przepisy - 15596 przepisów (strona:209/1040)

Tradycyjny kapuśnaik 181

kapusta kiszona, najlepiej ją zrobić samemu klik albo kupić od sprawdzonego dostawcy. Dodaję do zupy  dużo ziół nie ma wtedy problemu z brzuszkiem :)) Dalszą historię babcinego kapuśniaczka opowiem przepisem :) SKŁADNIKI :kapusta kiszona 70 dag klik jak ją zrobić marchew 1 dużą pietruszka korzeń 2 szt seler korzeń 1 mały cebula 1 małarozmaryn św.1 gałązkę

Basia w kuchni
Domowy kurtosz, ciasto kominowe, tredelnik 207

wymieszanym z orzechami oraz z cynamonem."Nie posiadam specjalistycznego sprzętu, ale bez problemu można sobie poradzić domowym sposobem. Sposób na to znalazłam na blogu "Moje pasje" skąd pochodzi też przepis za co bardzo dziękuję. Jako walce wykorzystałam tubki od papieru toaletowego oraz puste puszki od napojów energetycznych. Owinęłam je dokładnie folią srebrną i w 100 procentach się sprawdziły.Przygotowałam różne

Basia w kuchni
Ciasto marchewkowe 128

dodatki w takich proporcjach, żeby ciasto nie stało się za gęste. Rozsądnie.Pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub lukrem.Podam jeszcze przepis na lukier: 4 łyżki cukru pudru 1-2 łyżki gorącej wodyMieszamy i gotowe

pieprzny smaczek
Cynamonki- Cinnamon rolls 165

temperaturze 180°C.Jeszcze ciepłe smarujemy lukrem wykonanym z przesianego cukru pudru i przefiltrowanego soku z cytryny. Lukier powinien być wystarczająco gęsty, tak aby nie spływal z cynamonek. Przepis z netu( click

Mia Cucina Sofieta
510. Ricotta gofry? 181

odpocznę... kiedy indziej xd :PPs. Co do jutrzejszego śniadania to nie wiem jak to będzie, nie wiem kiedy wrócę, generalnie nie wiem nic xd no, ale dobrze będzie :P Przepis:50g mąki pełnoziarnistej70g ricottyjajkołyżka roztopionego masłacoś do posłodzeniaaromat waniliowymleko do konsystencji1/2 proszku do pieczeniaJajko miksuję z serem i dodaję przesianą mąkę i resztę składników. Dolewam do konsystencji mleka. Piekę

More food, love and dreams
516. Marchewkowo-kokosowy. 98

Omlet marchewkowo – kokosowy podany z kremem spectalucus, ricottą i bananem Czy u was tez jest tak przerażająco zimno? :O  Przepis:( inspiracja)  20g mąki kokosowej15 mąki pełonoziarnistejłyżka wiórek kokosowych2 jajkaew. mleko do konsystencjistarta mała marchewkacoś do posłodzeniaJedno jajko i żółtko miksujemy z reszta składników. Białko ubijam z szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łącze z resztą składników

More food, love and dreams
531. Słodko-słone. 162

wlałam trochę za dużo ciasta i potem musiałam, go trochę oderwać by zmieściło się jajko, więc generalnie ciasta powinno być na ok.3 gofry a nie 2 :)Ps. Dodałam przepis na chleb tostowy pod postem z tostami, o tutaj

More food, love and dreams
603. Owsianka z patelni. 148

jabłkowy placek owsiany z ricottą,płatkami migdałowymi i cukrem trzcinowym Muszę znaleźć jakiś dobry przepis na owsianego placka, bo teraz robiłam tak na oko, bo naszła mnie ochota, aa, nie pamiętam jak kiedyś go robiłam. Ten był dobry, ale trzeba go dopracować.Lubię wiosnę. Lubię to słońce. Lubię krzątać się po kuchni o 11 w nocy

More food, love and dreams
716. Powydziwiajmy, naleśniki z kaszy,z camembertem i malinami. 109

takie połączenia ze smakiem i większej ilości się domagam.Od dzisiaj możecie odwiedzać mnie również tu. Wracam na "Stare śmiecie". Nie wiem co z tego wyjdzie, ale nie zaszkodzi spróbować ;)Przepis:40g kaszy mannyok.100ml mlekajajkoszczypta soli, coś do posłodzenia, aromatJajko miksujemy z mlekiem. Wsypujemy kaszę, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na około godzinę. Po tym czasie dokładnie rozgrzewamy patelnie, ciasto mieszamy(kasza opadnie

More food, love and dreams
728. Czasami mam ochotę na... 155

coś nie słodkiego...ale najlepiej by było z serem, takim ciągnącym. ;)Placek wyszedł genialny, grubiutki, choć przy przewracaniu trochę się przeliczyłam z odległością do końca patelni >.<Przepis:40g płatków owsianych + ok.60ml gorącej wody20g mąki razowej/lub innejduże jajko + ew. białko1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki proszku do pieczeniagarść świeżego szpinakusól, pieprz, ziołastarty ser żółtymasło do smażeniaPłatki zalać

More food, love and dreams
Cytrynowe Kruche Ciasteczka z Konfiturą 292

smak. Jaka konfitura? Skoro ciasta są lekko cytrynowe postanowiłam postawiłam na Pigwę z Kiwi - wybór okazał się jak najbardziej trafny. Gdybym miała wybiera jeszcze raz, wybrałabym tak samo. Źródło przepisu: Moje Wypieki.Składniki na ok. 45 szt:180 g miękkiego masła1/2 szklanki cukru pudru1/4 szklanki cukru drobnego do wypieków1 duże jajko1 łyżeczka skórki otartej z cytryny1 łyżka soku z cytryny1

Blondynka Gotuje
Prawdziwa włoska pizza 240

Miał mnie wyręczyć, jednak skwitował krótko, że kupi mrożoną pizzę. Więc oczywiście powiedziałam "No to już wolę sama zrobić, niż jeść jakąś sklepową masakrę!" I TA-DA! Wyszła wspaniała! Przepis znalazłam na stronie fotokulinarnie. Pizzę najlepiej przygotować na mące typ 00, ostatecznie można zastąpić typem 500, wtedy będzie bardziej "amerykańska" ;) Zapraszam wszystkich do pieczenia!Składniki na dwie pizze

My Culinary Art
CIASTECZKA ORZESZKI 280

Mało kto nie lubi tego przysmaku, na przygotowanie trzeba poświęcic troszkę czasu..ale smak wynagradza. Zapraszam na orzeszki z przepisu mojej bratowej :)Składniki:1 kg mąki2 kostki margaryny2 szklanki smietany 18%2 płakie łyżeczki sody1 szklanka cukru4 żółtka1 op.cukru waniliowegomasa:1/4 szkl.wody1 kostka margaryny1 szklanka cukru2 łyżki kakao1/2 paczki mleka w proszkuWykonanie:Z podanych składników  zagnieśc ciasto. Formować małe

Z Majeczką w kuchni
KARP W GALARECIE 211

karpia robimy z kawałka pietruszki ugotowanej na nią wciskamy jedno ziarenko ziela angielskiego lub pieprzu. Dekorujemy natką pietruszki i plastrami cytryny.Zalewamy wywarem, odstawiamy do stężenia.Podajemy z gorącymi ziemniakami.Ten przepis bierze udział w konkursie: Blog Ze Znakiem Smaku

Z Majeczką w kuchni
PSTRĄG GRILLOWANY 132

naczyniu polewając reszta marynaty.Odstawiamy na kilka godzin,żeby ryba przeszła marynatą.Kilkakrotnie przewracamy w marynacie.Grilujemy na rumiano z obu stron.Podajemy polaną sokiem z reszty cytryny i cząstkami cytrynyTen przepis bierze udział w konkursie BLOG ZE ZNAKIEM SMAKU

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania