stopni przez 5 minut. Po tym czasie zwiększyłem temperaturę do 190 stopni i smażyłem frytki jeszcze przez 3 minuty. Czas, kiedy kebaby znajdowały się na grillu, a frytki we frytkownicy poświęciłem na przygotowanie Ayranu - tradycyjnego tureckiego napoju, który świetnie komponuje się z pikantnymi daniami, jak przygotowany dzisiaj kebab. Do dzbanka dodałem 400 gram jogurtu naturalnego i sporą szczyptę soli morskiej
Wyprawy kulinarnejednym z rogów do siebie. Wykładamy na papier łyżkę nadzienia, rogi smarujemy białkiem i składamy"w kopertę" i zawijamy. Robimy tak pozostałe sajgonki. 3. Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy. Smażymy sajgonki porcjami, ok. 40 sekund. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z sosem słodko-kwaśnym lub słodkie chilli. Gotowe! :) Wskazówka: Nie przestraszcie się, że na sajgonkach po wrzuceniu do oleju
Tajskie smakiwspółprac.... dziękuję bardzo za możliwość tak przyjemnego testowania..Wszystkie produkty , które otrzymałam dzięki redccon.pl są oczywiście wykorzystywane w mojej kuchni i jestem z nich bardzo zadowolona...najbardziej chyba z frytkownicy ..ostatnio często była w użyciu..były w niej smażone zrazy , pieczarki , kurczak , skrzydełka i ponownie skrzydełka ....no i oczywiście frytki , ziemniaki w plasterkach itp. Waga oczywiście też
Moje domowe kucharzenienaleśniki. Odstawić na kilkanaście minut.Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, moczyć w cieście a następnie w płatkach kukurydzianych i smażyć na oleju lub w frytkownicy na zloty kolor
Moje domowe kucharzenieodpowiednio napowietrzyć (ciasto ma być gęste). Następnie przelewamy je do miski z mięsem i mieszamy, tak aby ciasto dokładnie oblepiło mięso. Olej (najlepiej w głębokiej brytfance lub frytkownicy) nagrzewamy do ok. 170C (oleju musi być sporo - tak aby stripsy mogły w nim "pływać"). Mięso w cieście przekładamy do pojemnika z 2 szklankami mąki i potrząsamy nim, aby mąka przywarła
Emcia Pichcitłuczkiem. Posypujemy mięso pieprzem, solą, papryką oraz czosnkiem. Mieszamy rękoma aby mięso było dokładnie nasmarowane przyprawami. Odstawiamy mięso na godzine do lodówki. Rozgrzewamy powoli olej w głębokim garnku lub frytkownicy. Po godzinie w lodówce, zalewamy mięso ciastem naleśnikowym (konsystencja gęstszego ciasta naleśnikowego) i dokładnie je namaczamy w nim. Tak przygotowane mięso pudrujemy w mące pszennej. Stripsy wrzucamy partiami na rozgrzany
Facet i nożebędziemy je smażyć). Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy serek homogenizowany. I oczywiście wszystko miksujemy. W garnku rozgrzewamy olej (ja użyłam frytkownicy ustawionej na 170 stopni). Porcje ciasta nakładamy na gorący olej przy użyciu dwóch łyżek. W trakcie smażenia obracamy pączki, tak aby równo usmażyły się ze wszystkich stron. Wyławiamy łyżką
Miksturownikorzechy bez dodatków). A czy wiecie, że te słynne chipsy bananowe, kupowane w sklepach, mają podbną ilosć kalorii co czekolada? Plasterki bananów są najpierw traktowane tłuszczem (jak we frytkownicy), a dopiero potem suszone. Postanowiłam dziś pokazać banalne, ale alternatywne rozwiązanie dla wielbicieli chrupiących plasterków bananów. Dodatkowo, jest to kolejny sposób na radzenie sobie ze zbyt mocno dojrzałymi bananami. Więcej pomysłów
W kuchni Karmel-itkiciasto, krem pojawi się w kolejnym poście. Osobiście jednak uważam, że jeszcze lepiej niż krem, sprawdzi się w roli nadzienia najzwyklejsza nutella. Mały kłopot - przepis podaję na specjalną frytkownicę, jaką ostatnio nabyłam. Ale jeśli ktoś posiada foremki do orzeszków lub takie specjalne metalowe urządzonko (do znalezienia we wszechwiedzącym internecie), może również skorzystać z poniższej receptury. To przepis uniwersalny. Ciasto będzie
W kuchni Karmel-itkiziemniakami i nie jem ich na co dzień. Ale jak już jem to właśnie w takim wydaniu. Chyba każdy lubi frytki, przynajmniej ja je uwielbiam :) Niestety te robione w frytkownicy są strasznie kaloryczne. Mój sposób na frytki jest dużo lżejszy, a przede wszystkim zdrowszy. Więc jak już mam ochotę na jedzenie typu fast-food, takie danie całkowicie mnie zaspokaja
Zgrabne Gotowaniegęściejszą od tradycyjnego na naleśniki. Podudzia maczamy w cieście naleśnikowym, wkładamy do bułki tartej, obtaczamy dokładnie, dociskając lekko dłonią. Opanierowane wrzucamy na głęboki tłuszcz do frytkownicy ( jeżeli nie dysponujecie, to oczywiście można wykorzystać zwykły rondel) i smażymy do zarumienienia się panierki, około 5 minut w 170 stopni
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaprzyprawiamy je solą i pieprzem . Przygotowaną cebulę moczymy wpierw w jajku zaś obtaczamy w mące, ponownie w jajku i tartej bułce . Przygotowane krążki smażymy w frytkownicy w temperaturze 170' C przez 5 minut, gotowe obsypujemy solą . PS. Wasze komentarze Motywują nas do większej pracy nad naszym blogiem, dlatego zachęcamy was do włączenia się w życie
cookplSprawdź inne wyszukiwania: