Przepis na : obiad
P apryka Padrón - Pimientos de padron to malutkie papryczki, pochodzące z Galicji w Hiszpanii. Są bardzo popularne w hiszpańskich, portugalskich barach tapas. Przywiezione do Galicji przez misjonarzy z zakonu franciszkańskiego w XVI wieku, prawdopodobnie z Meksyku, zasadzone w Hiszpanii, stopniowo dostosowały się do klimatu Galicji , stały się mniejsze niż pierwotne i utraciły częściowo swój pierwotny "ogień". Podaje się je w najprostszej formie - smażone na patelni, grillu, na dużym ogniu, a następni... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...