Kolejne testowanie z redcoon.pl .. tym razem otrzymałam frytkownicę. ..Moje córki dość często smażą frytki, więc takie urządzenie w domu jest przydatne ..niektórzy narzekają, że do frytkownicy potrzeba dość sporej ilości oleju..to fakt...do tej akurat trzeba 3 litry [ to zależy od pojemności frytkownicy]..ale przecież frytki smaży się w głębokim oleju.. Frytkownica jest(...)prosta w obsłudze...są dwie lampki kontrolne..sygnalizujące włączenie i ogrzewanie oleju do odpowiedniej temperatury, którą można ustawić za pomocą specjalnego pokrętła...Pokrywa frytkownicy ma szklane okienko , przez które można obserwować co się dzieje w środku...w drugiej części pokrywy jest filtr antyzapachowy , który zbiera opary tłuszczu.Filtr ten w razie potrzeby bez problemu można wymienić na nowy.Koszyk do frytek
Moje domowe kucharzenieTakie ziemniaki mogą być świetnym dodatkiem do mięsa..ale można zjeść je bez niczego..jak frytki..posypane solą ziołową Prymat nabierają wyjątkowego smaku..
Moje domowe kucharzeniedokładnie zlepić. Układać na stolnicy posypanej mąką zlepieniem do dołu. Ponownie zostawić aż pączki podrosną. Smażyć w gorącym oleju. Po włożeniu pączków do gorącego oleju w garnku lub frytkownicy zamknąć lub przykryć denkiem, następnie odkryć, odwrócić pączki za pomocą patyczków do szaszłyków i dosmażyć z drugiej strony ale już w odkrytym garnku lub frytkownicy. Pączki wyjąć i odsączyć(...)ręczniku papierowym. Ciepłe pączki polukrować i posypać mieszanką kandyzowaną. Lukier ;do soku dodajemy tyle cukru pudru, aż uzyskamy lejący lukier. Ja pączki smażę w frytkownicy wtedy wiem, że mam stałą temperaturę
Ala piecze i gotujezawartości olej sezamowy. Krewetki obrałem z pancerzyków, opłukałem pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyłem przy użyciu papierowego ręcznika, a następnie delikatnie opruszyłem je niewielką ilością mąki. We frytkownicy rozgrzałem olej do temperatury 170 stopni. W głębokim talerzu wymieszałem pozostałą mąkę wraz z mocno schłodzoną wodą gazowaną (100 ml wody na 100 gram mąki), 4 łyżeczkami wiórek kokosowych i szczyptą(...)soli. Przygotowane ciasto powinno mieć niezbyt gęstą konsystencję - przypominającą ciasto naleśnikowe. Krewetki dokładnie obtoczyłem w cieście i układałem w koszyku do frytkownicy w ten sposób, aby się nie stykały ze sobą i nie posklejały w czasie smażenia. Następnie wkładałem je partiami do rozgrzanego oleju na około 2,5 minuty - do zarumienienia się panierki. Szczypiorek z dymki pokroiłem w dwucentymetrowe kawałki
Wyprawy kulinarneKiedyś już robiłam takie kotleciki ..tym razem dodałam do mięsa śliwki suszone i smażyłam we frytkownicy .. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego śliwki suszone 1 cebula 2-3 łyżeczki przyprawy do kurczaka sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego sól czosnkowa jajka bułka tarta Skórki wyczyścić , posypać przyprawą do drobiu i odstawić do lodówki na 12 godzin.Do mięsa(...)środku położyć także śliwkę suszoną.Ciasno zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką.Obtoczyć w roztrzepanych i doprawionych jajkach ,a potem w bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju lub we frytkownicy
Moje domowe kucharzenieposmakowały, że czynię je co roku, zwykle na okres sylwestrowo-karnawałowy, choć raczej nie wyprawiam nic, czy też rzadko kiedy chadzam gdzieś. Najlepiej, kiedy w posiadaniu jest frytkownica. Wtedy smażenie pieczarek to pryszcz, ale można i poradzić sobie bez niej. Wystarczy garnek z grubym dnem i olej do głębokiego smażenia. PIECZARKI W CIEŚCIE PIWNYM W OCCIE. / przepis Mamy(...)gęstości ciasta naleśnikowego, dość gęstego i treściwego. Doprawiam solą, pieprzem i mieloną paprką, po czym pozostawiam na 30 minut, aby się przegryzło. Rozgrzewam olej (w garnku czy też we frytkownicy), musi być bardzo gorący. Każdą pieczarkę zanurzam w cieście, dokładnie obtaczam, a następnie wrzucam na gorący olej. Smażę pieczarki tak długo, by nabrały pięknego złocistego koloru, pamiętając, by je przewracać
W kuchni Karmel-itkiłączymy składniki mleko, jajko, przyprawy, mąkę i mieszamy aż powstanie gęsta masa. Zamarynowane skrzydełka obtaczamy w panierce a następnie w mące i wrzucamy na rozgrzanej do 180 C frytkownicy. Smażymy ok 7 -8 minut Porada: Dzieciom polecam zdrowszą wersje z warzywami zamiast frytek. Ja użyłam fasolki szparagowej :) Smacznego
Niezły Młynekwyciśnięte kółka wkładamy, małą łyżkę farszu i zlepiamy je na kształt udka kurczaka, następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je we frytkownicy nagrzanej na 180C przez 14 minut ( czas smażenia zależy od wielkości Coxinha moje są dosyć duże jak na zdjęciu) Smacznego
Niezły Młynekpanierkę: wszystkie składniki dobrze mieszamy, mąkę, pieprz, paprykę i sól, następnie kurczaka zanurzamy w panierce, w wodzie i znowu w panierce. Kurczaka smażymy we frytkownicy 180 C ok 3 min, aż się zarumieni. Sos: majonez sok z cytryny, wyciśnięty czosnek, pieprz i sól mieszamy, aż powstanie sosik. Na wyłożoną folię aluminiową kładziemy tortille
Niezły Młynekminutach jeszcze raz wgnieść panierkę i wyciągnąć na tackę.Smażyć pojedynczo lub po kilka kawałków[aby nie przywarły do siebie]na rozgrzanym oleju w temperaturze 170 stopni, najlepiej we frytkownicy .. Dołączam zdjęcia z etykietami na których widoczny jest skład mieszanek
Moje domowe kucharzeniejeszcze raz wgnieść panierkę i wyciągnąć na tackę.Smażyć pojedynczo lub po kilka kawałków[aby nie przywarły do siebie]na rozgrzanym oleju w temperaturze 170 stopni, najlepiej we frytkownicy
Moje domowe kucharzenieminutach jeszcze raz wgnieść panierkę i wyciągnąć na tackę.Smażyć pojedynczo lub po kilka kawałków[aby nie przywarły do siebie]na rozgrzanym oleju w temperaturze 170 stopni, najlepiej we frytkownicy .. Zalewa: 1 l wody 1 szkl. octu 0,5 szkl.oleju 5 łyżek cukru 1 łyżka soli liście laurowe. ziele angielskie 3 cebule pokrojone w półksiężyc 1 mały przecier pomidorowy
Moje domowe kucharzeniezadaniem jest zapobieganie opadaniu panierki i zwiększenie chrupkości. Panierowanie: Pieczarki włożyć do kleiwa, a potem do panierki.Smażyć po kilka na rozgrzanym oleju w temperaturze 170 stopni, najlepiej we frytkownicy
Moje domowe kucharzenieczęści, każdą rozpłaszczyć, na środek dać łyżkę pieczarek, uformować kotlet okrągły lub podłużny. Panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z każdej strony[ ja smażyłam we frytkownicy
Moje domowe kucharzeniewodą. Z ziemniaków ,masła ,śmietany i przypraw zrobić puree . Jajeczko umieścić na krążku puree ,uformować pulpet i otoczyć w bułce tartej. Opiekać na silnie rozgrzanym oleju. Jeżeli mamy frytkownicę to jeszcze lepiej ,ładniej się opieką. Podawać np z sałatą zieloną ,brukselką ,czy ugotowaną rzodkiewką
Kulinarny karnet ChristopheraSprawdź inne wyszukiwania: