przekąski - 40822 przepisów (strona:512/2722)

Szparagi owinięte dojrzewającą szynką 125

Chrupiące szparagi otulone aromatyczną szynką, podane z wyrazistym słodko - ostrym sosem to moja propozycja sezonowej przekąski. Składniki: 9 sztuk białych szparag 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 2 łyżki masła 2 łyżki bulionu drobiowego sól pieprz Sos: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon 2 łyżeczki musztardy miodowej sól pieprz Wykonanie: 1. Szparagi umyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Krokiety ziemniaczane z dorszem. Przepis krok po kroku. 332

sztuk, a za rybą jednak jeszcze nie przepadają. Może to być doskonała alternatywa dla piątkowej ryby w panierce lub w wersji mini jako przekąska na imprezie.   Naprawdę warto wypróbować przepis na krokiety ziemniaczane z dorszem. Przepis krok po kroku poniżej.   Krokiety ziemniaczane z dorszem. Składniki

kuron.com.pl
Ruloniki z bakłażana faszerowane kaszą i pastą sezamową :) 141

chciałam zrobić coś innego, nowego. I tak powstały te urocze ruloniki . Początkowo przygotowałam je z myślą posiłku obiadowego, i tak je też zjadłam, ale chyba lepiej będą pasować jako przekąska czy przystawka. Co myślisz? W każdym razie smak jest cudowny! Całość w pełni wegańska i bezglutenowa . Ruloniki bakłażanowe są mięciutkie, pyszna mieszanka kaszowa od Innej Bajki lekko chrupiąca, a pasta

Zdrowie na języku :P
Drobiowa pieczeń z serem i kolorowymi paprykami 1195

Pieczeń z kurczaka wzbogacona kolorowymi paprykami i serem to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna przekąska na każdą imprezę lub dodatek do kanapek. Składniki: 1kg mięsa z uda kurczaka (waga po obraniu bez kości) 300g żółtego sera 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku

Szalona Kuchnia Eweliny
Pachnące bułeczki cebulkowe na dobry początek dnia 106

które wiele osób po prostu uwielbia. Bułeczki cebulkowe Agaty je się bez dodatków, ale można do nich dołożyć to, co lubimy, masło czy ser. Idealnie nadają się one jako przekąska lub dodatek do dań mięsnych czy warzywnych. Kiedy Agata je przygotuje, znikają błyskawicznie. Spróbujcie sami trochę tak poczarować w kuchni… Bułeczki cebulkowe Składniki na 9 bułek: 190 ml ciepłej

KulinarneImpresje.pl
naleśniki serowe z sałatą i szynką 174

składniki na naleśniki (2 szt): 2 jajka 1 łyżka sera żółtego, startego na drobnych oczkach 1 łyżka mąki (płaska) 1 łyżka natki pietruszki, drobno posiekanej tłuszcz

Domowy Smak Jedzenia
rolada z sera i warzyw 163

składniki: 500 g sera żółtego w kawałku 100 g masła, miękkiego 200 g serka topionego (np. śmietankowego, z szynka) 2 jajka, ugotowane na twardo 1/2 papryki

Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane zielonym groszkiem 154

Faszerowane jajka z masą z zielonego groszku to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na stole Wielkanocnym. Składniki: 4 jajka 150g zielonego groszku (może być mrożony) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą

Szalona Kuchnia Eweliny
Parówki zapiekane w drożdżowym cieście 165

Parówki zapiekane w drożdżowym cieście to ciekawy pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Do przepisu można użyć dowolnie wybranych parówek czy innej kiełbasy. Ten przepis można modyfikować na wiele sposobów z różnymi dodatkami jak ser czy musztarda. Parówki można dodatkowo owinąć boczkiem. Ja wybrałam dzisiaj najprostszy wariant, a ketchup, musztardę i korniszony podałam obok. Parówki zapiekane Składniki: 14 małych

codojedzenia
Wielkanocne jajko z anchois 123

Jajko w formie przekąski stanowi ważny element mojej świątecznej kuchni. Wygląda oryginalnie, ale składa się z podstawowych, ogólnodostępnych składników. Stało się przysmakiem moich gości i hitem świątecznego menu. Pasta jest także idealnym smarowidłem do pieczywa lub krakersów. Składniki: 4 jajka 50g filecików anchois 2 łyżki szczypiorku 8 łyżek tartego żółtego sera 3 łyżki majonezu pieprz świeżo mielony Wykonanie: 1. Jajka

Szalona Kuchnia Eweliny
SAŁATKA CAPRESE 110

pomidorów, mozzarelli i świeżej bazylii. Pochodzi z Włoch i tam podawana jest jeszcze ze świeżo zmielonym pieprzem i polana oliwą z oliwek. Idealna na śniadanie, kolację lub jako przekąska np. na różnych imprezach. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Ja uwielbiam a Wy? Składniki: * 2 pomidory * 1 kulka mozzarelli * liście świeżej bazylii * sól, pieprz * odrobina suszonej bazylii Wykonanie: Pomidory pokroić w plasterki

Zrób to smacznie
Rolada z jajkami i szynką 2681

wszystkim skusił mnie jej wygląd. Jakież było moje zadowolenie gdy okazało się, że rolada nie tylko pięknie prezentuje się na stole, ale też bardzo dobrze smakuje! Jest to wyśmienita przekąska nie tylko na Święta, ale też na różne uroczystości rodzinne. Zdecydowanie warto ją przygotować:) 600 ml rosołu (u mnie wywar z 2 kostek drobiowych) 13 płaskich łyżeczek żelatyny ser gouda

Smaki Na Talerzu
Jajka faszerowane pastą krabową 114

Jajka faszerowane paluszkami krabowymi z nutą pomidora i ostrej papryki to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 150g paluszków krabowych surimi 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego szczypta ostrej papryki koper sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z jajkiem i awokado 119

Kolejna porcja zdrowia,czyli lekka sałatka na śniadanie lub kolację. Przygotujemy ją bardzo szybko,wystarczy garść sałaty,kilka dodatków i przekąska gotowa. Składniki na 1 porcję: garść mix-u sałat z rukolą 1/2 awokado 1/2 małej czerwonej cebuli 2 jajka ugotowane na twardo pieprz czarny świeżo mielony 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka oliwy Awokado obrać ze skóry,pokroić

Kolorowa kuchnia Elki
Hummus z buraka 164

Hummus z buraka to połączenie klasycznej wersji hummusu z burakiem. Piękny kolor pasty, głębia smaku urzeknie każdego. Pyszna, zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla masła. Poniżej przedstawiam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!