bogaty w dużą ilość świeżych, naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw, podany z własnym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z budek i fajny pomysł na sycący, wartościowy obiad lub przekąskę. Składniki: 8 placków tortilli 400g fileta z kurczaka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 zielony ogórek 1 czerwona cebula 200g kukurydzy z puszki 250g pomidorków koktajlowych 8 listków sałaty
Szalona Kuchnia EwelinyBardzo dobra przekąska. Zasmakuje na pewno każdemu. Robi się ją szybko i jest bardzo tania. Z jednej porcji wychodzi bardzo dużo sztuk. Warto wypróbować na różnego typu okazje. Urodziny, imieniny, majówka czy spotkanie ze znajomymi. Bardzo dobre. Polecam. Tortilla z serem, mozzarellą, szynką i sałatą 1 opakowanie Wrapsów Tortilli 1 sałata zielona 6-7 plastrów sera żółtego
Gotuję TestujęDzisiaj pyszna przekąska lub dodatek do obiadu. Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo, więc korzystajmy z tego warzywa póki możemy. Są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe, a przygotowanie ich zajmuje kilka minut Składniki: pęczek zielonych szparagów 2-3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka czerwonego pieprzu Przygotowanie: Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Młodych szparagów
Oryginalny smaknajnowszych dań, które wymyśliłam na poczekaniu. Plusem jest to, że po zawinięciu nie trzeba ich gotować 🙂 farsz przygotowałam w taki sposób, aby były zimną przekąską na zasadzie “polskiego sushi”, a całość… Artykuł Gołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny (na zimno) pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisowniksmarowałam rozkłóconym jajkiem z mlekiem. Piekłam 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni. Polecam upiec takie właśnie rogaliki. Są naprawdę pyszne. Na śniadanie, drugie śniadanie, na przekąskę, podwieczorek, na każdą naszą zachciewajkę :) Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąmieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska), czy danie kolacyjne. Bogate w smaku, bardzo aromatyczne mam nadzieję, że skuszą wielbicieli śledzia… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Śledź w roli głównej – przepisy
mojewypiekiinietylkoWrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy. Zapewniam, że zawsze i wszędzie będą doskonale smakowały! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Niżej dodatkowo podałam Wam linki do domowych tortilli (*) oraz pasty z ciecierzycy (**). Polecam. 1 placek
Di gotujenakładać sałatkę na chrupiące trójkąty, inni kruszą je do swojej porcji sałatki lub jedzą sałatkę przegryzając Triangle (zamiast chleba ). Spróbujcie Oczywiście Chyży Tringle PanSnack smakuje również solo. Wspaniała, lekka przekąska dla dorosłych i dzieci. Mój synek uwielbia wersję kukurydzianych trójkątów. Ja polecam Wam obie: kukurydziane wieloziarniste Chyży Tringle, to chrupiące trójkąty ze zbożami. Prosty skład, minimalistyczna etykieta. Snacki idealne
Słodkie okruszkidelektując się nimi nie mogą się nadziwić, że te kotleciki nie rozlatują się Taka jest ich niewątpliwa zaleta! Kotleciki te zaserwowane w towarzystwie salsy lub sosu czosnkowego to super przekąska na udaną imprezę . A podane z ziemniaczkami, sosem i ulubioną sałatką stanowią pełnowartościowy i sycący obiad. Polecam! Składniki: 3 arkusze wodorostów nori 220 g białej fasoli gotowanej lub z puszki
Lamarida.plpodpieczonych, jadalnych wodorostów nori oraz soczystego tuńczyka, chrupiących kolorowych papryk i świeżego ogórka. Zwinięte kawałki sushi podane z odrobiną ostrego japońskiego chrzanu i wyrazistego marynowanego imbiru to ciekawa propozycja przekąski na imprezowym stole. Składniki: 220g ryżu do sushi 250ml wody 1/4 łyżeczki soli Zaprawa do ryżu: 6 łyżek octu ryżowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Dodatki do środka
Szalona Kuchnia Ewelinypowstydziłabym się podczas uroczystego przyjęcia rodzinnego takiego jak chrzciny, komunia święta a nawet przyjęcie weselne. Potrawa smakuje zarówno na ciepło serwowane na obiad, jak i na zimno, podane jako przekąska na imprezę – wtedy najlepiej z dipem. Jako że użyłam szparagów zielonych, które są delikatniejsze w smaku i budowie, a jednocześnie bardziej wyraziste w kolorze, w połączeniu z jasnym mięsem
Mama z miastajarzynowej? Jeśli tak to koniecznie musicie zrobić rożki, czyli marchewki i nafaszerować je sałatką jarzynową. Ja do niej użyłam gotowej mieszanki warzyw, czyli sałatki jarzynowej od Poltino. Polecam. Taką przekąska imprezowa robi się zdecydowanie szybciej. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktylko rozpoczyna się sezon na młode ziemniaczki, każdy z Nas przygotowuje je na obiad a nawet jako przekąskę. Młode ziemniaczki z kefirem to moje ulubione dania. Przetestowałam przepis, w którym wykorzystałam nie tylko koperek lecz także inne zioła. Z poniżej podanych ilości przygotowałam ziemniaczki dla cztery osób. Składniki: Młode ziemniaczki ze świeżymi ziołami około... Więcej The post Młode ziemniaczki
Magiczny Garnekprzygotowuje i niewiele kosztuje. Do piekarnika wkładacie i 30 min czekacie. W tym czasie promienie słoneczne chwytajcie i piękną wiosnę oglądajcie. Może być jako przystawka podawana, lub jako przekąska, na jeden kęs, po jednym „kwiatku” odrywana. Prosta, wręcz banalna, ale smaczna, w sam raz, na jeden raz – idealna. PRZEPIS 🌼🌷🌸🌹🌻 #MasterTuńczyk🐟 ser do tańca zaprosił, a o wyostrzenie 😈 pieprz
Moniki Smakołykibazie jogurtu. Możecie je serwować również jako dodatek do dań zamiast ziemniaków czy ryżu. Placki z cukinii dobrze smakują również na zimno, więc świetnie się sprawdzą jako zdrowa przekąska w podróży. Placuszki z cukinii możecie zabrać ze sobą do pracy lub na rodzinny piknik. Czas przygotowania: 20 min. Składniki na przygotowanie ok. 10-12 szt. placków Koszt przygotowania
kulinarnyJa