gotować w niskiej temperaturze aż rabarbar zmięknie a sos zacznie gęstnieć. Ostudzić sos i podawać ze stekami lub ulubionym deserem lub lodami. Zobacz nasz poradnik grillowania steków . Steki z letnim sosem rabarbarowym is a post from: naRuszcie.pl The post Steki z letnim sosem rabarbarowym appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcieZimą stęsknione letnich smaków proponowałyśmy Wam sałatkę owocowa. Podawałyśmy ją w wydrążonym grejpfrucie, a stworzyłyśmy ją z dostępnych wówczas owoców. Dzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować sałatkę owocową z letnich owoców podawaną w wydrążonym arbuzie. Lekka, smaczna i niezwykle orzeźwiająca. Składniki: 250g truskawek 200g arbuza banan mała kiść jasnych winogron mała kiść ciemnych winogron garść rodzynek sok z ćwiartki cytryny
Kolizje SmakówDzień dobry,Dziś przygotowałam dla was przepis na letnią sałatkę z kuskusem - cytrusową w smaku, doskonałą na upały dzięki chłodzącemu działaniu ogórka i mięty. Coś w sam raz na lekki lunch lub przyjęcie!Pomysł na sałatkę zaczerpnęłam z książki "Łatwa kuchnia Śródziemnomorska" Claudii Roden. Sałatka przypomina libańskie tabbouleh - mamy tu drobną kaszę, cytrynowy sos, świeże zioła i warzywa, takie(...)książkę;) Alternatywnie, w błyskawicznej wersji, możecie przygotować kuskus zalewając go wrzątkiem i pozostawiając aż wchłonie wodę (5 minut), po czym wymieszać z sosem. Cytrusowa sałatka z kuskusem na letnie upały przepis na 6-8 porcjiSkładniki: 250 g kuskusu 300 ml zimnej wody sok i skórka z 1 cytryny 6 łyżek oliwy 3 pomidory pokrojone w kostkę 1 ogórek pokrojony
Chilli Czosnek i Oliwaśmietanę i gotowałam kolejne 6 minut ( autor mówił o 4 minutach, ale u mnie karmel był po tym czasie zbyt rzadki. Gotowy karmel odstawiam aby przestygł. Gdy karmel jest letni dodaję go do lodów i mieszam. Gotowe :)Wygląda skomplikowanie - ale naprawdę jest całkiem proste. Przy następnej okazji postaram się zrobić fotorelację krok po kroku:)Sposób podania oczywiście dowolny - ja starałam
Magiczna kuchnia Dariijako dodatek)gałązki mięty (do dekoracji)Podanie:Na talerz wyłożyć ciepły mus z malin. Położyć nań kawałki łososia w nori. Ozdobić gałązkami mięty. Podawać z łyżką mascarpone oraz z letnią sałatką z ogórka.* Inspiracją był dla mnie przepis znajdujący się na Kwestii Smaku
Food SquareMalinowa Kawiarenka " to na początek jeden z moich tortów właśnie z tymi owocami. Jak dla mnie delikatny biszkopt , puszysta bita śmietana i świeże , pachnące maliny to połączenie idealne na letni tort. Polecam
Malinowa KawiarenkaW końcu mamy ciepło jeść się zbytnio nie chce. Dobrym rozwiązaniem na tą porę są surówki, sałatki szybkie w zrobieniu co nie wymagają dużego nakładu
Basia w kuchniNie przepadam za deserami na zimno. No może poza kilkoma małymi wyjątkami. Nigdy nie byłam miłośniczka serników z galaretkami, z owocem wszelkim, jakoś tak mam. Jest
Dzieje kuchennej WiewióryNie jest to prima aprilis,ale nie jest też to prawda. Chińczycy swoje słynne jaja przygotowują bardzo długo, bo przez kilka lat,ale nie 100.Ja podaję
Kulinarny karnet ChristopheraCzym byłoby lato bez świeżych owoców i pysznych deserów. Prezentuję moją kolejna kombinację:Składniki ( na dwa pucharki)4 banany2 jogurty greckieokoło 150 g borówek3 łyżeczki ksylitoluBanany
ciastkarnia na kruchym spodziePołączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską
Świat SmakuCzas wykonania: 50 minutSkładniki: 300g jeżyn 3 jajka 1 żółtko 1 szklanka cukru 150g masła 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki
Gorący kąsekNie piekłam ładnych kilka dni bo było tak gorąco, że na samą myśl o włączaniu piekarnika robiło mi się słabo. Ale nie ma przebacz i gdy
Smaczna PyzaUSTAW TIMER SKŁADNIKI (FORMA KEKSÓWKA 12x24) 70 g płatków owsianych 300 g mąki kukurydzianej 300 g dyni piżmowej (może też być hokkaido) 300 ml letniej, przegotowanej wody 1,5 łyżeczki soli 3 łyżeczki suszonych drożdży instant 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego (opcjonalnie) 1 łyżka miodu (opcjonalnie) oliwa z oliwek INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA(...)owsianą przesyp przez sitko. 4 Upieczoną dynię obierz ze skórki, dodaj niewielką ilość wody i zblenduj na gładkie purée. 5 Do miski wysyp mąki, dodaj purée z dyni oraz letnią wodę (temp. ok 45*C). Mieszaj aż się składniki połączą, następnie dodaj drożdże, sól oraz opcjonalnie aromat waniliowy i łyżkę miodu. 6 Tak przygotowane ciasto w misce przykryj ściereczką
A to pestka