Przepis na : śniadanie
Pyszne jajka faszerowane zielonym groszkiem to doskonała przekąska, która będzie również piękną ozdobą wielkanocnego stołu. składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 100 g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego) 1 łyżka majonezu sól, pieprz kiełki do dekoracji wykonanie: Groszek gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzam i studzę. Ugotowane i ostudzone jajka obieram ze skorupek i przekrawam wzdłuż na pół. Delikatnie, by nie uszkodzić białek, wyjmuję żółtka i przekładam je do miseczki. Do żółtek dodaję... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...