Zapraszamy na cykl " Majówka z Aniołami". Na początek pyszna tarta, która wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło jako danie główne, jak i na zimno jako przekąska. Muszę powiedzieć, że nam bardzo smakowała. Polecamy:) Składniki: 1,5 szklanki mąki 100g zimnego masła, 1 jajko, 2 łyżki zimnej wody, łyżeczka soli, 6 świeżycgh pomidorów, 3 kule mozzarelli, 1 duza cebula, lub 3 dymki
Anioły w kuchniKapuśniaczki to danie główne, przekąska na zimno lub na ciepło, idealne do barszczu!. Z czym chcecie i jak tylko chcecie :). Dobrze jest zrobić ich więcej, żeby można je zajadać jeszcze w drugi dzień, można je również mrozić i wyjąć jak mamy gości :) Farsz: mała główka kapusty 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka majeranku
Apetyczna babeczkaTarta jest idealnym pomysłem na szybki i pyszny obiadek świetnie także pasuje jako przekąska na zimno. Kruche ciasto możemy przygotować wieczorem, a na drugi dzień pozostaje upieczenie tary. Prosta delikatna i smaczna na kruchym cieście z kurczakiem, pieczarkami oraz kaparami. Polecam ! Składniki na kruche ciasto: 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soku z cytryny
Zabawa smakiemWstawiłam do pieca i piekłam około godziny. Jeśli zacznie coś za bardzo się przypiekać, mięso lub kalarepki, przykryć aluminiową folią. Podałam ciepłe, ale idealnie sprawdzą się jako przekąska na zimno. * Woda, podczas pieczenia, będzie wytwarzać parę. Kalarepki będą bardziej miękkie, delikatniejsze, a jednocześnie nie wysuszą się zbytnio - zostaną soczyste. Smacznego życzy Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimnie wszelakie przekąski z ciasta francuskiego na ciepło i zimno niezastąpione. Do dipów, past, wspaniałe, w rozmaitych smakach. Dziś okrągłe pizzerinki pachnące pastą warzywną ajvar i łagodnym żółtym tartym serem posypane czarnym sezamem HELIO . Polecam, bo proste i ładnie wyglądające przekąski znikają pierwsze, i to ze smakiem! Coś na ząb;) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 spore łyżki pasty warzywnej ajvar(...)środkowej półce piekarnika do zrumienienia. Gotowe wykładam na talerz i smakuję w gronie najbliższych, na ciepło lub zimno Do przepisu wykorzystałam czarny sezam HELIO . SMACZNEJ przekąski i imprezy! Polecam na ciepło i zimno
Zasmakuj Kuchniokazja na wrzucenie czegoś na ząb i zjedzenie czegoś pysznego i małego. Zobacz moje 3 ulubione przekąski na imprezę – zarówno na ciepło, jak i na zimno. Muszle z nadzieniem Pierwszym przepisem wśród przekąsek na imprezę jest ciekawa wersja makaronu razem z prostym nadzieniem. Muszle dostaniesz właściwie w każdym supermarkecie – ważne, aby były większe, żeby coś się do tego(...)Ugotowany makaron ułóż na półmisku. Wypełnij go nadzieniem najlepiej małą łyżeczką. Rób to ostrożnie, aby nie uszkodzić muszelek. Ciasto francuskie z kabanosem To chyba moja ulubiona przekąska, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Tuż po wyjęciu z piekarnika są miękkie, kruche i pyszne, ale nawet po dwóch czy trzech dniach smakują nieźle. Wystarczą tylko 3 składniki i przekąski
Rozdomowionawielu przyjęciach zawsze sprawdzają się przekąski przygotowanie na zimno i ciepło, które możemy przygotować wcześniej. Jedną z nich jest szybka przekąska na ciepło przygotowana z frankfurterek o dużej zawartości mięsa. w cieście francuskim. Od kilku lat sama robię wyroby domowe, ostatnio trochę czasu zabrakło na przygotowanie, pomyślałam ze wykorzystam wędliny marki Duda, Moim zdaniem
Kulinarne pyszności Molkiinaczej. Przepis podaję z moimi zmianami. Takie danie smakuje i na ciepło i na zimno. Na ciepło zjedliśmy na obiad z surówką z kapusty , a na zimno pokrojone w plasterki podałam jako przekąskę :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 płat ciasta francuskiego 2 plastry sera żółtego 25 dag pieczarek 1 mała cebulka 1 jajko pieprz oregano przyprawa do kurczaka(...)minut (w zależności od piekarnika - u mnie piekły się 50 minut). Ciasto powinno być złociste i chrupiące. 5. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami lub na zimno pokrojone w plasterki jako przekąska. Smacznego!!! Źródło: W mojej kuchni
Kuchnia domowa Anikibica”, chęć na małe „co nie co”, mniej lub bardziej uroczyste okazje… Co je łączy? Czego na nich nie może zabraknąć? Oczywiście przekąsek na ciepło lub zimno, przeważnie kolorowych i różnorodnych. U nas przekąski, to nieodzowny element każdego spotkania. Moi przyjaciele po prostu je uwielbiają. Przy nich rozmowy toczą się najlepiej. Ale co najlepiej przygotować
Słodkie okruszkilekkie. Doskonałe na letni obiad, a nawet pożywną zdrową przekąskę! Są pyszne na ciepło zaraz po przygotowaniu, ale spokojnie możemy przechować je w lodówce i zjeść także na zimno w roli przekąski. Placki zachęcają także uroczym zielonym kolorem. Takie dania są dobrym pomysłem na przekonanie dzieci do zjedzenia większej ilości warzyw, Intensywnie zielone placuszki z pewnością zachęcą niejednego niejadka
Healthycreations.plTaką roladę możecie podać na obiad, ale jest też doskonała na zimno jako efektowna przekąska Co potrzeba: 1-1,2 kg schabu, Sól, Tymianek, Czosnek granulowany Co potrzeba na nadzienie: 400 g młodej, wąskiej cukinii, 100 g pieczarek, 2 duże cebule, 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka posiekanej natki selera, 1 łyżeczka oregano, 3 łyżeczki masła Co potrzeba
Bułka z Chlebempanierce z krakersów Kilka składników, kilka(naście) minut lepienia, smażenie lub pieczenie i nuggetsy gotowe! Jeżeli potrzebujecie pomysłu na obiad lub na smaczną przekąskę, to polecamy właśnie to - doskonałe na ciepło i na zimno. Dodamy tylko, że idealnie do tego nada się pyszny czosnkowy sos własnej roboty. Przepis: Nuggetsy z kaszy jaglanej w panierce z krakersów 2. Nuggetsy(...)nuggetsy kalafiorowe. Omnomnom. Przepis: Nuggetsy z kalafiora 3. Nuggetsy z boczniaków Boczniakowe nuggetsy to proste i aromatyczne jedzenie, które posłuży nam jako danie główne lub jako przekąska. Można chrupać na zimno i na ciepło ze swoim ulubionym sosem. W obu przypadkach boczniaki smakują rewelacyjnie! Przepis: Nuggetsy z boczniaków 4. "Rybne" nuggetsy z selera Przedstawiamy kolejną wersję roślinnych nuggetsów
Bananowe Polemini kotleciki, czy też kuleczki mięsne. Są to kulki z mięsa mielonego, smażone na patelni, które robi się podobnie jak popularne kotlety mielone. Można je podawać jako przekąskę na ciepło lub na zimno z różnymi sosami, można je nadziewać na patyki od szaszłyków lub robić z nich koreczki. Można je również podać jako danie główne np. z frytkami i surówką(...)kulki. Smażyłam je z każdej strony na rumiano i wykładałam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Jak wspomniałam na początku, kulki można podawać na gorąco lub na zimno, jako danie główne lub jako przekąskę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia przepisu na mini kotleciki z warzywami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/mini-kotleciki-z-warzywami.html), sajgonki z mięsem mielonym i warzywami (link
Waniliowe ImprowizacjeTroszkę z nimi jest pracy, ale pusty talerz po nich, wynagradza wszystkie męki ;) Muszle można nadziać czym tylko dusza zapragnie, na ciepło lub na zimno. Tym razem na zimno, jako idealna przekąska na parapetówkę. Przepis znalazłam tutaj . 'muszle nadziane' Składniki: - 20szt dużych muszli - 5-6 pieczarek - 1 duża cebula - 5 jajek rozm. "L" - 1 łyżka masła - 4 ogórki konserwowe
CookYourselfParówki w cieście francuskim to ciekawa alternatywa dla zwykłych gotowanych parówek. Parówki w cieście francuskim smakują doskonałe na ciepło, albo na zimno. To idealna przekąska do przygotowania na szybko. Do jej przygotowania potrzebujemy jedynie cienkich parówek, gotowego ciasta francuskiego i ulubionego ketchupu i majonezu. W formie mniejszych kąsków świetnie sprawdzają się na różnego rodzaju imprezach, również w Karnawale. Parówki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię