Utopence czeskie parówki marynowane

Utopence czeskie parówki marynowane

Utopence czeskie parówki marynowane

Jeśli byliście kiedyś w czeskiej czy słowackiej gospodzie to pewnie zauważyliście stojący na blacie słoik z grubymi parówkami. To właśnie utopence, czyli przystawka w formie serdelków w zalewie octowej spożywana głównie przy piwie. Wielu pewnie nie odważyło się tego skosztować, a szkoda bo to nie tylko wiejski koloryt czeskiej kuchni, ale całkiem dobra przekąska. Czeskie serdelki czy też parówki włożone do octowej marynaty z cebulą i papryką warto spróbować chociaż raz. W końcu skoro jemy ryby marynowane w z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.