Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na lekką kolację , albo jako przystawka na spotkanie ze znajomymi. Składniki bagietka 2 dojrzałe pomidory oliwa garść świeżej bazylii sól pieprz Przepis na klasyczne włoskie bruschetty Bagietkę kroimy w kromki (po skosie). Skrapiamy oliwą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bruschetta z szynką parmeńską i mozzarellą to szybka przekąska idealna na każdą okazję. Świetnie sprawdzi się na spotkaniu ze znajomymi, ale również możecie przygotować ją na lekką i smaczną kolację. Szynkę parmeńską możecie zastąpić dowolną inną długo dojrzewającą. Składniki bagietka oliwa szynka parmeńska mozzarella w kulce oregano oliwa Składniki na sos pomidorowy puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 łyżka octu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!moich słabości. Powszechnie dostępne, niedrogie i do tego pyszne. Całe szczęście poza daniami na ciepło, jak np. kotlety czy "flaczki" świetnie nadają się także do przekąsek na zimno. Dzisiaj proponuję przygotowane w oleju jak śledzie. Świetnie pasują na kolację czy jako przystawka na przyjęciu. Składniki (3 porcje) -400 g boczniaków -cebula -2 garści suszonej żurawiny -olej
Zielona Kuchniakrzydełka z kurczaka to fajna przekąska na imprezę, czy smakowity pomysł na obiad. Jeśli szukasz na nie nowego pomysłu, to ten sprawdzi się znakomicie! Skrzydełka zamarynowałem w miodzie z sokiem pomarańczowym, czosnkiem, imbirem i chili, dzięki czemu są naprawdę pyszne! Najlepiej przygotować je dzień wcześniej, aby nabrały aromatu, a następnego dnia upiec w piekarniku. Skrzydełka z tego przepisu wychodzą aromatyczne
Food SquareBruschetty to typowo włoska przystawka, idealnie sprawdzi się na każde spotkanie i każdą imprezę. Tym razem propozycja na bruschetty z awokado. Sprawi ono, że będą jeszcze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!najlepszy oraz uniwersalny, więc tym razem chciałabym przedstawić jego wersję wytrawną, a mianowicie gofry z dodatkiem żółtego sera. Są pyszne i doskonale sprawdzą się na śniadanie, kolację albo zwykłą przekąskę. Możecie też ich użyć do zrobienia nietuzinkowych kanapek np. na przyjęcie. W moim domu takie gofry znikają najczęściej jeszcze ciepłe oraz bez żadnych dodatków, ale przyznam, że również świetnie komponują
Di gotujetakie potrawy, które od pierwszej łyżeczki kradną nasze serca doprowadzając do euforii kubki smakowe :D . Taki jest właśnie budyń z tapioki! Banalnie prosty, dobry na śniadanie, podwieczorek, przekąskę i deser. Przygotowujemy go na mleku roślinnym, najczęściej na gestym kokosowym z dużą porcją wanilii (ziarenka z laski, pasta lub ekstrakt waniliowy). Używając rzadszego mleka np. migdałowego, ryżowego z nerkowców
SzczyptaSmaQSzczególnie uwielbiane jako przekąska dla mojej 4 latki. Przepis pochodzi z serii książek Pastelowe Smaki - Zdrowe Desery wyd. Buchmann. Składniki 50 dag mielonego białego sera 1-1 ½ szkl. mąki (ilość mąki zależy od rodzaju sera) 3 jaja 1 op. cukru waniliowego szczypta soli olej do smażenia cukier puder Sposób Jaja utrze ć z białym serem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli
Kuchenne aromatyserkiem śmietankowym z nutą ostrej papryczki, z dużą ilością szynki, plastrów żółtego sera, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy oraz papryki. Rollsy są doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę. Sprawdzą się również w roli drugiego śniadania. Składniki: 4 placki tortilli 280g śmietankowego serka 1 papryczka chilli 1 czerwona papryka 1/2 puszki konserwowej kukurydzy 12 plastrów szynki 12 plastrów żółtego sera
Szalona Kuchnia Ewelinychce mi się przygotowywać dość czasochłonnego sosu, robię uproszczoną wersję z samego ryżu. Smak risotto podkręcam wtedy szafranem i rozmarynem, co wraz z solidną porcją parmezanu tworzy wręcz zniewalającą przekąskę. Bardziej zachęcać Was nie zamierzam. Obok mnie czeka talerz z jeszcze ciepłymi arancini, więc sami rozumiecie — kwestia priorytetów. ;) * SKŁADNIKI na ok. 30 arancini Arancini: 500 g ryżu arborio
Food SquarePodrasowane cebulaki Cebulaki to świetna przekąska . Moi chłopcy lubią je najbardziej ,gdy mają swoją weekendową nockę . Czyli siedzą do drugiej w nocy i naparzają na Steamie Wtedy właśnie cebulaki ratują im i mi życie . Doskonałe na zimno i na ciepło . W miarę zdrowe , a już na pewno lepsze niż chipsy , czy czekolada . Co do mnie , przygotowuję je wieczorkiem , zostawiam
Ogrodnik w podróżyBłyskawiczne w przygotowaniu rogaliki, pod warunkiem, że mamy gotowe ciasto francuskie, które uwielbiam. Te rogaliki, to doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Zrobiłam je z nadzieniem serowym z dodatkiem kurkumy i czosnku, wyszły pyszne. Spróbujcie Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 200g delikatnego twarogu półtłustego – 100g sera feta – 100g twardego sera żółtego (u mnie
Smaki ArmineCześć! Te tosty podbiły serca domowników. Świeże i zielone z mnóstwem witamin. Polecam je na śniadanie jak i również jako przekąskę na spotkania ze znajomymi. Składniki: ( na dwie kanapki) * 4 kromki chleba tostowego * 3 dkg łososia wędzonego w kawałkach lub plastrach * 2 jajka * świeże liście szpinaku * kiełki np. z rzodkiewki czy z pora * masło czosnkowe Pieczywo zarumieniłam w tosterze
Pieprzyć z Fantazjąproponuję ją podać. Pasta śledziowo - jajeczna składa się z kilku składników, które się ze sobą świetnie komponują. Pasta śledziowa z jajkiem poleca się na pyszną kolację lub rewelacyjną przekąskę na imprezę! Potrzebujemy: 3 śledzie w occie 4 duże jaja ugotowane na twardo 1/2 puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu sól, pieprz Śledzie kroimy w kosteczkę, jajka na twardo również kroimy
MamaOskarkamogą zawierać w sobie jajek, nabiału – odpada tutaj zatem śmietana i mleko. Są oczywiście zamienniki tych składników ale zmieniają one nieco smak ciasta. Jeśli chodzi o dania obiadowe, przekąski czy śniadania to do ich przygotowania musimy wybierać tylko wegańskie produkty. Czyli tutaj też żadnego sera, jajek, mleka, śmietany a już na pewno mięsa nie możemy wykorzystać. Widzicie sami zatem
mecooks