przekąski - 41322 przepisów (strona:525/2755)

NALEŚNIKOWE KORECZKI Z CZEKOLADĄ I BANANEM NA JEDEN KĘS 147

Pomysłów na naleśniki jest naprawdę sporo. Koreczki z naleśników to doskonały pomysł na przekąskę imprezową zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Posmarowane masłem czekoladowym, przełożone bananem lub innym ulubionym owocem to rozkosz dla podniebienia. Można je śmiało podać jako śniadanie czy podwieczorek dla dzieci. Moja córka uwielbia naleśniki a jak jest u Was? Składniki na naleśniki: * 250 ml wody

Zrób to smacznie
Zawijane bułeczki drożdżowe z pomidorami i fetą 151

fetą   Drukuj Prep time 30 min Cook time 20 min Total time 50 min   Zawijane bułeczki drożdżowe z fetą i pomidorami, przypominające w smaku pizze, doskonałe na przekąskę czy drugie śniadanie Serves: 12 Ingredients Ciasto: 250 g mąki połowa opakowania drożdży ( 3,5 g) ¼ łyżeczki cukru ½ szklanki wody 1 łyżka oliwy nadzienie: 70 g twardego sera

Cooking for Emily
Wrapy wegańskie bezglutenowe (+ e-book) 125

Wrapy wegańskie bezglutenowe, to moja propozycja na bardzo fajną przekąskę, do której pasuje wiele dodatków. W wersji mini, bo w dużej niekoniecznie zachowywały swój kształt 😉 a takie mini, na zasadzie a’la chlebków smażą się doskonale. Również doskonale… Artykuł Wrapy wegańskie bezglutenowe (+ e-book) pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Orzechowe kulki mocy 148

miękkie kulki to prawdziwa bomba energetyczna. Dodadzą Wam siły i mocy wtedy, gdy tego najbardziej potrzebujecie. Idealne do zabrania na do pracy lub szkoły, można zabrać ze sobą jako przekąskę po treningu. Na blogu znajdziecie wiele przepisów na kulki mocy. Ten dołączył dziś do ich grona. Te małe... Artykuł Orzechowe kulki mocy pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki

Fit Food Brunetki
ser smażony z kminkiem - kuchnia regionalna (Kujawy) 166

aromatu, można dodać ziarna kminku albo świeży koperek. Ja zdecydowanie wolę wersję z kminkiem. Ser smażony doskonale smakuje ze świeżym pieczywem , znakomicie nadaje się na śniadanie, kolację bądź jako przekąska pomiędzy posiłkami. składniki: 1 kg twarogu (dość suchego i niezbyt kwaśnego) 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki sody 2 żółtka 2-3 łyżki ziaren kminku wykonanie: Twaróg kruszę do miski, doprawiam

babka w formie
Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta 175

pomidorami. Bruschetta z pieczarkami i serem ricotta Tak naprawdę sama bruschetta to nic innego jak grillowany chleb, natarty czosniekm i oliwą z oliwek. Podawana jest jako przystawka lub mała przekąska a często bywa także częścią anitpasti. Danie pochodzi z kuchni włoskiej. Jak wspomniałam najczęściej spotykaną jest bruschetta serwowana z pomidorami mozzarellą i bazylią. Jest jednak cała masa innych nadzień, które

mecooks
Sałatka z rzodkiewką i bazylią – idealna na grilla 204

Sałatka z rzodkiewką i bazylią to lekka i bardzo orzeźwiająca propozycja dodatku do potraw z grilla. Zarówno rzodkiewka jak i świeża bazylia sprawiają, że ma wyśmienity

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łódeczki z ciasta francuskiego 120

Zapraszam wszystkich do wspólnego kibicowania i udziału w akcji „Przekąski kibica Mundial 2018” 🙂 Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 filet z kurczaka 1/2 cukinii kolorowe papryki, w mnie 3 … Czytaj dalej Łódeczki z ciasta francuskiego

czarrna od kuchni
Tatar z podwędzanego matiasa z grubo siekanym guacamole i czarną quinoą 174

Takie cudo, na każda porę dnia. Ja jadłam na śniadanie, ale jako przystawka do obiadu, albo przekąska na wieczorne przyjęcie jak znalazł. Składniki: 5-6 łyżek ugotowanej czarnej quinoy 2 podwędzane filety matiasy 1 smaczliwka pół małej czerwonej cebulki  kawałek ostrej papryczki 2 łyżki oliwy z oliwek świeża kolendra 1 łyżka soku z limonki świeże listki mięty sól Wykonanie

Quinoa Raz!
Sałatka z zapiekanym camembert i prosciutto 160

prosciutto to moja kolejna ulubiona sałatka, którą pierwszy raz spróbowałam będąc w Paryżu . Uwielbiam zapiekany camembert! Jest wtedy jeszcze bardziej kremowy i smakuje pysznie. Sałatka camembert to szybka przekąska na wieczór. My właśnie oglądamy mecz Iran z Marokiem, kibicujemy i zajadamy sałatkę. Taką sałatkę często podaję gościom. Jest elegancka, smaczna i bardzo szybka do wykonania. Niespodziewani goście to nie powód

codojedzenia
Tarta z salami i cukinią 151

mnie znowu ciasto francuskie. Nie moge sie powstrzymać od robienia pysznych przekąsek na słodko i na słono z użyciem tegoż ciasta. Tarta z salami i cukinią Jeśli miałabym zdecydować czy bardziej jestem za ciastem francuskim podanym w wersji na słodko czy za tym zrobionym w wersji na słono to nie mogłabym zdecydować. Uwiebiam wszelakie jego warjacje. Tak naprawdę ciasta francuskiego

mecooks
Grillowane francuskie poduszeczki z wołowiną, szpinakiem i mozzarellą 145

żeby się przypiekły. Rada: ciasto francuskie delikatnie przyklei się do foli, dlatego przez jedno odwrócenie, można je wszystkie naraz przypiec. Po lekkim przestygnięciu łatwo odklejają się od foli. Idealna przekąska na jeden - dwa kęsy, ok. 18 szt.  Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym wymieszanym z solą, pieprzem i posiekaną świeżą miętą

Moniki Smakołyki
Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywną salsą 122

bogaty w dużą ilość świeżych, naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw, podany z własnym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z budek i fajny pomysł na sycący, wartościowy obiad lub przekąskę. Składniki: 8 placków tortilli 400g fileta z kurczaka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 zielony ogórek 1 czerwona cebula 200g kukurydzy z puszki 250g pomidorków koktajlowych 8 listków sałaty

Szalona Kuchnia Eweliny
Tortilla z serem, mozzarellą, szynką i sałatą 175

Bardzo dobra przekąska. Zasmakuje na pewno każdemu. Robi się ją szybko i jest bardzo tania. Z jednej porcji wychodzi bardzo dużo sztuk. Warto wypróbować na różnego typu okazje. Urodziny, imieniny, majówka czy spotkanie ze znajomymi. Bardzo dobre. Polecam.  Tortilla z serem, mozzarellą, szynką i sałatą 1 opakowanie Wrapsów Tortilli 1 sałata zielona 6-7 plastrów sera żółtego

Gotuję Testuję
Szparagi z parmezanem i czerwonym pieprzem 138

Dzisiaj pyszna przekąska lub dodatek do obiadu. Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo, więc korzystajmy z tego warzywa póki możemy. Są nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe, a przygotowanie ich zajmuje kilka minut Składniki: pęczek zielonych szparagów 2-3 łyżki startego parmezanu 1 łyżka masła 1 łyżka czerwonego pieprzu Przygotowanie: Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Młodych szparagów

Oryginalny smak