Tarta brokułowa to moja propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Ale równie dobrze smakuje na zimno jako przekąska lub drugie śniadanie. Dzięki użyciu ciasta francuskiego jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Jeśli lubicie brokuły to na pewno ten przepis trafi w Wasz gust. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 500 g brokuła, 120 g sera feta, 3 jajka
Moja kraina smakówPyszny, soczysty, delikatny, pieczony w piekarniku udziec z indyka uprzednio marynowany w aromatycznej marynacie. Doskonale sprawdzi się na ciepło na obiad lub na zimno jako przekąska albo wędlina na kanapki. Mięso z indyka można zmielić na mięso mielone a można też upiec je w całości, dowolnie zamarynować i upiec w piekarniku, to świetna propozycja na szybki obiad
Zrób to smacznieCieciorkę można potraktować jako przekąskę na zimno albo na ciepło podać do ziemniaków. Dzis wersja z kiełbasą ale sama też jest smaczna. Składniki: 500 g ciecierzycy Pętko kiełbasy Majeranek, bazylia lub ziola prowansalskie Sól i pieprz Olej Cieciorkę płuczę pod bieżącą wodą. Następnie zostawiam na 12 godzin do namoczenia. Zazwyczaj zostawiam ją poprostu na noc w garnku
prawdziwe jedzenieułożyć cieniutkie plasterki cukinii. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45 minut. Tarta smakuje zarówno na ciepło jako danie obiadowe czy kolacyjne jak i na zimno jako przekąska lub drugie śniadanie do pracy czy s zkoły. Smacznego
Moja kraina smakówminut. ps. Można na wierzch dać dodatkowo ser, ale pilnujcie by się nie przypalił. Najlepiej dodać go 5 minut przed końcem pieczenia. Smacznego! Pyszne na ciepło i zimno, jako przekąska do pracy, szkoły czy na spacer! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares
Latosiowydomwielbicieli mięsa w galarecie - schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość często pojawia się na świątecznym stole. Ponadto, schab w galarecie to pomysł na wykorzystanie zbyt dużej ilości upieczonego schabu. Dzięki galaretce mięso jest soczyste i dłużej zachowuje świeżość. Składniki na 2 półmiski: 1 kg schabu w jednym kawałku 3 szklanki wody sól, pieprz papryka słodka
UgotowaćJeżeli szukacie pomysłów na wielkanocne przekąski na zimno to zachęcam do przygotowania jajek na słono. Wystarczy wydmuszki nadziać kukurydzą, groszkiem, papryką, natką pietruszki i szynką oraz całość zalać mięsnym wywarem wraz z dodatkiem żelatyny. Prawda, że brzmi prosto? 😊 Poniższe jajka pięknie prezentuję się na talerzu i jestem przekonana, że zachwycicie nimi gości. Składniki na 10 jajek: 10 wydmuszek
Ugotowaćwybieramy menu z restauracji lub cateringu, nie można zapomnieć o żurku na bazie białej kiełbasy, z dodatkiem jajka , sałatce jarzynowej , pieczeniach (np. wieprzowych czy z królika) oraz przekąskach na zimno – jajkach lub wędlinach w galarecie . Ważnym elementem tradycji są również wielkanocne wypieki. Do najpopularniejszych należą: babki wielkanocne – cytrynowe, marmurkowe, marcepanowe lub drożdżowe, mazurki, serniki, keksy. Warto pamiętać, że w przypadku
Kuchcik gotujepożywne, niesamowicie pyszne i nie ma w nich grama mięsa. Idealne na obiad, świetne do zabrania w pudełku do pracy albo na piknik. Są równie dobre jako przekąska na zimno. Składniki: jeden brokuł, 5 jajek, duża cebula, bułka tarta, sól, pieprz, olej. Zrób tak: brokuła podziel na różyczki, ugotuj do miękkości, odcedź i odstaw do przestygnięcia. Zostaw odkryty – chodzi
Kulinarna Polskażeby ser i warzywa nie obsechły, bo będzą nieładnie wyglądać, chociaż smakować nadal pysznie Smacznego! *Pomysł zaczerpnięty z internetu Artykuł Kwiatki z sera żółtego i warzyw – efektowna przekąska na zimno pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plsłabości. Powszechnie dostępne, niedrogie i do tego pyszne. Całe szczęście poza daniami na ciepło, jak np. kotlety czy "flaczki" świetnie nadają się także do przekąsek na zimno. Dzisiaj proponuję przygotowane w oleju jak śledzie. Świetnie pasują na kolację czy jako przystawka na przyjęciu. Składniki (3 porcje) -400 g boczniaków -cebula -2 garści suszonej żurawiny -olej rzepakowy
Zielona KuchniaWczoraj na obiad przygotowałam najlepsze naleśniki w wytrawnej wersji. Nie z kapusta kiszona czy mięsem, ale z kaszą kuskus, szpinakiem i czarnymi oliwkami. Idealna jako przekąska na zimno lub na ciepło. Bardzo szybkie w przygotowaniu, niedrogie i ciekawe danie. Ciasto na naleśniki , moje ulubione znajdziecie na blogu. Placki są cienkie jak chusteczka i przepyszne! Naleśniki z kaszą kuskus
Moja smaczna kuchniaUpieczoną dynię i pomidory wkładamy do misy blendera. Dodajemy czosnek. Całość miksujemy, tak aby powstała gładka pasta. Gotową pastę doprawiamy kminem rzymskim. Taką pastę możemy serwować jako przekąskę na zimno z grzankami, a możemy również za pasteryzować ją w słoiki na później. Jeśli dynia po upieczeniu jest bardzo sucha należy dodać przegotowanej wody, puree powinno być lekko wilgotne, jeżeli
Życie zaczyna się w kuchnitemp. do 160⁰C. Szynkę pieczemy jeszcze ok pół godziny, do zrumienienia. Możemy użyć funkcji opiekania, jeśli nasz sprzęt takową posiada. Podajemy na ciepło z sosem lub na zimno jako przekąska
Kuchnia w czekoladzie