przekąski - 40822 przepisów (strona:510/2722)

Tatar z podwędzanego matiasa z grubo siekanym guacamole i czarną quinoą 161

Takie cudo, na każda porę dnia. Ja jadłam na śniadanie, ale jako przystawka do obiadu, albo przekąska na wieczorne przyjęcie jak znalazł. Składniki: 5-6 łyżek ugotowanej czarnej quinoy 2 podwędzane filety matiasy 1 smaczliwka pół małej czerwonej cebulki  kawałek ostrej papryczki 2 łyżki oliwy z oliwek świeża kolendra 1 łyżka soku z limonki świeże listki mięty sól Wykonanie

Quinoa Raz!
Sałatka z zapiekanym camembert i prosciutto 144

prosciutto to moja kolejna ulubiona sałatka, którą pierwszy raz spróbowałam będąc w Paryżu . Uwielbiam zapiekany camembert! Jest wtedy jeszcze bardziej kremowy i smakuje pysznie. Sałatka camembert to szybka przekąska na wieczór. My właśnie oglądamy mecz Iran z Marokiem, kibicujemy i zajadamy sałatkę. Taką sałatkę często podaję gościom. Jest elegancka, smaczna i bardzo szybka do wykonania. Niespodziewani goście to nie powód

codojedzenia
Tarta z salami i cukinią 139

mnie znowu ciasto francuskie. Nie moge sie powstrzymać od robienia pysznych przekąsek na słodko i na słono z użyciem tegoż ciasta. Tarta z salami i cukinią Jeśli miałabym zdecydować czy bardziej jestem za ciastem francuskim podanym w wersji na słodko czy za tym zrobionym w wersji na słono to nie mogłabym zdecydować. Uwiebiam wszelakie jego warjacje. Tak naprawdę ciasta francuskiego

mecooks
Grillowane francuskie poduszeczki z wołowiną, szpinakiem i mozzarellą 133

żeby się przypiekły. Rada: ciasto francuskie delikatnie przyklei się do foli, dlatego przez jedno odwrócenie, można je wszystkie naraz przypiec. Po lekkim przestygnięciu łatwo odklejają się od foli. Idealna przekąska na jeden - dwa kęsy, ok. 18 szt.  Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym wymieszanym z solą, pieprzem i posiekaną świeżą miętą

Moniki Smakołyki
Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywną salsą 110

bogaty w dużą ilość świeżych, naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw, podany z własnym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z budek i fajny pomysł na sycący, wartościowy obiad lub przekąskę. Składniki: 8 placków tortilli 400g fileta z kurczaka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 zielony ogórek 1 czerwona cebula 200g kukurydzy z puszki 250g pomidorków koktajlowych 8 listków sałaty

Szalona Kuchnia Eweliny
Tortilla z serem, mozzarellą, szynką i sałatą 168

Bardzo dobra przekąska. Zasmakuje na pewno każdemu. Robi się ją szybko i jest bardzo tania. Z jednej porcji wychodzi bardzo dużo sztuk. Warto wypróbować na różnego typu okazje. Urodziny, imieniny, majówka czy spotkanie ze znajomymi. Bardzo dobre. Polecam.  Tortilla z serem, mozzarellą, szynką i sałatą 1 opakowanie Wrapsów Tortilli 1 sałata zielona 6-7 plastrów sera żółtego

Gotuję Testuję
Szparagi z parmezanem i czerwonym pieprzem 126

Dzisiaj pyszna przekąska lub dodatek do obiadu. Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo, więc korzystajmy z tego warzywa póki możemy. Są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe, a przygotowanie ich zajmuje kilka minut Składniki: pęczek zielonych szparagów 2-3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka czerwonego pieprzu Przygotowanie: Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Młodych szparagów

Oryginalny smak
Gołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny (na zimno) 141

najnowszych dań, które wymyśliłam na poczekaniu. Plusem jest to, że po zawinięciu nie trzeba ich gotować 🙂 farsz przygotowałam w taki sposób, aby były zimną przekąską na zasadzie “polskiego sushi”, a całość… Artykuł Gołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny (na zimno) pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
rogale śniadaniowe 188

smarowałam rozkłóconym jajkiem z mlekiem. Piekłam 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni.  Polecam upiec takie właśnie rogaliki. Są naprawdę pyszne. Na śniadanie, drugie śniadanie, na przekąskę, podwieczorek, na każdą naszą zachciewajkę :) Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Śledzie z kurkami marynowanymi 164

mieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska), czy danie kolacyjne. Bogate w smaku, bardzo aromatyczne mam nadzieję, że skuszą wielbicieli śledzia… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Śledź w roli głównej – przepisy

mojewypiekiinietylko
Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami 132

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy. Zapewniam, że zawsze i wszędzie będą doskonale smakowały!  Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Niżej dodatkowo podałam Wam linki do domowych tortilli (*) oraz pasty z ciecierzycy (**). Polecam. 1 placek

Di gotuje
Zdrowa sałatka z cieciorką i chrupiące Tringle PanSnack 156

nakładać sałatkę na chrupiące trójkąty, inni kruszą je do swojej porcji sałatki lub jedzą sałatkę przegryzając Triangle (zamiast chleba ). Spróbujcie Oczywiście Chyży Tringle PanSnack smakuje również solo. Wspaniała, lekka przekąska dla dorosłych i dzieci. Mój synek uwielbia wersję kukurydzianych trójkątów. Ja polecam Wam obie: kukurydziane wieloziarniste Chyży Tringle, to chrupiące trójkąty ze zbożami. Prosty skład, minimalistyczna etykieta. Snacki idealne

Słodkie okruszki
Wegańskie kotleciki z fasoli 118

delektując się nimi nie mogą się nadziwić, że te kotleciki nie rozlatują się Taka jest ich niewątpliwa zaleta! Kotleciki te zaserwowane w towarzystwie salsy lub sosu czosnkowego to super przekąska na udaną imprezę . A podane z ziemniaczkami, sosem i ulubioną sałatką stanowią pełnowartościowy i sycący obiad. Polecam! Składniki: 3 arkusze wodorostów nori 220 g białej fasoli gotowanej lub z puszki

Lamarida.pl
Sushi z tuńczykiem, papryką i ogórkiem 164

podpieczonych, jadalnych wodorostów nori oraz soczystego tuńczyka, chrupiących kolorowych papryk i świeżego ogórka. Zwinięte kawałki sushi podane z odrobiną ostrego japońskiego chrzanu i wyrazistego marynowanego imbiru to ciekawa propozycja przekąski na imprezowym stole. Składniki: 220g ryżu do sushi 250ml wody 1/4 łyżeczki soli Zaprawa do ryżu: 6 łyżek octu ryżowego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli Dodatki do środka

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki z kurczaka ze szparagami 284

powstydziłabym się podczas uroczystego przyjęcia rodzinnego takiego jak chrzciny, komunia święta a nawet przyjęcie weselne. Potrawa smakuje zarówno na ciepło serwowane na obiad, jak i na zimno, podane jako przekąska na imprezę – wtedy najlepiej z dipem. Jako że użyłam szparagów zielonych, które są delikatniejsze w smaku i budowie, a jednocześnie bardziej wyraziste w kolorze, w połączeniu z jasnym mięsem

Mama z miasta