przekąski - 40822 przepisów (strona:516/2722)

CIASTECZKA OWSIANE Z ORZECHAMI 183

Przedstawiam Wam pomysł na pyszne i proste ciasteczka owsiane z orzechami bez cukru i bez pieczenia. Wystarczy tylko 3 składniki, kilka minut pracy i mamy pyszną przekąskę lub dodatek do kawy. Polecam! 🙂 Składniki/8 ciasteczek: – 1 szklanka płatków owsianych – 100g daktyli suszonych (1 szklanka) – 100g dowolnych orzechów Daktyle z orzechami umieszczamy w Czytaj więcej → Artykuł CIASTECZKA OWSIANE

greengoodies
Koperkowa pasta z zielonego groszku 105

Mocno zielona,  warzywna pasta na bazie zielonego groszku, świeżego koperku, z aromatem czosnku i orzeszków. Idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi grzankami. Składniki: 300g mrożonego zielonego groszku 2 pęczki koperku 2 ząbki czosnku 75g niesolonych orzeszków ziemnych 5 łyżek oliwy 2 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Buraki pieczone 127

minut) . Długość jest uzależniona od wielkości buraków. Im mniejsze tym szybciej się upieką. Smacznego :) P.S. Buraki pieczone mogą być jako dodatek do obiadu, ale również są wyśmienite jako samodzielna przekąska

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Roladki jajeczne z wędzonym kurczakiem i pastą warzywną 113

Takie roladki na bazie omletów jajecznych to świetna propozycja na śniadanie, kolację, lekki obiad czy pyszną przekąskę. Można je również zabrać do szkoły lub pracy, a ładnie podając — zachwycić gości na domowej imprezie. Smakują naprawdę rewelacyjnie, a ich przygotowanie zajmuje tylko chwilę. – – zachwycić gości na domowej imprezie.Smakują naprawdę rewelacyjnie, a ich przygotowanie zajmuje tylko chwilę. Roladki są delikatne

Di gotuje
Bezglutenowe wegańskie batoniki „Bounty” 152

tyle że są mniej słodkie, no i darowałam sobie czekoladę, co ty oczywiście możesz zrobić . Uwielbiam ryż pod każdą postacią za jego lekkostrawność, a te batoniki będą idealną przekąską po treningu, czy porostu ot tak do przekąszenia. Kwestia podania tej „masy” w formie batonów jest umowna, bo równie dobrze można udekorować całość czekoladą i podawać jako deser/ciasto. Bardzo

greenscarf
Tureckie różane ciastko które zrobisz w 10 minut 250

smakołyki czy też szukamy rozgrzewających orientalnych smaków. Dlatego, zamiast objadać się ładnie zafoliowanymi słodyczami, zróbmy coś fantastycznego!  Zainspirowany tureckimi smakami w deserach zrobiłem dla Was banalnie prostą słodką przekąskę. To co w niej pokochacie to nietypowe połączenia smakowe!, z racji tego że można go zrobić w 10 minut, może nie będzie piękna ale idealnie nada się na popołudniowe spotkanie

Kuchnia PROzdrowotna
Bezglutenowe muffinki makaronowe 137

Dzisiejsze danie jest skierowane do osób, które nie jedzą glutenu z różnych powodów. Oczywiście jeśli nie unikacie glutenu użyjcie makaronu z glutenem. Muffinki makaronowe są idealną propozycją przystawki bądź przekąski podanej na zimno na przyjęciu. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 15 dkg bezglutenowego makaronu w kształcie gwiazdek

mecooks
Eklerki z pastą jajeczno - tuńczykową 127

Wytrawne podłużne ciastka napełnione wyrazistą pastą na bazie jajek, tuńczyka i świeżego szczypiorku. Idealnie sprawdzą się jako przystawka oraz imprezowa przekąska. Składniki: Ciasto: 130ml wody 1/2 szklanki mąki pszennej 70g masła extra szczypta soli 2 jajka Farsz: 5 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu 50g żółtego sera świeżo zmielony kolorowy pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
Bazyliowe ślimaczki 138

Bazyliowe ślimaczki z pomidorowego ciasta naleśnikowego nadziewane aromatycznym zielonym pesto ze świeżej bazylii są świetnym pomysłem na wegetariańską, lekką przystawkę lub imprezową przekąskę. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 300g mąki pszennej 2 żółtka 1 jajko 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz Pesto: 50g liści świeżej bazylii 60g ziemnych orzeszków

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowa mięsna rolada 154

Pachnąca lubczykiem i kolendrą rolada wzbogacona kolorowymi warzywami to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna przekąska na każdą imprezę. Składniki: 350g mięsa gulaszowego 500g fileta z kurczaka 200g boczku surowego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki lubczyku 3 łyżeczki kolendry w ziarnach

Szalona Kuchnia Eweliny
Bruschetty ze świeżymi pomidorami i pachnącą bazylią 120

Moja wersja chrupiącej włoskiej przekąski oparta na pieczywie posmarowanym oliwą i roztartym czosnkiem z dodatkiem dojrzewających w słońcu świeżych pomidorów, aromatycznych oliwek i pachnącej świeżej bazylii. Składniki: 1 bułka bagietka 3 pomidory 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek 60g żółtego sera sól pieprz świeża bazylia kilka oliwek Wykonanie: 1.  Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i odsączyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Cytrynowo – imbirowe krewetki z nutą ostrości 122

aromatyczne i mocno wyraziste w smaku krewetki są doskonała propozycją dla fanów owoców morza w nowatorskiej odsłonie. Podane na grzankach idealnie sprawdzą się jako przystawka lub w roli imprezowej przekąski. Składniki: 225g obranych, pozbawionych żyłek mrożonych krewetek 2cm świeżego imbiru sok z wyciśniętej 1 cytryny 1 papryczka chilli 2 pęczki świeżej natki z pietruszki 1,5 łyżeczki curry 2 suszone

Szalona Kuchnia Eweliny
Kulki daktylowo-kokosowe 157

moim przypadku mam sesję, więc mózg potrzebuję paliwa. Ze względu, że zdrowo się odżywiam wybieram zdrowe i pełnowartościowe przekąski. Przygotowałam znane "kulki" mocy, czyli kulki z daktyli. Składniki: 200g namoczonych daktyli 1 banan 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżka karobu lub kakao cynamon Sposób przygotowania: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 30 minut. Następnie odlewamy wodę. Do daktyli dodajemy

Truskawkowa Fiesta
Sernik na piernikowo-kokosowym spodzie 130

Proteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania Na spód: 3 większe pierniki, u mnie domowe z przepisu —> tutaj , ale mogą być dowolne inne kruche ciastka, ok 100 g 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki pasty kokosowej Składniki na spód

Kucharzyca
Nadziewane papryczki pardon – pimientos de pardon 155

nadzieniem. Nie zawierają dużo nasion, a grillowane z ogonkami są szczególnie dekoracyjne i łatwe w jedzeniu, takie na jedno ugryzienie. Grillowane czy pieczone są najlepsze. Często je przygotowuję jako przekąskę na ciepło ale i jako przystawkę do mięsa, na przykład do grillowanych skrzydełek . Nadziewane czy nie są smaczne, lekko gorzkawe. Choć uważane za słodkie może się trafić kilka papryczek

codojedzenia