przekąski - 40822 przepisów (strona:509/2722)

GRILLOWANA TORTILLA Z KURCZAKIEM I SEREM 112

Pyszny, niezawodny przepis na imprezowe przekąski, choć przyznam, że taką tortillę nie raz już przygotowałam na szybki obiad albo w pudełko dla męża do pracy. Idealnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Jako nadzienie można tu dać tak naprawdę wszystko co tylko chcemy. Potem tylko zagrzać na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Składniki: * 2 placki tortilli * 1 podwójna

Zrób to smacznie
Malinowy koktajl proteinowy z komosy ryżowej 87

soczyste i aromatyczne maliny to bogactwo witamin i minerałów. W połączeniu z mlekiem i jogurtem stanowią bardzo odżywczą i smaczną kombinację. Koktajl ten idealnie nadaje się także na zdrową przekąskę dla dzieci. Polecam Komosę ryżową polecam również w sałatce z orzeszkami ziemnymi przepis tutaj<klik> , z papryką i żurawiną – przepis tutaj<klik> albo w makowych

Lamarida.pl
Grillowane roladki z bakłażana 135

Faszerowane wyrazistym serem, pachnącymi, dojrzewającymi w słońcu suszonymi pomidorami, aromatycznymi oliwkami i świeżą bazylią zwijane roladki to nie tylko świetna propozycja imprezowej przekąski, ale również ciekawy pomysł na lekki, grillowany obiad w sezonie letnim. Składniki: 1 duży bakłażan 2 łyżeczki przyprawa do grilla 2 łyżki oliwy 270g sera fety 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 suszone pomidory 12 sztuk drylowanych czarnych

Szalona Kuchnia Eweliny
Rogaliki drożdżowe nadziewane malinami 149

Rogaliki drożdżowe to małe, słodkie wypieki, który sprawdzą się idealnie jako przekąska na piknik, grilla czy imprezę w stylu finger party. Rogaliki są łatwe do przygotowania, miękkie i bardzo smaczne. Kwaśne maliny idealnie komponują się z ciastem drożdżowym jak i cukrową polewą. Zachęcam do pieczenia! 😋 Składniki na 20-24 rogalików: ciasto drożdżowe 3 i 3/4 szklanki mąki pszennej

Ugotować
Wieniec drożdżowy z oliwkami i pomidorami 80

sobotę na imprezie z okazji 1 roku studia kulinarnego Przystanek 11 w Zabrzu koleżanka Karolina przyniosła na stół przekąsek drożdżowe chleby w postaci wieńców. Każdy miał inny smak bo do każdego dowala inne składniki. Był oliwkowy, były a’la pizza, były pomidorowe. Tak mi zasmakował że następnego dnia postanowiłam zrobić mężowi na jego imprezę grillową. Wieniec nadziałam po włosku czyli

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Grillowany camembert w owocowym raju 138

Bardzo fajny pomysł dla smakoszy tego rodzaju serów. W mojej kuchni w postaci letniej przekąski podanej ze świeżą sałatą i owocami. Składniki: 2 sery naturalne camembert 180g mixu sałat 1 pomarańcz 3/4 szklanki świeżych malin 100g orzeszków ziemnych żurawina w słoiku do mięs i serów oliwa przyprawa zioła włoskie świeżo zmielony kolorowy pieprz Wykonanie: 1. Ser spryskać oliwą następnie oprószyć

Szalona Kuchnia Eweliny
NALEŚNIKOWE KORECZKI Z CZEKOLADĄ I BANANEM NA JEDEN KĘS 141

Pomysłów na naleśniki jest naprawdę sporo. Koreczki z naleśników to doskonały pomysł na przekąskę imprezową zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Posmarowane masłem czekoladowym, przełożone bananem lub innym ulubionym owocem to rozkosz dla podniebienia. Można je śmiało podać jako śniadanie czy podwieczorek dla dzieci. Moja córka uwielbia naleśniki a jak jest u Was? Składniki na naleśniki: * 250 ml wody

Zrób to smacznie
Zawijane bułeczki drożdżowe z pomidorami i fetą 144

fetą   Drukuj Prep time 30 min Cook time 20 min Total time 50 min   Zawijane bułeczki drożdżowe z fetą i pomidorami, przypominające w smaku pizze, doskonałe na przekąskę czy drugie śniadanie Serves: 12 Ingredients Ciasto: 250 g mąki połowa opakowania drożdży ( 3,5 g) ¼ łyżeczki cukru ½ szklanki wody 1 łyżka oliwy nadzienie: 70 g twardego sera

Cooking for Emily
Wrapy wegańskie bezglutenowe (+ e-book) 121

Wrapy wegańskie bezglutenowe, to moja propozycja na bardzo fajną przekąskę, do której pasuje wiele dodatków. W wersji mini, bo w dużej niekoniecznie zachowywały swój kształt 😉 a takie mini, na zasadzie a’la chlebków smażą się doskonale. Również doskonale… Artykuł Wrapy wegańskie bezglutenowe (+ e-book) pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Orzechowe kulki mocy 144

miękkie kulki to prawdziwa bomba energetyczna. Dodadzą Wam siły i mocy wtedy, gdy tego najbardziej potrzebujecie. Idealne do zabrania na do pracy lub szkoły, można zabrać ze sobą jako przekąskę po treningu. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na kulki mocy. Ten dołączył dziś do ich grona. Te małe... Artykuł Orzechowe kulki mocy pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki

Fit Food Brunetki
ser smażony z kminkiem - kuchnia regionalna (Kujawy) 162

aromatu, można dodać ziarna kminku albo świeży koperek. Ja zdecydowanie wolę wersję z kminkiem. Ser smażony doskonale smakuje ze świeżym pieczywem , znakomicie nadaje się na śniadanie, kolację bądź jako przekąska pomiędzy posiłkami. składniki: 1 kg twarogu (dość suchego i niezbyt kwaśnego) 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody 2 żółtka 2-3 łyżki ziaren kminku wykonanie: Twaróg kruszę do miski, doprawiam

babka w formie
Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta 167

pomidorami. Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta Tak naprawdę sama bruschetta to nic innego jak grillowany chleb, natarty czosniekm i oliwą z oliwek. Podawana jest jako przystawka lub mała przekąska a często bywa także częścią anitpasti. Danie pochodzi z kuchni włoskiej. Jak wspomniałam najczęściej spotykaną jest bruschetta serwowana z pomidorami mozzarellą i bazylią. Jest jednak cała masa innych nadzień, które

mecooks
Sałatka z rzodkiewką i bazylią – idealna na grilla 200

Sałatka z rzodkiewką i bazylią to lekka i bardzo orzeźwiająca propozycja dodatku do potraw z grilla. Zarówno rzodkiewka jak i świeża bazylia sprawiają, że ma wyśmienity

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łódeczki z ciasta francuskiego 108

Zapraszam wszystkich do wspólnego kibicowania i udziału w akcji „Przekąski kibica Mundial 2018” 🙂 Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 filet z kurczaka 1/2 cukinii kolorowe papryki, w mnie 3 … Czytaj dalej Łódeczki z ciasta francuskiego

czarrna od kuchni
Tatar z podwędzanego matiasa z grubo siekanym guacamole i czarną quinoą 167

Takie cudo, na każda porę dnia. Ja jadłam na śniadanie, ale jako przystawka do obiadu, albo przekąska na wieczorne przyjęcie jak znalazł. Składniki: 5-6 łyżek ugotowanej czarnej quinoy 2 podwędzane filety matiasy 1 smaczliwka pół małej czerwonej cebulki  kawałek ostrej papryczki 2 łyżki oliwy z oliwek świeża kolendra 1 łyżka soku z limonki świeże listki mięty sól Wykonanie

Quinoa Raz!