Chlebek naan – przepis na indyjskie pieczywo z patelni
Chlebek naan – przepis na indyjskie pieczywo z patelni
Chlebek naan tradycyjnie przygotowuje się w glinianych piecach tandoor, ale z tym przepisem możecie go zrobić we własnej kuchni. Wystarczy tylko patelnia! Czym jest chlebek naan? Chlebek naan to płaski chleb bazujący na drożdżach. Kojarzony jest przede wszystkim z kuchnią indyjską, ale można go spotkać w wielu krajach Azji, m.in. w Iranie, Pakistanie, Indonezji czy Myanmarze. Podstawowy przepis na naan nie różni się wiele od prostego przepisu na chleb – mamy tu mąkę, drożdże, sól i wodę. Często pojawi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl
Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
Na-talerzu.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, śniadania, chleb, fit, obiad, deser, dipy, kolacja, przekąski, chleb na drożdżach , ciasto słonecznikowe
Inne przepisy z Na-talerzu.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję