blaszce, naciąć na kawałki i posmarować masłem, posypać sezamem. Wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 st Podawać na ciepło z rosołem lub barszczykiem. Na zimno jako przekąski
Gotowanie jest łatwePikantna słodycz!, tak można by określić dzisiejszą przekąskę na zimno. Choć nie ma tu mięsa i ostrej papryki, to jest to szaszłyk sycący i z charakterem!. Pieprz zielony i imbir to bardzo aromatyczne i w miarę umiarkowane jeśli chodzi o ostrość produkty. Jedno co trzeba przyznać, to to że z takim zestawem żadna jesienna grypa nam nie straszna. Do tego
Kuchnia PROzdrowotnaKolejna odsłona mięsa mielonego - kulki, które można serwować na ciepło do obiadu lub na zimno jako przekąskę. Mimo że to mięso mielone to kulki są lekkie i łagodne w smaku. Sprawia to niewątpliwie dodatek migdałów. Natka pietruszki ma smak dominujący, dzięki niej kulki smakują jak warzywne a nie mięsne. Kulki mięsne z migdałami i natką pietruszki Składniki 500 g mięsa
Pyza i Surówkasmakiem. Wyszły bardzo aromatyczne, miękkie i soczyste w środku. Takie roladki możemy podać na codzienny jak i odświętny obiad. Doskonale się również sprawdzą jako przekąska na zimno, wtedy wystarczy pokroić je w plastry i ułożyć na półmisku. Jeśli znudziły się wam zwykłe kotlety panierowane to polecam wam moją wersję wykorzystania piersi
Marta GotujeTzatziki to klasyk greckiej kuchni, który przyjął się również na polskim gruncie. Tradycyjnie podawane z mezze (takimi greckimi przystawkami) u nas najczęściej przygotowywane do grillowanego mięsa
Szybko Tanio SmacznieSos tzatziki to grecki sos na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem ogórków i czosnku. Świetnie pasuje do wędlin, mięs i potraw z grilla. Składniki: 5 - 6
Mama GotujeRoladki z wędzonego łososia z dodatkiem mascarpone i musztardy francuskiej to szybka, łatwa i do tego bardzo ciekawa przekąska na zimno. Słoność wędzonego łososia jest przełamana łagodnością mascarpone i podkręcona dodatkiem musztardy. Składniki: – 200g łososia wędzonego w plastrach – 200-250 g serka mascarpone – 1 słoiczek musztardy francuskiej – natka pietruszki – pieprz dodatkowo: folia spożywcza Wykonanie
Pociąg Do Kuchninadzieję, że conchiglioni jeszcze Wam się nie znudziło :) Tym razem propozucja jego podania na zimno, jako przekąskę. Od dawien dawna robię sałątkę z wędzonego kurczaka, makaronu i winogron, postanowiłam ją trochę zmodyfikować i zamiast dodawać do niej makaron w tradycyjny sposób, nadziałam pozostałymi składnikami sałatki ugotowane wcześniej makaronowe muszle. Smak jest rewelacyjny :) SKŁADNIKI 3 udka wędzonego kurczaka ok. 20 różowych
DefinicjaSmakuZrobiła je moja mama na Wielkanoc, Wy możecie wypróbować ten przepis za rok lub podać je jako przekąskę na zimno, nawet teraz, w okresie nie-wielkanocnym :) Mimo, że wszelkich wymyślnych faszerowanych jaj nie lubię, to te, proste, bardzo mi posmakowały :) JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI przepis mamy ;) // 8 porcji ~8 jajek ~150g pieczarek ~łyżeczka masła ~łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku
chili & sugarkażde jajko panierować w mielonych orzechach wymieszanych z sezamem. Ułożyć na pergaminie w blaszce i zapiekać a 15 minut w nagrzanym piekarniku do temp 180*c. Podawać jako przekąska na zimno
Wanilia i KardamonSycące połączenie boczku, sera i cebuli. Quiche Lorraine to tradycyjne francuskie danie z Lotaryngii, które dość łatwo można zrobić w domu. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno jako przekąska
Milion SmakówCzynność powtarzamy 3-4 krotnie. Kąski smażymy w pół - głębokim, dobrze rozgrzanym oleju. Wykładamy na ręcznik papierowy by odsączyć tłuszcz. Są doskonałe zarówno na ciepło jak i na zimno; jako przekąska na imprezę, dodatek do sałatek czy mięsna część obiadu. Na zdjęciach jako składnik prostej sałatki na lekką i smaczną kolację. Panierka przypomina bardziej tą z Mc... niż
Kuchnia po mojemuTerrina łososiowa to przekąska na zimno, która idealnie pasuje do kromki chleba. Taką przystawkę możecie podać na śniadanie, kolację czy imprezę wśród grona znajomych . Składniki na 2 mniejsze terriny: 300 g wędzonego łososia 1,5 serka chrzanowego 1/2 sztuki ogórka pęczek koperku 1/2 sztuki cytryny sól, pieprz do smaku 1. Na samym początku 200 g łososia pokroić
UgotowaćIdealne jako przekąska na zimno bądź pomysł na śniadanie lub kolację - f aszerowane jajka z łososiem i koperkiem Składniki: 6 ugotowanych jajek 50 g wędzonego łososia 1/2 pęczku koperku majonez pieprz Jajka ugotować na twardo (moja metoda do gotowania jajek: do zimnej wody wkładam umyte jajka, gdy woda zacznie wrzeć to gotuje co najmniej 3 minuty
Ugotować