Moja córka praktycznie od początku rozszerzania diety pokochała placuszki, naleśniki i gofry. Dlatego dość często przyrządzam śniadania i przekąski w tej właśnie formie, jednak z różnorodnych dodatków. Kto zna naszego bloga, wie że mamy mnóstwo różnych przepisów na placuszki i gofry, zarówno na słodko jak i wytrawnie. Placuszki jagodowe są pyszne, mimo że nie zawierając wśród składu cukru. Są mięciutkie i delikatne, łatwo złapać je dziecku do rączki. Jedynym minusem są plamy po owocach jagodowych, jednak i na... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl