żelaza i wartościowego białka. Nie zawiera natomiast glutenu, nadaje się więc idealnie dla osób będących na diecie bezglutenowej. Dlatego ciasteczka z jej dodatkiem to pomysł na pożywną i zdrową przekąskę. Składniki: – 3/4 szklanki komosy ryżowej Czytaj więcej → Artykuł CIASTECZKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiesPodgrzybki marynowane w occie to dla niektórych idealna, imprezowa przekąska pod wódeczkę… 😉 dla mnie niekoniecznie – wolę je zajadać bez alkoholu 😛 Marynata, którą znajdziesz w przepisie to receptura ze starego zeszytu mojej Mamy. Ale ciut zmieniona –… Artykuł Podgrzybki marynowane w occie pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisowniktydzień są bardzo wyczerpujące.. nikomu tego nie życzę! A jak minęło Wam Halloween? A może jesteście jego przeciwnikami? Ja w tym roku przygotowałam jedynie Halloween’owe przekąski, bez przebierania się i imprezy. Za to spędziłam cudowny czas w SPA, czego bardzo potrzebowałam. Naładowana pozytywną energią i motywacją do dalszej pracy – mogę wracać do mojej codzienności. Dziś chciałabym
Be Fit Be StrongCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na smaczną przekąskę, w formie tortilli nadziewanych łososiem oraz serem halloumi, którą można zabrać, np. w formie lunchu do pracy. Do przygotowania 4 tortilli będziemy potrzebować: - 4 placki tortilli (ja użyłam pełnoziarnistych) - 100 g wędzonego łososia - 225 g sera halloumi (u mnie z dodatkiem bazylii) - paprykę konserwową - rukolę Do przygotowania sosu będziemy potrzebować: - 1 mały jogurt
Bez Cebuligalaretki z duchami, palce wiedźmy.. w internecie jest tego od groma! Ja za to, chciałabym zaproponować Wam proste w przygotowaniu bezowe kości. Wystarczą dwa składniki i mamy rewelacyjną przekąskę na Halloween. Do dzieła, to już jutro (inne pomysły tutaj: Halloween )! Jeżeli chcecie, by bezy miały kolor podobny do prawdziwych kości, a nie były śnieżnobiałe – wydłużcie czas ich suszenia
Be Fit Be StrongPomysł na ciepłą kolację lub przekąskę na słono idealną na domówkę lub drugie śniadanie - parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami sezamu, słonecznika oraz siemieniem lnianym. Wbrew pozorom poniższe parówki w cieście drożdżowym są łatwe i proste do przygotowania 😋 Zachęcam do pieczenia! Składniki na 10-12 sztuk: ciasto drożdżowe 2,5 szklanki mąki pszennej
UgotowaćŻyjąc w biegu nie przywiązujemy dostatecznej uwagi temu co spożywamy. Często są to przekąski kupowane na szybko w sklepie lub dania typu fast food. Sama odkąd zaczęłam studia łapię się na tym, że niekoniecznie zwracam uwagę na to co jem. Jednak postanowiłam to zmienić i ponownie zacząć przejmować się tym co wrzucam do swojego żołądka. Dlatego podrzucam i Wam pomysł
CzarnawisienkaBruschetta to jedna z najpopularniejszych przekąsek kuchni włoskiej. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak jest nie do opisania 🙂 Najczęściej podawana jest tylko z pomidorami i bazylią, jednak ja przedstawiam Wam propozycję wzbogaconą o ser mozzarella, który delikatnie roztopi się na grzance. Składniki: – 1 duża bagietka – 4 pomidory – oliwa z Czytaj więcej → Artykuł BRUSCHETTA pochodzi
greengoodiesPomysł na dodatek do obiadu bądź samodzielną przekąskę na słono - rolada z placka warzywnego przygotowana ze startych ziemniaków, marchewki i cebuli. Całość nadziana wędliną i topionym serkiem. Rolada jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Zachęcam do przygotowania 😀 Jeżeli nie macie fioletowych ziemniaków to zastąpcie je tradycyjną odmianą - smak rolady będzie taki sam. Składniki na porcję
Ugotowaćproteiny dodatek do praktycznie każdego posiłku. Wspaniale komponują się z chrupiącą zieloną sałatą. Wybornie smakują z sosem pomidorowym i makaronem spaghetti. Super sprawdzają się także na imprezie jako przekąska typu “finger food” Jednym słowem mają wiele zastosowań. Polecam! Składniki: 1 papryka słodka 1 średnia cebula olej do smażenia 1 1/2 szklanki ugotowanego ryżu 1 szklanka rozgotowanej soczewicy zamiennik jajka
Lamarida.plrobić większe) kukurydziane muffinki z parówką, które nie wymagają wielkich umiejętności, ani zbyt wiele czasu do ich przygotowania. Doskonałe sprawdzą się na śniadanie, kolację - czy też jako zwykła przekąska, na ciepło, zimno i po odgrzaniu w kuchence mikrofalowej! Wystarczy odrobina ulubionego sosu (mi wystarczy ketchup - polecam Ketchupik Kielecki ) i każdy głód zaspokojony, ponieważ muffinki są bardzo syte. Polecam! (około
Di gotujecukru) batoniki zjadały. Uważam, że takie batoniki warto w domu przygotowywać i dzieci do nich przekonywać. Zamiast przesłodzone (z cukrem, tłuszczem) batony kupować, takie domowe z bakalii, na przekąskę swoim dzieciom do szkoły zapakować. Pamiętajcie, dzieci do wspólnego gotowania zachęcajcie, niech się angażują, niech się małymi kucharzami poczują, a wiadomo, że jak coś się
Moniki Smakołykihiszp. quesa – ser). Jedyne co potrzebujesz, żeby zrobić to danie to warzywa, ser i tortille oraz pół godziny. To sprawia, że jest to idealne danie zarówno na imprezową przekąskę jak i na szybki lunch lub kolację po pracy! Buritto też będziemy robić, chilli con carne też, ale wholesale nfl jerseys nie dziś wholesale jerseys – Louth teraz Montessori czas
Martyna CooksŻYTNIE NALEŚNIKI NA PRZYSTAWKĘ / RYE CREPES FOR APPETIZER Ciąg dalszy przekąsek! Tym razem zdrowsza, bo pełnoziarnista wersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze znajomymi każdego rodzaju, każdy znajdzie coś dla siebie, gdyż naleśniki mają dwa różne nadzienia – wegetariańskie i z wędzonym łososiem. Uwielbiam zapraszać gości i razem z nimi gotować! Te naleśniki to idealne danie
Martyna Cooksblender to make it the way it should be. I to by było na tyle. Z takiej ilości skłdników powstaje około 350 g hummusu. Nie jest to niskokaloryczna przekąska, ale za to bardzo zdrowa. And that’s it. From that amount of ingredients you’ll get around 350 g of hummus. It isn’t low calorie snack
Martyna Cooks