przekąski - 40822 przepisów (strona:518/2722)

Serowe Paluszki I Krakersy Z Dipem 101

Taka przekąska idealnie sprawdzi się na sylwestrowy wieczór i karnawał, a najlepiej smakuje przygotowana tego samego dnia :) Wtedy krakersy i paluszki mają doskonałą chrupkość :) Składniki na 2 blaszki: 1 i 1/3 szkl mąki pszennej około 150-200 g sera żółtego 200 g masła lub margaryny około 1/2 płaskiej łyżeczki soli około 1/2 płaskiej łyżeczki papryki słodkiej lub ostrej

Gotowanie...to proste !
Kutia 177

Kutia to tradycyjna przekąska, która powinna znaleźć się na wigilijnym stole.  Prosta do przygotowania i bardzo słodka.  Kutia zwyczajowo jest przyrządzana z obłuszczonej, gotowanej pszenicy, zmielonego maku i dużej ilości posiekanych bakalii (orzechów oraz rodzynek). Jeżeli uwielbiacie masę makową to kutia przypadnie Wam do smaku 😊 Składniki na porcję dla 4-6 osób: 1 szklanka pszenicy

Ugotować
Paluszki serowe 5868

kiedy pierwszy raz je przygotowałam, stały się jedną z moich ulubionych przekąsek na ciepło. I pomimo iż są kaloryczne i do najlżejszych nie należą, to są tak pyszne, że raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa;) Świetnie smakują z różnego rodzaju sosami. Np czosnkowym lub majonezowo-ketchupowym z ostrą cebulką . 2 jajka 4 – 6 łyżek śmietanki

Smaki Na Talerzu
Bezglutenowe klopsiki z kapusty kiszonej i białej fasoli 157

Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo” . Zapraszamy na lekko kwaśne a zarazem delikatne klopsiki z kapusty kiszonej z białą fasolką. Idealna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno na wszelakie towarzyskie spotkania jak i imprezy :)   Składniki na klopsiki: 250 g kiszonej kapusty 160 g fasoli białej Jaś

Kuchenne Wariacje
Pieczarki faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i oliwkami 103

aszerowane pieczarki to prosta i niewymagająca wiele pracy przekąska imprezowa, a za sprawą farszu z brązowego ryżu, zielonych oliwek i suszonych pomidorów nieprawdopodobnie pyszna! Jeszcze ta chrupiąca warstwa z serem cheddar, mmm... Przepis przygotowałem dla Was z myślą o Sylwestrze, ale śmiało możecie go wykorzystać na domówkę, czy jako finger-food na imprezę. Zapewniam, że każdy będzie miło zaskoczony. :) * SKŁADNIKI

Food Square
Placek do barszczu z pieczarkami 208

całkiem wystygnie. Im drobniej pokrojone(zmielone) pieczarki, tym mniej ich wypada podczas krojenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Boże Narodzienie , Ciasta drożdżowe , Dania wegetariańskie , Dania z grzybami , Przystawki i przekąski Tagged: drożdże , grzyby leśne , pieczarki

https:KKuchniaMniam
Krokieciki francuskie z soczewicą i kaszą jęczmienną 168

soczewicą i kaszą jęczmienną to moja propozycja na danie wigilijne, ale znacznie lżejsze, doskonałe dla dzieci (i nie tylko). Mogą być samodzielną przekąską lub dodatkiem do filiżanki barszczu czerwonego. Wigilijny stół zazwyczaj ugina się… Artykuł Krokieciki francuskie z soczewicą i kaszą jęczmienną pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Babeczki z fetą i oliwkami 118

stojąco, nie przerywając zabawy ;) Dlatego właśnie dziś postanowiłam zaproponować Wam pyszne babeczki z fetą i oliwkami . Babeczki są lekko kwaskowe i słone od fety, dzięki temu stanowią idealną przekąskę do piwa. Są niewielkie, tak na dwa kęsy, w związku z czym idealnie sprawdzą się w roli imprezowego finger food. Tartletki z fetą i oliwkami, z dodatekim za'ataru są niezwykle

Codzienne Gotowanie
Ruloniki z ciasta francuskiego z szynką i serem 177

niezastąpione w niejednej kuchni. Oczywiście biorę pod uwage tylko to kupne. Domowe zajmie nam zdecydowanie dużo czasu jeśli chodzi o przygotowanie. Ruloniki z szynką i serem to idealna propozycja przekąski, którą można podać w trakcie przyjęcia. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Ruloniki z ciasta francuskiego z szynką

mecooks
Szybki sos czosnkowo-bazyliowy do paluszków chlebowych 240

Dziś polecam Was szybki sos czosnkowo-bazyliowy do paluszków chlebowych. U nas to hit każdej imprezy. Taka prosta przekąska doskonale sprawdzi się również w chwilach, gdy… po prostu mamy ochotę pochrupać coś dobrego. Pyszne paluszki chlebowe GRISSINI możecie nabyć w ZdrowyMarket24 Znajdziecie tam różne smaki paluszków, my najbardziej lubimy wersję z oliwą z oliwek. Doskonale komponuje się z sosem

Słodkie okruszki
Tartaletki z łososiem i ravioli ze szpinakiem i serem mascarpone 119

Dziś przychodzę do Was z pomysłem na przekąskę, którą można przygotować na świąteczną lub noworoczną imprezę. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Jeśli nie macie czasu na gotowanie a zależy Wam by zaskoczyć gości czymś smacznym, użyjcie gotowych, wytrawnych tarteletek oraz wędzonego łososia. Nie musimy go podsmażać, wystarczy pokroić na kawałki i dodać do śmietany i ravioli. kruche ciasto

Kasia i jej kobiecy świat
Krokieciki ziemniaczano-serowe z quinoą, nadziewane parówkami i podane z ketchupem 197

Dziś kolejna przekąska, którą podpatrzyłam w Ameryce Południowej, później spotkałam ją również w hiszpańskich barach tapas, ale nigdy nie próbowałam ze względu na celiakię. Wyglądały smakowicie, więc opracowałam swoją bezglutenową wersję i mogę się z Wami podzielić przepisem na malutkie krokieciki ziemniaczane z dodatkiem parmezanu i quinoy, obtoczyłam je w mące z czerwonej soczewicy i usmażyłam na głębokim tłuszczu

Quinoa Raz!
Bruschetta 159

jednak kiedy przygotuje się ją z sercem, z najlepszych składników… z dojrzałych, słodkich, pachnących pełnym słońcem pomidorów, świeżej, aromatycznej bazylii i oliwy z pierwszego tłoczenia staje się niezwykłą przekąską, która skradnie serce każdego. Nie ma lepszej pory na bruschetty niż lato. Spróbujcie póki sezon na pomidory trwa. Jeżeli lubicie włoską kuchnię i pomidory zerknijcie również na SPAGHETTI Z ZIOŁOWYMI

Fitsweet.me
Tartaletki z kremem z batata, brokułem i fetą 136

Tartaletki z kremem z batata, brokułem i fetą to bardzo fajny pomysł na przekąskę, dla wielbicieli smaku słodkiego ziemniaka. Ja osobiście znam się z batatami od niedawna (niewątpliwie blog się do tego przyczynił 😉 ), ale bardzo polubiłam i mam… Artykuł Tartaletki z kremem z batata, brokułem

Kolorowy Przepisownik