Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu przekąska. Trójkąciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem są przepyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie pasują do wszelkiego rodzaju dipów i sosów. Z poniższego przepisu wychodzi 12 dużych trójkącików, ale ich wielkość zależy tylko od Was. Trójkąciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Składniki: 1 duże ciasto francuskie (375 g) 225 g mrożonego
PatiGotujelubi przekąsek z ciasta francuskiego? Ja je darzę ogromną sympatią! Szczególnie lubię podgryzać je do zimnego piwa. Dlatego zawsze w pogotowiu trzymam przynajmniej jeden arkusz ciasta francuskiego. Jest to bardzo przydatne, gdy wpadną do mnie niespodziewani goście! Do przygotowanie tych ślimaczków wystarczą tak naprawdę 3 składniki plus opcjonalne przyprawy i nawet jeśli akurat czegoś zabraknie nam w domu, to można
Food SquareJeśli jeszcze nie jedliście żołądków w galarecie to szczerze polecam. Pamiętam tą pyszną przekąskę jeszcze z dzieciństwa. Kiedy jeździliśmy do babci na urodziny żołądki były obowiązkowo. Teraz po tylu latach, babcia jest już starszą osobą, a ja mieszkam daleko od niej i postanowiłam przyrządzić sobie sama żołądki oraz powspominać swoje dziecięce lata i wakacje u babci ;) Przyznam
Zrób to smaczniedużą ilość naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw. Całość podana z domowym, wyrazistym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z ulicznych budek. Fajny pomysł na sycący i wartościowy obiad lub przekąskę. Składniki: 6 placków szpinakowych tortilli 500g fileta z indyka 1 mango 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula garść szpinaku kilka listków sałaty karbowanej 2 łyżeczki przyprawy curry Natur Vegeta
Szalona Kuchnia Ewelinypieczeń rzymską pieczoną w cieście francuskim, która w wersji na ciepło idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Natomiast na zimno, polecam podawać na śniadanie zamiast kanapek lub jako ciekawą przekąskę na wszelkiego rodzaju przyjęcia i imprezy. Składniki: – 500g mięsa mielonego ( u mnie wołowo- wieprzowe) – 1 duża cebula – 2 łyżki jogurtu typu greckiego – 1 łyżka chrzanu
Smaki Armineśniadanie, na imprezę, czy na przekąskę dla niespodziewanych gości. Mini frittaty sprawdzą się na każdą z tych okazji! Są mega proste i szybkie w przygotowaniu, a co najlepsze można je zrobić na całe mnóstwo sposobów. Zanim jednak zaczniecie swoje eksperymenty, polecam wersję z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i koperkiem. Wygląda efektownie i jest pyszna! Skusicie się? ;) * SKŁADNIKI na 12 porcji
Food Squarezwarta . Na kromkach chleba układamy szpinak jako separator , żeby nie nasiąkały . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Następnie wykładamy zimną jajecznicę , pieczarki , sos tatarski , pieprz do smaku . Składamy przekrawamy i pałaszujemy Pyszna przekąska lub posiłek zastępczy. Smacznego ! Artykuł ” Pipin” kanapka z jajecznicą i pieczarkami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyśledziem to kąsek dla miłośników tej ryby , takich jak ja Uwielbiam śledzie , wszystkie , solone , marynowane , w oleju , pomidorach… śledziowa mania A tak na poważnie , to naprawdę świetna przekąska , wieczorna . Może nie jest fit , ale kiszony ogór , matias i cebula to , to co tygryski lubią najbardziej Nasze polskie smaki , które warto pielęgnować . W końcu jeśli o nich zapomnimy na rzecz
Ogrodnik w podróżyPyszne na ciepło i na zimno. Świetne jako przystawka, idealne na imprezę ale też na kolację. Zdjęcia robione były już wieczorem więc nie są piękne,ale zachęcam zrobić tą przekąskę bo wychodzi bardzo smaczna. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 8 cienkich kiełbasek 3 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy 1 łyżka keczupu 3 łyżki prażonej cebulki
Niespełnione zdolności kulinarneChrupiące kawałki bagietki z rozpływającą się w ustach mozzarellą, dobrze doprawionym szpinakiem i czosnkiem – na ciepło czy na zimno znikają szybko wśród karnawałowych propozycji Szybka przekąska na wiele sposobów ma tysiące wielbicieli, polecam i życzę smacznego! U nas nie trzeba na nie nikogo namawiać! Crostini z serem mozzarella i szpinakiem SKŁADNIKI: kilka kromek bagietki 200 g mrożonego szpinaku
Zasmakuj KuchniCygaretki z łososia nadziewane delikatnym serkiem o chrzanowym akcencie, z dużą ilością świeżych, pachnących ziół, wyrazistymi suszonymi pomidorami i chrupiącymi kawałkami orzechów są doskonałą propozycją na przystawkę lub przekąskę każdej imprezy. Z pewnością będą hitem każdego spotkania. Składniki: 300g plastrów wędzonego łososia 300g kremowego serka chrzanowego 5 suszonych pomidorów 45g orzechów włoskich 1 limonka 2 pęczki koperku 1/2 pęczka szczypiorku
Szalona Kuchnia Ewelinypyszna przekąska mięsna SKŁADNIKI Farsz: 30 dag mięsa wieprzowego, 20 dag mięsa drobiowego, 1 cebula sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego Ciasto: 1/2 szkl. kwaśnej śmietany 2 dkg drożdży 2 szkl. mąki 1 jajko 1/2 kostki masła sól WYKONANIE Farsz: Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy i mielimy w maszynce do mielenia. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Mieszamy
słodki bratekKoreczki to smaczna i szybka przekąska idealna na każdą imprezę. Dziś proponuję koreczki ze śledzia, ogórka konserwowego i papryki marynowanej. Są naprawdę pyszne a przygotowuje się je naprawdę szybko. Polecam. Składniki: * filety śledziowe a'la matjas * papryka marynowana * ogórki konserwowe * wykałaczki Wykonanie: Śledzie namoczyć w wodzie około 3 godzin, co jakiś czas zmieniając wodę. Pokroić je na nieduże kawałki. Paprykę
Zrób to smaczniekuchni indyjskiej do przygotowania tych małych placuszków używa się mąki z ciecierzycy. Mąkę łączy się z cebulą i przyprawami takimi jak kminek czy kolendra. Bhaji podawać można jako przekąskę czy przystawkę. Koniecznie należy serwować je na ciepło. Moje cebulowe bhaji w przeciwieństwie do tych tradycyjnych powstały z dodatkiem mąki pszennej. Podałam je z fantastycznym sosem śliwkowym. Jeśli zdecydujecie się
mecooksImpreza wkrótce się zaczyna, a tobie wciąż brakuje przekąsek? Jajka faszerowane według tego przepisu zrobisz błyskawicznie, a goście będą całować cię po rękach. Takie są dobre! Składniki: jajka ugotowane na twardo, kawior, wędzony łosoś, ząbek czosnku, świeży koperek, sól, pieprz. Zrób tak: każde jako przetnij na pół, delikatnie wyjmij żółtko i przełóż do miseczki. Ząbek czosnku (jeden na około
Kulinarna Polska