Grillowane papryczki padron

Grillowane papryczki padron

Grillowane papryczki padron

Przepis na : obiad

P apryka Padrón - Pimientos de padron to malutkie papryczki, pochodzące z Galicji w Hiszpanii. Są bardzo popularne w hiszpańskich, portugalskich barach tapas. Przywiezione do Galicji przez misjonarzy z zakonu franciszkańskiego w XVI wieku, prawdopodobnie z Meksyku, zasadzone w Hiszpanii, stopniowo dostosowały się do klimatu Galicji , stały się mniejsze niż pierwotne i utraciły częściowo swój pierwotny "ogień". Podaje się je w najprostszej formie - smażone na patelni, grillu, na dużym ogniu, a następni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.