przekąski - 40822 przepisów (strona:513/2722)

Hummus z buraka 158

Hummus z buraka to połączenie klasycznej wersji hummusu z burakiem. Piękny kolor pasty, głębia smaku urzeknie każdego. Pyszna, zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla masła. Poniżej przedstawiam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Japońskie naleśniki dorayaki z matchą 142

zrobione z dodatkiem japońskiej herbaty matcha, która ma opinię jednego z najzdrowszych uzupełniaczy diety. Dodatkowo, dzięki niej dorayaki mają piękny apetyczny kolor świeżej zieleni Idealne na śniadanie albo przekąskę do szkoły lub pracy. Więcej o zdrowotnych właściwościach matchy pisałam tutaj , a przepis ma babeczki z matchą znajdziecie tu . Składniki: Naleśniki: 3/4 szklanki mąki orkiszowej 1 łyżeczka (5 ml) proszku

Lamarida.pl
Galaretka drobiowa po Bieszczadzku 126

Super smaczna drobiowa galaretka na przekąskę. Przepis jest prosty i tani w przygotowaniu. Składniki: noga z kurczaka 3 szt. marchewka 2 szt.  jajko ugotowane na twardo 3 szt.  żelatyna 2 łyżki sól i pieprz do smaku Natka pietruszki Wykonanie: Mięso ugotować do miękkości, wyjąć z rosołu i odstawić do wystudzenia. Następnie obrać ręka od kości, rosół przecedzić przez

Tradycyjna Kuchnia
Jajka faszerowane pastą pomidorową 136

Jajka faszerowane  pachnącą wędzonką pastą pomidorową to ciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Fajnie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 250g wędzonej szynki 140g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej szczypta słodkiej papryki sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić

Szalona Kuchnia Eweliny
Jajka z nutą szczypiorku faszerowane brokułem 134

Jajka na twardo faszerowane masą z brokułu, posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski. Składniki: 6 jajek 260g brokułu 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Paluchy keczupowe. 206

Wyjątkowo mięciutkie, puszyste paluchy drożdżowe wzbogacone keczupem będą idealną przekąską na podwieczorek, jak również świetnym dodatkiem na śniadanie lub kolację. Z powodzeniem możemy je zabrać na wycieczkę, piknik, czy do pracy. Będą w sam raz zarówno na ten mały, czy też większy głód. Polecam! Składniki na paluchy keczupowe: 450 g mąki tortowej 50 ml ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru

Rozpustne gotowanie
3 popularne sosy sałatkowe 151

Choć powstają z różnych składników, łączy je wiele. To dzięki nim tradycyjne sałatki nabierają wyjątkowego charakteru, a nasze menu staje się bardziej różnorodne. To one sprawiają, że przekąski sporządzone z prostych składników stają się wykwintnymi daniami. Sosy sałatkowe to nie tylko wspaniały smak i aromat. Wśród wielu sosów znajdziemy przecież i takie, które – dzięki poszczególnym składnikom – stają się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Taralli z kolendrą 128

nadzieję tylko, że nie rozchoruję się i że pogoda nam dopisze Tyle o Półmaratonie, czas na kilka słów o dzisiejszym przepisie – Taralli z kolendrą to typowa, włoska przekąska, którą zajadałam się podczas nauki do egzaminu semestralnego z języka włoskiego. Kiedyś dzieliłam się już z Wami przepisem na Tarallucci , a Taralli z kolendrą to ich inna wersja, równie smaczna Taralli

365 dni dookoła kuchni
Quesadilla z kurczakiem i suszonymi pomidorami 172

Quesedilla to jedna z najlepszych i najszybszych przekąsek jakie robiłam. Najfajniejsze w tym daniu jest to, że koncepcja tego co znajdzie się w środku zależy tylko i wyłącznie od nas samych :) Polecam z SOSEM CZOSNKOWYM :) Lubicie qusedillę? :) Składniki (na 2 quesedille): 4 okrągłe placki tortilli 3 łyżki masła 500g piersi z kurczaka duża cebula duża czerwona papryka 8 suszonych pomidorów

ChilliJemy
Czosnkowo-bazyliowe pieczarki na maśle 176

Dziś zapraszam Was na czosnkowo-bazyliowe pieczarki na maśle . Proste, pyszne, idealne jako dodatek do sucharków, świeżego pieczywa lub jako jedna z przekąsek na przyjęciu (wato je wówczas przygotować w większej ilości). Polecam Wam taką aromatyczną wersję pieczarek. Jeśli macie malutkie pieczarki możecie je przygotować w całości, będą jeszcze lepiej prezentować się na stole Spróbujcie. Składniki: 8 pieczarek 2 ząbki

Słodkie okruszki
Wieprzowo-drobiowa rolada ze szpinakiem 118

Wieprzowo-drobiowa rolada ze szpinakiem świetnie komponuje się z ziemniakami i surówką tworząc danie obiadowe ale również idealnie prezentuje się podana w formie przystawki lub przekąski. Składniki: Masa mięsna: 300g łopatki wieprzowej 300g fileta z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka lubczyku 1 łyżka majeranku sól pieprz Farsz: 600g mrożonego szpinaku

Szalona Kuchnia Eweliny
Grillowany oscypek z sosem żurawinowym i orzechami włoskimi 119

Dzisiaj góralskie smaki Grillowany oscypek z sosem żurawinowym i posypany uprażonymi orzechami włoskimi. Pycha! Do przygotowania tej przekąski można użyć dużego oscypka pokrojonego w plastry lub małych, które grillujemy w całości. Do żurawiny dodałam łyżkę octu balsamicznego i wody, ale nie jest to konieczne. Można dodać sam dżem żurawinowy prosto ze słoiczka, będzie równie smaczne. Polecam Składniki: 1 oscypek garść

Oryginalny smak
Sajgonki z kurczakiem 113

Dziś miałam ochotę na sajgonki. W lodówce znalazłam pierś z kurczaka, a w spiżarni pozostałe składniki. Nie było innego wyjścia i wiecie co? Przygotowanie takiej sycącej przekąski nie zajęło mi więcej czasu niż godzinę - łącznie ze smażeniem. Rewelacja! :) Potrzebujemy: podwójna pierś z kurczaka 1/2 czerwonej cebuli 1 cm imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 łyżki sosu

MamaOskarka
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym 158

Jajka faszerowane łososiem wędzonym, to jedne z naszych ulubionych. Często goszczą w formie kolacji czy popołudniowej przekąski. Proste, kilkuskładnikowe wypełnienie świetnie pasuje do przystawki na zimno, nie tylko na świątecznym stole. Składniki (5 porcji) -5 jaj -100 g łososia wędzonego -kilka gałązek szczypioru -1 czubata łyżka majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na połówki

Zielona Kuchnia
Tortille z kurczakiem i awokado 206

Kochani jako jedno z nielicznych mieliśmy możliwość spróbować nowości, która niebawem pojawi się w sprzedaży – Majonez Kielecki Lekki . W swoim składzie ma zredukowaną o 30

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!