przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:16/208)

Rolada drobiowa z podwędzanymi śliwkami i serem 141

jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Jego konsystencja i doskonała topliwość sprawia, że z powodzeniem może być wykorzystywany do wyszukanych, ciepłych dań, jak i kanapek i przekąsek na zimno. Dostępny w opakowaniach o gramaturze 150 i 750 g. Dzięki technologii „otwórz – zamknij”, z jaką zostało zaprojektowane opakowanie, ser na długo zachowa swoją świeżość." śliwki podwędzane suszone

Różowa kuchnia
Klopsiki w zalewie octowej 205

Zalać gorącą zalewą i dostawić do całkowitego wystygnięcia. Słoik z wystudzonymi klopsikami w zalewie szczelnie zakręcić/zamknąć i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Podawać jako przekąskę na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 17 klopsików. Do przygotowania klopsików można użyć mięsa mielonego drobiowego, wieprzowego czy wieprzowo-wołowego. Podobno klopsiki najlepiej smakują, jeśli zostaną

Gospodyni Miejska
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1124

Sałatka śmieciuga z tuńczykiem  TU Sałatka jarzynowa z oliwkami  TU Sałatka 3 - składnikowa z roszponką  TU Sałatka pieczarkowa  TU Sałatka ze szpinakiem  TU Przekąski na zimno i  gorąco:  Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami  TU Ser camembert faszerowany śliwkami    TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą

pieprzny smaczek
Sałatka z truskawkami i serem z niebieską pleśnią 155

Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym to pomysł na szybką przekąskę na zimno. Wbrew pozorom truskawki świetnie współgrają z serem pleśniowym. Sałatkę polecam podawać po schłodzeniu. Poniższą sałatkę możecie podać jako dodatek do obiadu lub na późną kolację.  Składnik na porcję dla 3-4 osób: 1 opakowanie różnych sałat (140 g) 300 g świeżych truskawek 100 g sera

Ugotować
Jajka w szynkowych kubeczkach 199

Bardzo smaczne i efektowne jajka w szynkowych kubeczkach. Do galaretki dodałam marchewkę oraz groszek, dzięki którym poniższa przekąska na zimno jest jeszcze bardziej syta. Jeżeli nie macie pomysłu, co przygotować na Wielkanoc to zachęcam do przyrządzenia terriny z serków wiejskich lub szynki z serkiem chrzanowym w galarecie .  Składniki na 4 galaretki: 4 jajka ugotowane na twardo 6 plasterków szynki

Ugotować
Podpłomyki z patelni 219

cienki placek, podsypując mąką.   Podpłomyki piec z obydwu stron na suchej patelni do zarumienienia (po ok. 1 minucie z każdej strony). Podawać na ciepło lub zimno, jako przekąska, dodatek do zup czy zamiennik chleba. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Roladki z bakłażana nadziewane białym serem 134

Roladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam  roladki z bakłażana z nadzieniem z koziego sera, które również polecam oraz z nadzieniem z sera ricotta.  Każde danie z tym smacznym i uroczym warzywem cenię sobie i zapraszam do ich przyrządzania i kosztowania. Dla osób niejedzących

Wino Francja Kuchnia
Domowe monte - deser na zimno 207

Deser monte to pomysł na zdrową przekąskę na zimno. Cały deser składa się w głównej mierze z mleka oraz śmietany 30%. W składnikach specjalnie nie podałam konkretnej ilości cukru, ponieważ najlepiej będzie, gdy go dodacie do własnego smaku. Ja do deseru wsypałam 2 łyżki cukru i powiem Wam, że jest dla mnie idealnie słodki :) Poniższy deser jest lekko galaretowaty

Ugotować
SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWO-POMIDOROWEJ 320

Doskonała przekąska na zimno na wszelkie imprezy....zawsze pierwsza znika ze stołu.Wiem,że już na Sylwestra nie zdążycie,ale przed Nami karnawał więc doskonały sposób na skorzystanie z mojego przepisu.   Moja mama dostała go od znajomej i od tego czasu towarzyszy on nam bardzo często.Mój mąż uwielbia te skrzydełka,obawiam się czy dotrwają do jutra. Składniki

Niespełnione zdolności kulinarne
Tatar z surowego łososia 155

Kilka dni temu pokazałam Wam przepis na peklowanego łososia (gravlax). Dzisiaj zaprezentuje przepis na wykorzystanie takiej rybki. Tatar z surowego łososia to świetna przekąska na zimno. Idealnie zastąpi tradycyjny tatar wołowy.  Składniki na 1 małą miseczkę: 100 g peklowanego łososia (przepis tutaj ) 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki konserwowe 1 łyżka brandy sok z cytryny pieprz cytrynowy ewent. sól Łososia

Ugotować
Karnawałowy konkurs z Kikkoman i TABASCO® 151

Habanero Sauce. Waszym zadaniem konkursowym będzie podzielenie się ze mną przepisem na danie karnawałowe, który będzie zawierał w swoim składzie sos Kikkoman lub TABASCO ® . Może to być przekąska na zimno lub na ciepło albo danie główne... Wszystko zależy od Waszej pomysłowości. Do przepisu dołączcie zdjęcie Waszej potrawy. Nie bójcie się  odważnych i zaskakujących połączeń smaku. Zaskoczcie mnie swoimi

Kulinarne przygody Gatity
Zrazy wołowe 312

przypadku naszego przepisu duszone w sosie razem z mięsem. Zrazy podajemy z reguły na ciepło jako główne danie, ale nie każdy wie, że doskonale smakują również na zimno jako przekąska. Zrazy wołowe 2015-12-20 04:59:11 Zrazy wołowe to bardzo popularna potrawa, ale wymaga odpowiedniej techniki – radzimy jak je przyrządzić, aby były delikatne, kruche i soczyste. Zapisz przepis

Kulinarna Pokusa
Kulebiak z kiszoną kapustą 164

zrobiony z kapusty kiszonej i grzybów, ja jednak prezentuję wersję bez użycia grzybów. Dla mnie jest to bardzo fajne danie na obiad, jak również może być serwowany na zimno jako przekąska. Składniki: Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula olej ½ szklanki wody ½ łyżeczka kminku liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól pieprz Ciasto: 500 g mąki ½ szklanki mleka

Mama Gotuje
Schab faszerowany - wiem, co jem 344

Moje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę i na gorąco do obiadu, np. z sosem grzybowym. SKŁADNIKI ok 1,5 kg schabu 1 łyżka sosu sojowego zioła typu: majeranek, cząber, tymianek. 2 ząbki czosnku Na farsz: 40 dag mięsa mielonego z indyka

W kuchennym oknie Ewy
drożdżowe ślimaki ze szpinakiem 163

Jeśli lubicie drożdżowe wytrawne wypieki to polecam takie ślimaczki ze szpinakiem. Są pyszne na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego lub na zimno jako przekąska do zabrania ze sobą na piknik lub wycieczkę.  Składniki na 15 sztuk: 500 g mąki pszennej szklanka ciepłego mleka 30 g drożdży 30 g smalcu 1 jajko łyżeczka soli łyżeczka cukru na nadzienie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia