jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Jego konsystencja i doskonała topliwość sprawia, że z powodzeniem może być wykorzystywany do wyszukanych, ciepłych dań, jak i kanapek i przekąsek na zimno. Dostępny w opakowaniach o gramaturze 150 i 750 g. Dzięki technologii „otwórz – zamknij”, z jaką zostało zaprojektowane opakowanie, ser na długo zachowa swoją świeżość." śliwki podwędzane suszone
Różowa kuchniaZalać gorącą zalewą i dostawić do całkowitego wystygnięcia. Słoik z wystudzonymi klopsikami w zalewie szczelnie zakręcić/zamknąć i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Podawać jako przekąskę na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 17 klopsików. Do przygotowania klopsików można użyć mięsa mielonego drobiowego, wieprzowego czy wieprzowo-wołowego. Podobno klopsiki najlepiej smakują, jeśli zostaną
Gospodyni MiejskaSałatka śmieciuga z tuńczykiem TU Sałatka jarzynowa z oliwkami TU Sałatka 3 - składnikowa z roszponką TU Sałatka pieczarkowa TU Sałatka ze szpinakiem TU Przekąski na zimno i gorąco: Naleśniki z marynowanym w rozmarynie kurczakiem, gorgonzolą i borówkami TU Ser camembert faszerowany śliwkami TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą
pieprzny smaczekSałatka z truskawkami i serem pleśniowym to pomysł na szybką przekąskę na zimno. Wbrew pozorom truskawki świetnie współgrają z serem pleśniowym. Sałatkę polecam podawać po schłodzeniu. Poniższą sałatkę możecie podać jako dodatek do obiadu lub na późną kolację. Składnik na porcję dla 3-4 osób: 1 opakowanie różnych sałat (140 g) 300 g świeżych truskawek 100 g sera
UgotowaćBardzo smaczne i efektowne jajka w szynkowych kubeczkach. Do galaretki dodałam marchewkę oraz groszek, dzięki którym poniższa przekąska na zimno jest jeszcze bardziej syta. Jeżeli nie macie pomysłu, co przygotować na Wielkanoc to zachęcam do przyrządzenia terriny z serków wiejskich lub szynki z serkiem chrzanowym w galarecie . Składniki na 4 galaretki: 4 jajka ugotowane na twardo 6 plasterków szynki
Ugotowaćcienki placek, podsypując mąką. Podpłomyki piec z obydwu stron na suchej patelni do zarumienienia (po ok. 1 minucie z każdej strony). Podawać na ciepło lub zimno, jako przekąska, dodatek do zup czy zamiennik chleba. Smacznego
Nastoletnie WypiekanieRoladki z bakłażana nadziewane białym serem Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno. W sam raz na upalne dni. Wcześniej prezentowałam roladki z bakłażana z nadzieniem z koziego sera, które również polecam oraz z nadzieniem z sera ricotta. Każde danie z tym smacznym i uroczym warzywem cenię sobie i zapraszam do ich przyrządzania i kosztowania. Dla osób niejedzących
Wino Francja KuchniaDeser monte to pomysł na zdrową przekąskę na zimno. Cały deser składa się w głównej mierze z mleka oraz śmietany 30%. W składnikach specjalnie nie podałam konkretnej ilości cukru, ponieważ najlepiej będzie, gdy go dodacie do własnego smaku. Ja do deseru wsypałam 2 łyżki cukru i powiem Wam, że jest dla mnie idealnie słodki :) Poniższy deser jest lekko galaretowaty
UgotowaćDoskonała przekąska na zimno na wszelkie imprezy....zawsze pierwsza znika ze stołu.Wiem,że już na Sylwestra nie zdążycie,ale przed Nami karnawał więc doskonały sposób na skorzystanie z mojego przepisu. Moja mama dostała go od znajomej i od tego czasu towarzyszy on nam bardzo często.Mój mąż uwielbia te skrzydełka,obawiam się czy dotrwają do jutra. Składniki
Niespełnione zdolności kulinarneKilka dni temu pokazałam Wam przepis na peklowanego łososia (gravlax). Dzisiaj zaprezentuje przepis na wykorzystanie takiej rybki. Tatar z surowego łososia to świetna przekąska na zimno. Idealnie zastąpi tradycyjny tatar wołowy. Składniki na 1 małą miseczkę: 100 g peklowanego łososia (przepis tutaj ) 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki konserwowe 1 łyżka brandy sok z cytryny pieprz cytrynowy ewent. sól Łososia
UgotowaćHabanero Sauce. Waszym zadaniem konkursowym będzie podzielenie się ze mną przepisem na danie karnawałowe, który będzie zawierał w swoim składzie sos Kikkoman lub TABASCO ® . Może to być przekąska na zimno lub na ciepło albo danie główne... Wszystko zależy od Waszej pomysłowości. Do przepisu dołączcie zdjęcie Waszej potrawy. Nie bójcie się odważnych i zaskakujących połączeń smaku. Zaskoczcie mnie swoimi
Kulinarne przygody Gatityprzypadku naszego przepisu duszone w sosie razem z mięsem. Zrazy podajemy z reguły na ciepło jako główne danie, ale nie każdy wie, że doskonale smakują również na zimno jako przekąska. Zrazy wołowe 2015-12-20 04:59:11 Zrazy wołowe to bardzo popularna potrawa, ale wymaga odpowiedniej techniki – radzimy jak je przyrządzić, aby były delikatne, kruche i soczyste. Zapisz przepis
Kulinarna Pokusazrobiony z kapusty kiszonej i grzybów, ja jednak prezentuję wersję bez użycia grzybów. Dla mnie jest to bardzo fajne danie na obiad, jak również może być serwowany na zimno jako przekąska. Składniki: Farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula olej ½ szklanki wody ½ łyżeczka kminku liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego sól pieprz Ciasto: 500 g mąki ½ szklanki mleka
Mama GotujeMoje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę i na gorąco do obiadu, np. z sosem grzybowym. SKŁADNIKI ok 1,5 kg schabu 1 łyżka sosu sojowego zioła typu: majeranek, cząber, tymianek. 2 ząbki czosnku Na farsz: 40 dag mięsa mielonego z indyka
W kuchennym oknie EwyJeśli lubicie drożdżowe wytrawne wypieki to polecam takie ślimaczki ze szpinakiem. Są pyszne na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego lub na zimno jako przekąska do zabrania ze sobą na piknik lub wycieczkę. Składniki na 15 sztuk: 500 g mąki pszennej szklanka ciepłego mleka 30 g drożdży 30 g smalcu 1 jajko łyżeczka soli łyżeczka cukru na nadzienie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia