przepisy - 15596 przepisów (strona:211/1040)

Pâte fermentée razowe 146

walory smakowe pieczywa. Może być to pozostawiony kawałek ciasta chlebowego z poprzedniego wypieku, lub też specjalnie przyrządzony zaczyn na nowy wypiek.Pâte fermentée razowe można zastosować zamiennie do wszystkich przepisów na pieczywo z pâte z białej mąki, bez koniecznosci stosowania jakiś większych zmian w recepturze. Charakterystyczną cechą pâte fermentée jest to, że zawiera ono sól. Podobnie jak inne prefermenty

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb kaszubski na podmłodzie 308

kratkę do całkowitego ostygnięcia. Chleb kaszubski i kwiatki.Chleb kaszubski na podmłodzie.Chleb kaszubski na podmłodzie.Chleb kaszubski na podmłodzie.receptura zaczerpnięta z książki Piekarstwo - receptury, normy, porady i przepisy prawne

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb mieszany z ostropestem 200

dopiekaj około 35 minut.Upieczony chleb wyciągnij z foremek i odstaw na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Chleb mieszany z ostropestem.Ostropestowa kromka na tle chleba.Ostropestowe kromki.Kromka en face.Sezam na chlebie.inspirował przepis na Chleb pomorski

Grahamka, weka i kajzerka
Proste ciasto bananowe z daktylami i polewą miodową 173

Szybkie w przygotowaniu, smaczne ciasto bananowe z daktylami i orzechami. Wilgotne, lekkie, o charakterystycznym bananowym smaku. Fantastycznym dodatkiem jest polewa karmelowa na miodzie z poszatkowanymi orzechami, pycha. Polecam… (przepis ze strony BBC Good Food). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Bisou .  Składniki:Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej:175g miękkiego masła200g mąki pszennej (użyłam

Mała Cukierenka
Polędwiczka wieprzowa z pieczoną dynią i dressingiem miodowym / Pork tenderloin with roasted pumpkin and honey dressing 215

Delikatne kotleciki z polędwiczki wieprzowej, podane na pieczonej w aromatycznych przyprawach dyni z dressingiem miodowo-cytrynowym. Danie jest wyjątkowo smaczne , a co najważniejsze łatwe i bardzo szybkie w przygotowaniu. Przepis pochodzi z magazynu Kukbuk (nr listopad-grudzień 2013), jednak delikatnie go zmodyfikowałam. Polecam gorąco!Scroll down for recipe in EnglishPolędwiczka wieprzowa z pieczoną dynią  i dressingiem miodowym(4 porcje)Składniki

karmelowy
105. Chrupiące serduszka czyli: gofry z korzenną, piernikową nutą. 229

dodatek do gofrów polecamy domowe powidła śliwkowe.. Ten duet z pewnością Was ogrzeje, ale i zachwyci.  Zatem nastawiajcie gofrownice, a my zapraszamy na do zapoznania się z przepisem:Składniki: 150g mąki tortowej1 niepełna łyżka kakao2 niepełne łyżeczki sody oczyszczonej (lub proszku do pieczenia)1 duże jajo40g drobnego, białego cukru20g płynnego miodu 20g masła15g oleju rzepakowego

Symfonia Smaków
Pączki pieczone 355

teraz takie zrobiłam..jak dla mnie pycha....chociaż czytałam na wielu blogach , że są inne ..fakt , są inne niż smażone..ale dla mnie smaczne..polecam..wypróbujcie..Ja korzystałam z przepisu znalezionego  tutaj. 100 ml ciepłego mleka 50 g świeżych drożdży 370 g mąki pszennej (tortowej lub do wypieków drożdżowych)50 g cukru3/4 łyżeczki soli3 jajka170

Moje domowe kucharzenie
Pasterski sos do makaronu 130

Historia tego sosu jest bardzo prosta , jak i samo wykonanie.Jak sama nazwa wskazuje, stworzony został przez pasterzy zwierząt. Gotowali z tego co mieli pod ręką. Oczywiście dziś ten przepis jest mocno zmieniony i będzie nadal zmieniany.A oto moja wersja:- Pieczarki 40dkg- Sos pomidorowy 1 litr- szynka surowa wędzona 30dkg , może być również każda inna, taka jaką mamy w domu, może

Pasje Jolki
Szpinak "uduszony" 118

Czas na szpinak.Teraz dostaniemy jeszcze świeży.Oczywiście można użyć mrożonego. Kupujcie tenmrożony w całości, nie mielony. Ten mielony moim zdaniem jest nic nie wart.Po odmrożeniu dobrze wyciśnijcie wodę.Przepis dotyczy jednego pęczka.Jedną cebulę drobno siekamy i smażymy na złoty kolor.Myjemy szpinak i kroimy same liście na kawałki.Gdy cebula jest już gotowa wrzucamy szpinak i dwa ząbki czosnku drobno

Pasje Jolki
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 194

zaskakujące przy jedzeniu.Będą to dwa rodzaje roladek,dwa różne smaki. MOCZYMY JEDNĄ GARŚĆ GRZYBÓW SUSZONYCH W PÓŁ LITRA ZIMNEJ WODY.Do wykonania roladek potrzebujesz:- schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli 15 jedno centymetrowych kotletów.- jedna marchewka, pół małego selera- pół papryki czerwonej- musztarda - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE- szynka parmeńska-15 PLASTRÓW- 150 g sera żółtego wędzonego

Pasje Jolki
kopytka zielone klasyczne z bułką w maśle / patato dumplings with breadcrumbs 135

Przepis z kuchni polskiej, moim dodatkiem jest tutaj natka pietruszki.Chora bym była jakbym czegoś nie dodała lub odjęła.Kopytka są szybką alternatywą na świetne danie, o ile masz już ugotowane kartofle np. z poprzedniego dnia, oczywiścieświeżo ugotowane są jeszcze lepsze. Na 1 kilogram ziemniaków potrzebujesz:- 300 - 350 g przesianej mąki- 1 jajko- pół łyżeczki soli- mały pęczek natki pietruszkiZiemniaki należy

Pasje Jolki
Tort Jagodowy 201

drugi to końcowe przyozdobienie po nocnym chłodzeniu i podanie naszym gościom, bo nie sądzę, że sami zjecie cały.. Chociaż gdyby nie kalorie, pewnie i ja zjadłabym cały SAMA!Przepis na dość skromny torcik o średnicy 22-23 cm.Tort JagodowyBiszkopt rzucany:5 jajek L3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanejPrzygotowanie biszkoptu:Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy najlepiej

Eat Shrimps
Strzępiaki 167

babcia. Chyba tysiąc razy mi powtarzała, że mogłabym zrobić kruche babeczki zamiast zwykłych muffinek (na które przepis też w końcu kiedyś wstawię).No ale kruche babeczki są nudne, a przynajmniej miałam do nich niesmak - po tych sklepowych. Zawsze z jakimś przesłodzonym kremem budyniowym zapewne nic nie mającego wspólnego z budyniem i owocami, które zostały zepsute jakąś ohydną glazurą.Stwierdziłam

Eat Shrimps
Sernik na zielono BEZGLUTENOWY 174

wszystkim tłuszcze jednonienasycone, białko, witaminy A, B1, B2, C, E, PP, K, H i kwas pantotenowy, dużo wapnia, potasu i fosforu. Nic, tylko rozkoszować się jego wyjątkowym smakiem. Przepis na okrągłą formę 20 cm:Sernik na zielono BEZGLUTENOWYKruchy spód:100 g wiórków kokosowych2 czubate łyżeczki karobu1 spora łyżka miodu wielokwiatowego - prawdziwego5 łyżek amarantusa ekspandowanego2 łyżki bezglutenowych otrębów owsianych1 żółtkołyżeczka

Eat Shrimps
Nowe Logo Nowe Cele!!!! 132

zapeszając staram się po raz drugi to trzeciej edycji już teraz Piekielnej Kuchni Hells Kitchen.3majcie kciuki, może wkońcu się uda, bardzo bym chciał. Już na dniach kolejne Przepisy a jest ich mnóstwo w mojej galerii na Facebooku, szykują się tylko aby dodać je tutaj dla Was)Pozdrowienia

pichciszto

Proponowane wyszukiwania