przepisy z mięsa mielonego - 1000 przepisów (strona:48/67)

Marokański kurczak z pomidorami i miodem - Djaj Matisha Mesla 267

przygotowania sprawia, że wykonanie przedstawionego tażinu jest wyjątkowo niekłopotliwe i poradzi sobie z tym każdy kuchenny laik :) Kawałki kurczaka dzięki powolnemu, długiemu duszeniu, stają się niezwykle miękkie i delikatne. Mięso zaczyna się rozpadać pod naciskiem widelca. Sos pomidorowy jest gęsty i bogaty, nasycony smakiem imbiru, cynamonu, szafranu i miodu. To danie z pewnością poprawi Wam humor w chłodny(...)piersi z kurczaka) 3 łyżki oleju roślinnego 1 duża cebula, drobno pokrojona 1 kg pomidorów, bez skórki, drobno pokrojonych 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki szafranu 2-4 łyżki płynnego miodu (wedle smaku) 50 g blanszowanych migdałów, posiekanych (lub płatków migdałowych) 1 łyżka ziaren sezamu sól i pieprz Przygotowanie: Do dużego rondla

Chilli Czosnek i Oliwa
Akademia CookUp - Wieprzowina 226

piekarnika - i nawet tu Łukasz pyta czy wolimy przygotować jedną dużą pieczeń czy mniejsze kawałki! Decydujemy się na jedną dużą. Łukasz opowiada nam jak ważne jest dobre zawinięcie mięsa w odpowiedni sposób, aby było ściśle zawinięte i aby soki z pieczenia nam nie uciekały! I z pewnością warto porad Łukasza słuchać i je stosować, bo upieczona szynka była cudownie soczysta(...)żeberek BBQ - były główne wytyczne, ale generalnie każdy mógł iść na końcu w swoim kierunku - i to było widać na blaszce, bo żeberka znacznie się od siebie różniły - jedni mieli ostrzejsze, inni łagodniejsze marynaty, jedni przykrywali całe żeberka marynatą inni piekli już bez niej! Co kto woli. W przypadku stir-fry jak zawsze więcej przygotowania niż gotowania - lubimy robić stir

Plate of Joy
Sos z suszonych grzybów 1997

wiele sposobów np. do mięs, do placków ziemniaczanych, do pyz i wielu innych smacznych dań. Składniki: 300-400 g suszonych grzybów 1 cebula 30 g masła 30 g mąki pszennej 1/3 litra wywaru z grzybów 2 łyżki śmietanki 30% 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 ziarenka pieprzu sól morska  pieprz czarny mielony Przygotowanie: Grzyby starannie umyć

Gotuj z Mąką
Pieczony schab z jabłkami 237

schabu środkowego w całości ze skórką,   2 łyżeczki Przyprawy do mięs  Knorr,   3 średnie t warde jabłka,   50 g masła,   30 g cukru brązowego,   20 g curry,   2 ząbki czosnku,   20 g świeżego imbiru,   świeżo mielony czarny pieprz,   4 gałązki świeżego rozmarynu,   1 pęczek natki pietruszki(...)wysusz,  a następnie n atnij  jego  skórę  ostrym nożem tak, by po w stała kratka. Posiekaj czosnek i listki rozmarynu, czarny pieprz rozbij w moździerzu. Mięso skrop oliw ą  i  obsyp przyprawą  Knorr  nadającej mięsu odpowiedniego wyrazu . W nacięcia powtykaj kawałki czosnku, pieprzu i rozmaryn u .  Odstaw  w chłodne miejsce

SzczyptaSmaQ
Łopatka duszona w winie 189

duszenia konieczne ) 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu 1 płaska łyżka mąki do zagęszczenia sosu woreczek do pieczenia Wieprzowinę tradycyjnie już płukamy , oczyszczamy i jeśli się da ładnie kształtujemy w kulkę ( można użyć sznurka ) , układamy osuszoną ręcznikiem papierowym w metalowej misce . Cebulę , czosnek i pietruszkę obieramy i kroimy w duże kawałki , posypujemy nimi mięso – trochę wciskamy pod spód

Ogrodnik w podróży
Lasagne z serem ricotta i mozzarella II 161

marchewki500 gr mielonego wolowego5 łyżek wina czerwonego2 łyżki koncentratu pomidorowego1 jajko100 gr startego parmezanu100 gr startego miękiego sera100 gr sera mozzarella500 gr sera ricotta150 gr pieczarek sól, pieprz I makaron na lasagne Wykonanie:Na rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę, marchew- pokrojoną w półtalarki I wędzoną szynkę. Smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso. Smażymy aż mięso przestanie być

Smaki Edyty
Kurczak vindaloo 94

Siaska . Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę 2 centymetry świeżego, startego imbiru 1 łyżeczka przyprawy garam masala 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 0,5 łyżeczki ziaren gorczycy 2 łyżki octu z białego wina 3 łyżki oliwy z oliwek kilka kropli soku z cytryny(...)winny z przyprawami (garam masalą, kolendrą, kminem, pieprzem kajeńskiem i gorczycą) i oliwą. Do marynaty dodać pierś z kurczaka pokrojną w dość dużą kostkę. Dokładnie wymieszać, aż przyprawy pokryją mięso, przykryć folią i odstawić do lodówki na kilka godzin.  Na patelni rozgrzać olej i przesmazyć na nim cynamon, nasiona kminu i płatki chili, po chwili dodać drobniutko posiekaną cebulę

Codzienne Gotowanie
Kasza bulgur 156

mięsa podaję ryż, ewentualnie kaszę. Jaglaną, gryczaną, perłową. Bo są zdrowe, bo zawierają mnóstwo cennych minerałów i witam. Dzisiaj mam dla Was przepis   na kaszę bulgur. Jest bardzo popularna w kuchni orientalnej. Jest to kasza gruboziarnista, którą pozyskuje się z ziaren pszenicy durum. Najpierw jest parzona a następnie suszona i delikatnie mielona w celu wyodrębnienia

Kuchnia u Krysi
Rostbef 236

oliwek - świeżo mielony pieprz - sól - kiść pomidorków koktajlowych - pół szklanki wytrawnego wina czerwonego Na patelni rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wyłóż steka i smaż 3 minuty. Po tym czasie przełóż go delikatnie na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty. Po tym czasie zdejmij z patelni i odłóż na chwilę, by soki wewnątrz mięsa równomiernie się rozeszły. Na tłuszczu

Sajkofanka smaku
Faszerowana ,,kaczka dziwaczka” pieczona w garnku rzymskim 236

Lubicie mięso kaczki? Ja tak średnio ale rosół z kaczki to mój ideał. Jednak ostatnio Rysiowa Mama dała nam kaczkę którą wcześniej poluzowała. Pamiętacie w Julie&Julia przepis na kaczkę luzowaną? Wyższa szkoła jazdy - jednak bardzo mi się spodobała. Znalazłam kilka przepisów jednak tego Julii Child nigdzie dorwać nie mogłam :-(. Zaintrygował mnie jednak przepis z bloga Kulinarne Etiudy(...)pomoc Rysia :-*  KACZKA FASZEROWANA Składniki 1 kaczka z której wyjęto wcześniej kości (osobiście tego robić nie umiem więc póki co nie zaprezentuję tej sztuki) pól kilograma mielonej łopatki pól kilograma mielonego karczku (poprosiłam Pana w sklepie aby mi zmielił) 2 cebule 2 jajka tymianek sól i pieprz 2 łyżki wódki ziele angielskie odrobina gałki muszkatałowej ząbek

sierotka maRysia w kuchni
Gołąbki na dziko 260

800g mielonej wieprzowiny- mała główka kapusty (ok. 700g)- 1,5 szklanki ugotowanego ryżu- 2 jajka- 5 łyżek kaszy manny- 250 g wędzonego boczku- 2 średnie cebule- 3 ząbki czosnku- sól i pieprz do smaku- mąka pszenna  Kapustę cienko szatkuję, lekko solę, wygniatam, odlewam powstały sok. Boczek przesmażam z cebulą. Wszystkie składniki, a więc mięso, kapustę, boczek

mojewypiekiinietylko
Pierś w migdałach i pomidorowym sosie 179

 Nie zawsze musi być nudno.Tym razem do panierowania piersi do bułki tartej dodałam tarte migdały.Do tego pomidorowy sos i makaron,wyszło smacznie . Składniki: pierś

Ala piecze i gotuje
Pieczony kalafior z serkiem wiejskim 183

litr bulionu warzywnego 1 opakowanie serka wiejskiego light 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki suszonego czosnku garść zieleniny (rukola, szczypior, natka) sól grubo mielony pieprz Kalafiora kroimy, zostawiając same różyczki. W dużym garnku grzejemy bulion warzywny i na wrzący wrzucamy kalafiora. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i odstawiamy. Serek wiejski mieszamy z oliwą(...)nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną - rukolą, szczypiorem lub natką. Pieczony kalafior z serkiem wiejskim może być oddzielnym daniem lub dodatkiem do mięsa. Kalafior to niskokaloryczne, bogate w minerały i witaminy warzywo. Zawiera cenny sulforafan - substancję, która może zapobiec niektórym nowotworom. Kalafiora nie powinno zabraknąć w diecie osób z Helibacter pylori, z chorobami

My Chcemy Jeść
Pasztet z czerwonej soczewicy 162

mięsa wcina go razem ze mną. I znów wyszło na to, że warto czasem pokombinować ;) Składniki na foremkę o wym. 22x10 cm: (Inspiracja: " Kuchnia na obcasach ")   1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 duża cebula 2 duże marchewki  5-6 pieczarek 3 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

Simply Food
Paszteciki nadziewane pieczarkami 150

Paszteciki nadziewane pieczarkami /grzybowe paszteciki Składniki: ciasto: - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 40g masła - 1/3 szklanki mleka - 1 żółtko - 15g świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 1/2

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania