Roladki z wędzonego łososia z dodatkiem mascarpone i musztardy francuskiej to szybka, łatwa i do tego bardzo ciekawa przekąska na zimno. Słoność wędzonego łososia jest przełamana łagodnością mascarpone i podkręcona dodatkiem musztardy. Składniki: – 200g łososia wędzonego w plastrach – 200-250 g serka mascarpone – 1 słoiczek musztardy francuskiej – natka pietruszki – pieprz dodatkowo: folia spożywcza Wykonanie
Pociąg Do Kuchninadzieję, że conchiglioni jeszcze Wam się nie znudziło :) Tym razem propozucja jego podania na zimno, jako przekąskę. Od dawien dawna robię sałątkę z wędzonego kurczaka, makaronu i winogron, postanowiłam ją trochę zmodyfikować i zamiast dodawać do niej makaron w tradycyjny sposób, nadziałam pozostałymi składnikami sałatki ugotowane wcześniej makaronowe muszle. Smak jest rewelacyjny :) SKŁADNIKI 3 udka wędzonego kurczaka ok. 20 różowych
DefinicjaSmakuZrobiła je moja mama na Wielkanoc, Wy możecie wypróbować ten przepis za rok lub podać je jako przekąskę na zimno, nawet teraz, w okresie nie-wielkanocnym :) Mimo, że wszelkich wymyślnych faszerowanych jaj nie lubię, to te, proste, bardzo mi posmakowały :) JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI przepis mamy ;) // 8 porcji ~8 jajek ~150g pieczarek ~łyżeczka masła ~łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku
chili & sugarkażde jajko panierować w mielonych orzechach wymieszanych z sezamem. Ułożyć na pergaminie w blaszce i zapiekać a 15 minut w nagrzanym piekarniku do temp 180*c. Podawać jako przekąska na zimno
Wanilia i KardamonSycące połączenie boczku, sera i cebuli. Quiche Lorraine to tradycyjne francuskie danie z Lotaryngii, które dość łatwo można zrobić w domu. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno jako przekąska
Milion SmakówCzynność powtarzamy 3-4 krotnie. Kąski smażymy w pół - głębokim, dobrze rozgrzanym oleju. Wykładamy na ręcznik papierowy by odsączyć tłuszcz. Są doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno; jako przekąska na imprezę, dodatek do sałatek czy mięsna część obiadu. Na zdjęciach jako składnik prostej sałatki na lekką i smaczną kolację. Panierka przypomina bardziej tą z Mc... niż
Kuchnia po mojemuTerrina łososiowa to przekąska na zimno, która idealnie pasuje do kromki chleba. Taką przystawkę możecie podać na śniadanie, kolację czy imprezę wśród grona znajomych . Składniki na 2 mniejsze terriny: 300 g wędzonego łososia 1,5 serka chrzanowego 1/2 sztuki ogórka pęczek koperku 1/2 sztuki cytryny sól, pieprz do smaku 1. Na samym początku 200 g łososia pokroić
UgotowaćIdealne jako przekąska na zimno bądź pomysł na śniadanie lub kolację - f aszerowane jajka z łososiem i koperkiem Składniki: 6 ugotowanych jajek 50 g wędzonego łososia 1/2 pęczku koperku majonez pieprz Jajka ugotować na twardo (moja metoda do gotowania jajek: do zimnej wody wkładam umyte jajka, gdy woda zacznie wrzeć to gotuje co najmniej 3 minuty
UgotowaćUwielbiam ryby w galarecie. Od zawsze kojarzą mi się ze świętami bożonarodzeniowymi. Dzisiaj zachęcam Was do wypróbowania łososia w galarecie. Taka przekąska na zimno jest naprawdę łatwa do przygotowania i bardzo smaczna. Danie idealne na kolację wigilijną. Łososia w galarecie możecie przygotować kilka dni przed Wigilią. Przepis dodaje do akcji Wigilia 2014 i Świąteczna rybka . Składniki: 3 kawałki filetów
UgotowaćKarp w zalewie octowo-pomidorowej to pomysł na rewelacyjną i bardzo smaczną przekąskę na zimno. Rewelacyjnie sprawdzi się na wigilijnym stole. Taką rybkę możecie przygotować 2-3 dni przed Wigilią. Dzięki zalewie octowo-pomidorowej skórka z karpia stanie się elastyczna i bardzo miękka, a sama ryba przejdzie aromatem tej zalewy. Przepis dodaje do dwóch akcji: Świąteczna rybka i Wigilia
UgotowaćSałatka w pieczarkach będzie efektowną przekąską na zimno w sam raz na domowe imprezy. Wystarczy pokroić wszystkie składniki sałatki, przełożyć je do podpieczonych kapeluszy pieczarek i gotowe, spróbujcie sami. składniki na 8 pieczarek 8 najlepiej dużych pieczarek 4 pomidory koktajlowe 1/2 szklanki czarnych oliwek ok 3 łyżki masła 1 czerwona cebula 100 g sera feta 1 łyżka oliwy z oliwek
Smakowite DaniaTradycyjne naleśniki z białym serem i rodzynkami, nigdy nie są złe. Uwielbiam je jeść na ciepło ze szklanką zimnego mleka, czy na zimno jako przekąskę. Zawsze robimy ich więcej , by następnego dnia odsmazyć na masełku...polecam. Ciasto na naleśniki- składniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka 150 ml mleka 100 ml gazowanej wody mineralnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
Gosia gotujejuż wspominałam, jestem wielką fanką makaronów. Często przyrządzam makaron w formie zapiekanki, która świetnie sprawdza się zarówno na ciepło na obiad, jak i na zimno, jako przekąska w pracy. Ostatnio odkryłam i pokochałam muszle makaronowe. Zazwyczaj nadziewam je farszem z mięsa i warzyw z dodatkiem kremowego serka i zapiekam z sosem pomidorowym. Wypróbowałąm juz kilka kombinacji smakowych i za każdym
Zawsze głodna!latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Paszteciki dobrze smakują podane do barszczu czerwonego na gorąco lub na zimno jako przekąska. Farsz możemy również przygotować z samego mięsa gotowanego lub warzywny np. z kapusty kiszonej i pieczarek. Jednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około
Symfonia smakowakakao. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, dość często mieszając. Gdy otręby się rozgotują, dodajemy aromat migdałowy i mieszamy. Deser jest gotowy. Pyszny na ciepło i zimno. Idealna przekąska także do pracy. Pyszne także jako odmiana śniadaniowej, tradycyjnej owsianki. Jeżeli ktoś woli rzadsze musi skończyć wcześniej gotowanie
Humanistka w kuchni