Przepis na : śniadanie
Gdyby ktoś zadał mi pytanie o mój ulubiony patent na śniadanie, pewnie powiedziałabym, że tosty i jajka. Jedno z drugim doskonale pasuje o czym zapewniałam Was przy okazji publikacji Śniadaniowych tostów na bogato (przepis tutaj-> KLIK) oraz Jajek po benedyktyńsku (przepis tutaj -> KLIK) . Pierwsza propozycja to tosty z omletem, dosyć pracochłonne i wymagające dużego zaangażowania w przygotowanie, a druga – z jajkiem w koszulce, które nie każdemu, z tego co słyszałam, wychodzą. Moja dzisiejsza pro... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...