przekąski - 41822 przepisów (strona:509/2789)

Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto miętowym 118

kroimy plastry. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut. Sprawdź również przepis na  ROŻKI ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA A'LA SPANAKOPITA  oraz  5 SZYBKICH PRZEKĄSEK Z CIASTA FRANCUSKIEGO (z max. 3 składników

Czarnawisienka
Ośmiornica po Galicyjsku (Pulplo alla Galega) 99

Ośmiornica po Galicyjsku to bardzo popularna i prosta w przygotowaniu przekąska prosto z gorącej Hiszpanii. Podawana w wersji z ziemniakami, jak i bez - bardzo często serwowana jest jako starter lub tapa. Składniki (4 porcje) -400 g ośmiornicy -2 ziemniaki -1 ząbek czosnku -1 niecała łyżeczka słodkiej papryki -3 łyżki oliwy z oliwek -sól Przygotowanie Ośmiornicę ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki

Zielona Kuchnia
Wytrawne koreczki z zimnym arbuzem 102

wpzoom-rcb-direction-step-5f018e10cae94","image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":1}} Drukuj Koreczki z arbuza, fety i czarnych oliwek 5 od 1 osoby Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przekąska Trudność: Łatwe Przygotowanie 10 min. Kalorie 190 kcal Ekspresowe koreczki z soczystego arbuza, słonej fety i czarnych oliwek. Koreczki przygotujesz błyskawicznie, gwarantują że zrobią furorę wśród gości. Składniki: schłodzony arbuz

ProstePesto.pl
Zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe 75

przepyszne ciasteczka wykonane z kaszy mannej. Są naprawdę rewelacyjne! Ich zapach zaraz po otwarciu piekarnika to najlepsza zachęta Oto przepyszne zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe. Ciasteczka sprawdzą się idealnie jako przekąska podczas zabawy na świeżym powietrzu Zaraz po wyjęciu z piekarnika Zdrowe ciasteczka cytrynowo-kokosowe – składniki (20 sztuk): 1 szklanka kaszy mannej, 3/4 szklanki mleka (najlepsze będzie kokosowe ale spokojnie

Natka Pietruszki
przekąska z wołowiny premium Jack Link's Beef Jerky... 126

przyjemność testować wysoko białkową przekąskę, jest to brazylijska suszona wołowina od JackLinks_Pl   "zobacz TUTAJ" która szybko dostarczy sporej dawki protein, w nie dużym opakowaniu jest pokrojona na niewielkie porcje, dlatego jest wygodna do podjadania i częstowania również potrzebujących dużej dawki białka. Więcej informacji o JackLinks  "zobacz TUTAJ" Chwila nie uwagi i moja 16-letnia kotka Ziutka również

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim i pieczarkach 118

Polędwiczka wieprzowa zapiekana w cieście francuskim i pieczarkach to pyszny pomysł na obiad, na poczęstunek dla gości, również na zimną przekąskę. Jeśli lubicie mięso zapiekane w cieście francuskim, to tak podana polędwiczka z pewnością Wam posmakuje. Oczywiście jak zawsze piszę to i napiszę teraz, przyprawiajcie wedle własnego smaku. Co jest ważne, ważne by nie piec … Czytaj dalej Polędwiczka wieprzowa

Pieprzyć z Fantazją
Kotlety z młodej kapusty 125

Kotlety z młodej kapusty to pyszny pomysł na przekąskę czy nawet obiad. Mimo panierki i smażenia jest to lekkie jedzenie. Takich kotletów można zjeść sporo 🙂 Mi pozostała ćwiartka młodej kapusty i z takiej ilości zrobiłam 3 sztuki. Średnio wychodzi po 1 jajku i 1 łyżce sera żółtego na jeden kawałek kapusty, jeśli oczywiście są … Czytaj dalej Kotlety z młodej

Pieprzyć z Fantazją
Kalafior z jajkiem 120

odsączyć, a kalafior rozgnieść widelcem. Na patelni rozgrzać olej. Wyłozyć kalafior. Wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć mieszając. Podawać na ciepło z pieczywem, kanapkami, grzankami lub jako samodzielna przekąska. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 257,6 kcal Tłuszcz: 19,9g Białko: 12,5g Węglowodany: 6,6g Smacznego

Zielona Kuchnia
Podpłomyki z pastą z bakłażana, rukolą i jajkiem poche / Flatbreads with eggplant paste, arugula and poche egg 99

Scroll down for recipe in English. Cześć 😃 Dzisiaj mam dla Was coś co możecie potraktować jako przekąskę, lecz ja najbardziej lubię zajadać na śniadanie. Mowa o podpłomykach, czyli a'la pizzy z patelni. Zrobiłam do nich obłędną pastę z bakłażana a dodatkowo podałam z rukolą i jajkiem w koszulce 😋 Składniki: (4 porcje) Pasta z bakłażana 2 bakłażany 1/2 łyżeczki soli

Delicious Place
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem 103

cieście francuskim od dawna prosiła mnie córka, bo jadła gdzieś i były wyśmienite. Więc w końcu uległam i przygotowałam. Nie wiem czy były tak wyśmienite jak tamte, ale przekąska zniknęła w trakcie jednej kolacji, więc zapewne smakowało. Samo przygotowanie szparagów w ten sposób jest proste, wystarczy dodać ser i szynkę o wyrazistym smaku, a powstanie coś pysznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Marynowane rzodkiewki 128

również czosnek - 1 ząbek (przekrojony) na słoik. Marynowane rzodkiewki świetnie sprawdzą się jako przystawka. Możesz dodać je do sałatki, położyć na kanapce lub jeść same. To świetna i zdrowa przekąska. Składniki na ok. 4 słoiki marynowanych rzodkiewek: 500 g rzodkiewek (waga bez liści, ok. 5 pęczki) 1 litr wody + do pasteryzacji 300 ml octu spirytusowego 1 liść laurowy 5 goździków

Czarnawisienka
Pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej 75

łatwo, a efekt jest naprawdę rewelacyjny! Takie coś innego, co warto spróbować. Marchewki przygotowane w ten sposób mogą służyć jako dodatek do obiadu, albo stanowić samodzielny posiłek, np. jako przekąska podczas oglądania ulubionego filmu. Jest to także fajna propozycja dla najmłodszych, polecam wypróbować! Pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej – składniki: 5-6 małych marchewek, 1 czubata łyżka masła orzechowego

Natka Pietruszki
Pełnoziarnista tarta ze szparagami i Pecorino 82

Tarty to taki fajny wynalazek, ponieważ idealnie sprawdzają się jako przekąska, na obiad w domu, do pracy, czy nawet jako forma śniadania. Tarty można przygotowywać na każdą okazję, czyli okazję bez okazji, ale również na uroczyste spotkanie, a nawet zwykłą domową imprezkę. Oprócz tego, że można przygotować je w wersji na słodko i na słono to możemy wykorzystać do nich

Be Fit Be Strong
Muffinki z truskawkami i twarogiem pod kruszonką 86

większość czasu nadal spędzamy w domu) to w kuchni wiosna na całego. Dziś przepis na pyszne, delikatne muffinki z truskawkami z dodatkiem delikatnego twarożku, pod migdałową kruszonką. Przekąska idealna. Dodatek twarożku sprawia, że są wilgotne i miękkie i długo zachowują świeżość. Migdałowa kruszonka dodaje chrupkości. Mam nadzieję, że miło, leniwie, albo jak kto woli -aktywnie, spędzacie ten długi weekend

Cooking for Emily

Proponowane wyszukiwania