przekąski - 40822 przepisów (strona:519/2722)

Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem 202

Dzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim, posypane czerwonym pieprzem i podane z dipem z majonezu, ketchupu i musztardy. Pycha! Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka Składniki: cienkie kabanosy ciasto francuskie 1 jajko czerwony pieprz Dip: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu „Kotlin

Oryginalny smak
Zdrowe kulki proteinowe :) 166

kulek - nie mogły wyjść nie smaczne! Słodziutkie, z wyczuwalnym akcentem kakao i wanilii, a także nutki kokosa. Orzechy brazylijskie nadały im tłustości i kremowości. Świetne na szybką i zdrową przekąskę.  Składniki (4 kulki): 50 g świeżych daktyli (3 sztuki) 1 miarka wegańskiego białka o smaku czekoladowo-waniliowym (Siła Roślin) 25 g manny/kremu kokosowej 25 g orzechów brazylijskich 1 łyżeczka

Zdrowie na języku :P
Choinka - naleśnikowa przekąska z ketchupem 222

Choinka z pokrojonych zielonych naleśników to propozycja na świąteczną lub sylwestrową przekąskę

Przepisy Kulinarne
Potrawy wigilijne: Ryba po żydowsku 518

Cześć Dzisiaj będzie przepis na pyszną rybkę, która pasuje nie tylko na wigilijny stół, ale sprawdzi się także w sylwestra lub w karnawale jako zimna przekąska. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na blogu www.kulinarnyprzepis.pl . Mamie na początku tak przygotowana ryba nie zasmakowała, ale następnego dnia, już na zimno, mama zjadła ją z apetytem. Ryba po żydowsku Przygotuj miski, patelnię, garnek

blog.moje-pasje.info
Chrupiące smażone tofu z sezamem 159

kremowy. Korzyści zdrowotne są liczne, a sposoby, w jakie można je przygotować, są niezliczone. Dziś proponuję pyszne chrupiące kąski do podania z ulubionymi sosami. Mogą być podawane jako samoddzielna przekąska lub dodatek do większego dania. Ważne jest, by smażone tofu podawać gorące - gdy zaczyna stygnąć wraz z utratą temperatury traci na chrupkości.  Składniki (2 porcje) -1 kostka tofu naturalnego

Zielona Kuchnia
Imprezowa przekąska- chrusty z piekła rodem 345

Pulchniutkie faworki z dodatkiem pikantnego ketchupu to świetna alternatywa dla tradycyjnego chrustu i i pomysł na pyszną, imprezową przekąskę. Składniki 1/2 kg mąki 2 żółtka szczypta soli 1 łyżka spirytusu kubeczek gęstej śmietany 2 łyżki zimnego masła olej do smażenia, Ketchup pikantny Kotlin   Wykonanie Posiekaj mąkę z zimnym masłem. Dodaj żółtka, śmietanę, odrobinę soli i zagnieć z nich ścisłe

Kasia i jej kobiecy świat
Pizzerinki ze szpinakowym pesto, pomidorami, mozzarellą i oliwkami 205

Dzisiaj na blogu przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę z ciasta francuskiego we włoskim stylu :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL kilka łyżek zielonego pesto ( na przykład z tego przepisu ) ok. 300 mozzarelli w kawałku kilkanaście pomidorków śliwkowych pół słoiczka czarnych oliwek, odsączonych zioła do pizzy Ciasto rozwinąć, pokroić na duże kwadraty (ok. 10 cm), posmarować pesto, posypać startą

Czerwień i błękit
Ciasto z owocami dla leniuchów (bez glutenu) 111

wszystko jest robione moją ulubiona metodą – na oko. Leniwe pieczenie lvl 1000 Kilka składników, chwila w piekarniku i już można się cieszyć pyszną, słodką i mega zdrową przekąską. Do środka wrzucamy garść orzechów, ulubione owoce (u nas jagody bo akurat były w zamrażarce), ale możecie użyć wszystkiego co akurat leży pod ręką: maliny, jabłka, gruszki, kalafior czy tam marchewka

PaleoLife
KULKI ORZECHOWE 212

Macie ochotę na coś zdrowego, a zarazem słodkiego do kawy lub jako przekąskę? Dziś proponuje Wam kulki orzechowe z dodatkiem masła ocherzowego i daktyli. Przepis jest szybki i prosty, zapraszam do spróbowania! 🙂 Składniki/15 kulek: – 1,5 szklanki orzechów (włoskich, laskowych lub innych) – 0,5 szklanki daktyli suszonych – 2 łyżki masła oczechowego – Czytaj więcej → Artykuł KULKI

greengoodies
Orzechy laskowe w karmelu 179

Szybka słodka przekąska. Polecam ! Składniki: 100 g orzechów laskowych 100 g cukru 2 łyżki wody Wykonanie: Na patelni o grubym dnie podgrzewamy wodę i rozpuszczamy w niej cukier mieszając co jakiś czas. Cukier przejdzie podczas podgrzewania trzy etapy. Najpierw zacznie nam się pienić, potem krystalizować, a następnie topić i zamieniać się w karmel, który będzie bardzo gorący. Kiedy karmel zacznie

W Moim Magicznym Domu
Muffiny drobiowe ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni 161

pyszne. Mięso przygotowane w ten sposób smakuje i na ciepło i na zimno. Fajnie prezentuje się na półmisku i myślę, że może stanowić świetny pomysł nawet na imprezową przekąskę. Na 9 muffinów: 500 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie pojedyncza pierś z kurczaka i 3 udka bez skóry i kości) około 100 g świeżego szpinaku 4-5 suszonych pomidorów garść

Smaki Na Talerzu
Błyskawiczna granola z patelni 154

Granolę, czy musli każdy z nas w domu powinien mieć! Jest to świetna alternatywa dla zdrowego śniadania, przekąski, czy deseru. Zamiast kupować sklepowe wersje granoli pełne cukru, syropu glukozowo-fruktozowego, tłuszczu i soli, zróbcie ją sami! Na moim blogu znajdziecie przepisy na różne granole z piekarnika, m. in: granolę waniliową , granolę jabłkową z orzechami , granolę z rabarbarem oraz granolę orzechową

Be Fit Be Strong
Pierożki Drożdżowe Z Jarmużem I Fetą 155

Pierożki są idealne na kolacje, przekąskę do szkoły lub pracy lub na karnawał który jeszcze jest dość daleko chociaż czas szybko leci.. Składniki na 1 blaszkę pierożków: 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 żółtka 50 g masła 15 g drożdży 150 ml letniego mleka 1/2 łyżeczki cukru białko do posmarowania pierożków Składniki na farsz : około

Gotowanie...to proste !
Grissini, czyli drożdżowe paluchy 170

Grissini, czyli drożdżowe paluchy to smaczna, zdrowa przekąska. Bez ulepszaczy, spulchniaczy i innych szkodliwych dodatków. Bardzo łatwe do zrobienia nawet przez najmłodszych i ulubione przez wszystkich domowników. Możemy podjadać je przez cały dzień bez wyrzutów sumienia. Z podanych składników wychodzą 24 paluchy o długości 30 cm. Bardzo nam smakują, więc gdy je piekę, robię zawsze większą

dolcevitainmykitchen
Pieczone koszyczki ziemniaczane z musem z łososia 108

innej formie – jako koszyczki pieczone w piekarniku. Jest dużo zdrowiej, choć amatorzy placków ziemniaczanych powiedzą, że to nie to samo, co smażone. Ja takie koszyczki traktuję w kategorii przekąsek. Podane razem z musem z łososia cieszą zarówno oczy jak i podniebienie. Ziemniaczane koszyczki: ok. 300 g ziemniaków (2 duże) 1 cebula 1 jajko 35 g roztopionego masła szczypta soli

Smaki Na Talerzu