiłam je w większych foremkach w kształcie serduszek i wyszło mi 8 sporych babeczek. Składniki: 6 białek

Moja Galeria Smaku
Pasztet gryczany 226

Przedstawiam Wam mój pierwszy w życiu samodzielnie przygotowany pasztet :) Z dodatkiem zdrowej kaszy gryczanej, którą bardzo lubię. Wyszło pysznie :) Składniki na keksówkę 25x10cm: z przepisu Lepszy Smak 100 g kaszy gryczanej ugotowanej na sypko (na bulionie warzywnym) 3 łyżki surowej kaszy gryczanej 4 podudzia  1 marchewka 1 pietruszka 8 pieczarek 1/2 selera 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/3 szklanki

Moja Galeria Smaku
Cytrynowiec 593

pochodzi z www.mgotuje.pl Cytrynowiec to ciasto na biszkopcie z masą cytrynową, lekką cytrynową pianką i herbatnikami. Jest lekkie, mocno cytrynowe i orzeźwiające. Z przepisu wychodzi duża podzielna blacha ciasta Post Cytrynowiec pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Czekoladowe ciasto drożdżowe z owocami 206

gorzka czekolada byłaby mniej wyczuwalna, to dla mnie byłoby idealne w smaku- jeżeli więc jesteście fanami wytrawnej czekolady, to ciasto w takim wydaniu będzie Wam na pewno smakować! :)  Przepis pochodzi ze strony  Moje Wypieki . * mąka pszenna- 500 g * kakao- 2 łyżki * sól- szczypta * cukier trzcinowy- 130 g * drożdże świeże 40 g (lub 20 g suchych) * jajka

Kraina Miodem Płynąca