Zapewne nie raz zastanawiacie się co przygotować na przekąskę przy okazji urodzin, spotkań ze znajomymi czy na różne inne okazje. Dziś mam dla Was propozycję na szybką sałatkę położoną na chrupiących skorporach. Oczywiście można tu użyć też krakersy czy sucharki, jednak według mnie najlepsze są skorpory. Dodatkowo użyłam tu skorporów o smaku pomidorowym z ziołami i czosnkiem co jeszcze lepiej
Zrób to smacznieBrokuła rozdzielamy na koszyczki, marchewkę obieramy, myjemy i ucieramy na dużych oczkach tarki. Do tego dodajemy żurawinę i migdały, a całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Brokułosław to świetna przekąska, jak i dodatek do obiadu. Można ją podawać z kotletami sojowymi , burgerami z ciecierzycy , kotlecikami z fasoli , klopsikami z soczewicy . Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę
Lamarida.plsię gofrownicy o dużej mocy. Połączenie idealnego ciasta z dużą mocą urządzenia podwoi nasz efekt i uzyskamy dzięki temu pysznie chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku przekąski :) A co jeżeli postanowimy zagrać w zielone i dodać szpinaku do ciasta? Składniki (ok 20 niedużych lub 14 dużych gofrów): 2 szklanki maki pszennej tortowej szczypta soli 1 łyżeczka cukru
ChilliJemygarnka i utrzymać temperaturę 176 C. Smaż przez 15-18 minut aż kawałki będą miały złocisto-brązowy kolor, obracając tylko raz. Usmażone przenieś na blaszkę pokrytą ręcznikami papierowymi. Pyszna przekąska - chrupiące stripsy z kurczaka To wszystko, smacznego! Przepis na słynną panierkę KFC, został zamieszczony w „Chicago Tribune” po dogłębnej analizie odręcznej receptury , którą zdradził siostrzeniec Colonela Sandersa
Gotujemy i jemyogórków - 1 łyżka soli na litr wody. To wszystko! Teraz czekamy aż rydze się zakiszą! Warto wspomnieć, że niegdyś w kuchni góralskiej kiszone rydze były bardzo powszechne, jadane jako przekąska - na ogół do potraw świątecznych i weselnych. Były podstawowym składnikiem zupy rydzowej (żuru na kiszonych rydzach) podawanej w okresie świąt Bożego Narodzenia, góralskiego karnawału i tradycyjnych posiadów. Przez ostatnich kilkadziesiąt
Gotujemy i jemyrazy taką bagietkę, bazując na poniższym przepisie. Szczerze Wam powiem, że raz wychodziły lepiej, raz gorzej;) w zależności od użytej bagietki czy siły czosnku. Osobiście najbardziej smakuje mi taka przekąska przygotowana na dosyć grubej, jednodniowej bagietce. Ze świeżą robiłam tylko raz, ale niespecjalnie mi ona podeszła. Ilość czosnku warto dostosować pod własne preferencje oraz „moc” danej sztuki;) Jest
Smaki Na TalerzuKażdy kto choć raz spróbował tortilli wie, że to bardzo fajna przekąska. My, od czasu do czasu, lubimy dogadzać sobie takimi smakami, choć nie ukrywam, że ich przygotowanie jest troszeczkę czasochłonne. Zapewniam jednak, że warto je zrobić, że smak rekompensuje każdą minutę włożoną w przygotowanie mięsa, sosu, czy pokrojenie warzyw;) Zróbcie koniecznie;) Ps. Kochani, zostawiam Wam ten przepis, a sama
Smaki Na TalerzuTo nic innego jak klasyczna pizza podana w nieco inny sposób Ma formę rulonu z nadzieniem w środku – możesz do niego użyć swoich ulubionych
Kulinarne S.O.S.To nic innego jak klasyczna pizza podana w nieco inny sposób Ma formę rulonu z nadzieniem w środku – możesz do niego użyć swoich ulubionych
Kulinarny S.O.S.Bardzo lubię klasyczne wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami. Stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych kanapek, można je zabrać do szkoły/pracy jako drugie śniadanie, mogą też być fajną przekąską podczas spotkania ze znajomymi. Składniki: 2 tortille, 1/2 czerwonej papryki, 1 /2 żółtej papryki, g arść mixu sałat, 1 pierś z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa
Moja kraina smakówRobiąc te marchewki poszłam strasznie na łatwiznę… Mam nadzieję, że wybaczycie mi użycie gotowego ciasta francuskiego ;-) Takie marchewki z ciasta francuskiego świetnie się sprawdzą jako zwykła przekąska , czy danie na imprezę . Goście na pew The post Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeŁatwa i smaczna przekąska na imprezę . Jeszcze lepiej smakuje sosem czosnkowym! Składniki Ciasto francuskie 1 opakowanie Boczek parzony 2 opakowania, w plastrach Sos słodko-kwaśny Thai lub słodko-pikantny Tao Tao Jajko 1 żółtko Ciasto rozwinąć The post Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojegenialnie :) Składniki Ciasto: Mąką pszenna tortowa 100g Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Piwo 100ml, u nas Carlsberg Jajko 1 małe Dodatkowo: Papryka czerwona 2 sztuki (ra The post Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje