Zamiast jednej dużej tarty proponuję upiec małe, poręczne i podzielne tartaletki. Doskonała przekąska na majowe wieczory przy lampce Rieslinga na tarasie, w ogrodzie lub na balkonie. Tartaletki podajemy na gorąco
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ulubionych dań ze szparagami w roli głównej. Dziś mam dla Was propozycję wiosennej przystawki. Co powiecie na zielone szparagi otulone szynką parmeńską i ciastem francuskim? To efektowna i prosta przekąska na imprezę/urodziny/przyjęcie. Bardzo dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: ok. 150 g ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów cienko pokrojona szynka, np. suszona parmeńska
Smakowity Blog Kulinarnybardzo zdrowe i małokaloryczne, stanowią świetny dodatek do wielu potraw. Szparagi uznawane są też za jeden z najskuteczniejszych afrodyzjaków. Tym razem pokażę Wam jak stworzyć szybką i łatwą przekąskę, która z powodzeniem może być także przystawką do wystawnej kolacji. Zobaczcie sami jakie to proste! Przygotowanie 5 minutes Gotowanie 20 minutes Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 pęczek szparagów
Mostek w kuchniFajny i smaczny pomysł na imprezową przekąskę lub ciepłą kolację. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka boczek wędzony w plasterkach słodka i ostra papryka sól olej Wykonanie: Pierś w kurczaka kroimy wzdłuż na około centymetrowe paski. Każdy pasek posypujemy papryką, lekko solimy, uważając, aby nie przesadzić z solą (boczek wędzony przeważnie jest dość mocno słony). Na rozgrzanym oleju
Walijskie PichcenieUwielbiam tak podane pomidory, które świetnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu lub dań z grilla. Przyznam szczerze, że dla mnie najlepiej smakują jako zwykła przekąska. Sałatka jest naprawdę banalnie prosta, ale za to efektownie wyglądająca i bardzo smaczna. Polecam! 2 pomidory (duże) 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego sól, pieprz 80-100g żółtego sera Opcjonalnie
Di gotujehansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Zapraszam na środową kuchnię wytrawną 😊 Dziś Mariola zamiast słodyczy serwuje ciepłe pikantne przekąski. Pomysł prosty : ciasto drożdżowe w wersji bez cukru, za to z dodatkiem aromatycznej czarnuszki, do środka parówka ( u mnie też salami) i voila!: kolacja gotowa. Takie pikantne bułeczki można dowolnie
Domowe ciastaJabłka w cieście naleśnikowym to pomysł na szybką do przygotowania i tanią przekąskę na słodko. Obowiązkowo plasterki jabłek przed smażeniem należy posypać cynamonem, a usmażone obficie posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują podane na ciepło. Składniki na porcję dla 2 osób: ciasto 1/2 szklanki mąki pszennej (75 g) 1/2 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki proszku
UgotowaćRolada drobiowa z brokułem i serem może wystąpić w roli głównego dania obiadowego, jak i przekąski na stole. Smakuje tak na ciepło, jak i na zimno. W dodatku przygotowanie jest ekspresowe, a smakowo rewelacja! Opcjonalnie zamiast jednej dużej rolady można przygotować… Artykuł Rolada drobiowa z brokułem
Kolorowy PrzepisownikSezon na grilla rozpoczęty, więc chciałabym Wam zaprezentować prosty i bardzo smaczny sposób na chrupiący boczek. Kręciołki lub jak wolicie spiralki to świetna propozycja na przekąskę lub troszkę bardziej kaloryczne mięsko do obiadu. Polecam! 15 plastrów surowego boczku (cienkich i długich) Marynata: 3 łyżki oleju 3 łyżki ketchupu pikantnego 3/4 łyżeczki papryki słodkiej 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Ponadto
Di gotujeKaloryczna… sycąca… i baaaardzo smakowita przekąska Bardzo łatwo ją przygotować – wystarczy stopić boczek z cebulką i szczyptą majeranku i… zajadać, gdy tylko stężeje. Jest wspaniałym dodatkiem do chleba i ogórka kiszonego Składniki: 1,5 kg boczku wędzonego 2 średnie cebule łyżka majeranku sól Boczek pokrój na mniejsze części i zmiel w maszynce lub rozdrobnij
Kulinarny S.O.S.Kaloryczna… sycąca… i baaaardzo smakowita przekąska Bardzo łatwo ją przygotować – wystarczy stopić boczek z cebulką i szczyptą majeranku i… zajadać, gdy tylko stężeje. Jest wspaniałym dodatkiem do chleba i ogórka kiszonego Składniki: 1,5 kg boczku wędzonego 2 średnie cebule łyżka majeranku sól Boczek pokrój na mniejsze części i zmiel w maszynce lub rozdrobnij
Kulinarne S.O.S.położyć plasterek wędliny, kiełki rzodkiewki, polać to odrobiną sosu chrzanowego, a na sam wierzch umieścić połówkę ugotowanego jajka. Całość zwinąć ze sobą, tzn. należy zawiązać szczypiorek. Gotową przekąskę podawać z pozostałym sosem chrzanowym. Zawijanie kieszonek
Ugotowaćwielbicieli mięsa w galarecie - schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość często pojawia się na świątecznym stole. Ponadto, schab w galarecie to pomysł na wykorzystanie zbyt dużej ilości upieczonego schabu. Dzięki galaretce mięso jest soczyste i dłużej zachowuje świeżość. Składniki na 2 półmiski: 1 kg schabu w jednym kawałku 3 szklanki wody sól, pieprz papryka słodka
Ugotować