Wytrawne muffiny 201Muffiny w wersji wytrawnej. Świetna przekąska na ciepło i zimno. Z dodatkiem czarnych oliwek, cebuli i parówek, maślane, chrupiące z zewnątrz. Ciasto jest na tyle wdzięczne, że możecie do niego dodać posiekaną chili, wędlinę, ser, warzywa, jak np. kawałki cukinii, papryki czy kiszonych ogórków. Każda wersja z pewnością przypadnie do gustu. Polecam! Przepis na 18 wytrawnych muffinek. SKŁADNIKI
Zasmakuj Kuchni
Sałatka z filetem wędzonym z kurczaka, kaszą bulgur, papryką czerwoną, roszponką i oliwą 184Wiosna już tuż, tuż. Na talerzu nie może zabraknąć koloru zielonego! Wiosna jest pięknym okresem nie tylko w przyrodzie, ale również w kuchni. Pojawiają się pierwsze
Truskawkowa Fiesta
Pieczone roladki z indyka nadziane aromatycznym farszem 312soczyste roladki z indyka nadziane niezwykle aromatyczną, dobrze przyprawioną masą mięsną. To świetna propozycja mięsnego dodatku do dania obiadowego. Pokrojona roladka sprawdzi się również w roli imprezowej przekąski serwowanej także na zimno. Składniki: 850g fileta z indyka 5 łyżeczek przyprawy do mięs Natur Vegeta sól pieprz Farsz: 500g udźca z indyka 400g surowego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku
Szalona Kuchnia Eweliny
Tarte Flambée (Flàmmeküeche). 225niedopieczony, należało jeszcze dogrzać piec. T arte flambée jak na proste, wiejskie jedzenie przystało jest tłusta, kaloryczna i bardzo smaczna ;) Można ją podawać na ciepło, ale na zimno będzie również znakomitą przekąską, szczególnie do piwa lub wina. Składniki na s pód tarty: 200 ml letniej wody ( lub nieco więcej w zależności od chłonności mąki) 300 g mąki
Codziennik Kuchenny
Bazyliowa panna cotta z mozzarelli z pomidorowym "kawiorem" na bezglutenowym krakersie 174Lato kojarzy mi się z lekkimi i aromatycznymi daniami. Dziś mam dla Was połączenie włoskich smaków - panna cotta i sałatka caprese dwa w jednym. Jeśli chcecie
Quinoa Raz!
Pudding chia na napoju ryżowym 185Jest lato, wysokie temperatury. Nikt nie ma ochoty na ciepłe dania. Polecam przygotować pudding chia na napoju ryżowym. Wyśmienite! Składniki: 2 łyżki nasion chia 1 łyżka
Truskawkowa Fiesta
Pałki z kurczaka pieczone w boczku 180Pałki z kurczaka nie będą suche, jeśli przed upieczeniem owiniemy je boczkiem. Są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetne na imprezową przekąskę:). 1 kg podudzi z kurczaka 200g boczku wędzonego w cienkich plastrach 3 łyżki keczupu 2 łyżki musztardy sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Z pałek usuwamy skórę. Przygotowujemy marynatę: keczup, musztardę
Szefowa kuchni
Lody malinowe z kefirem 183Lody, lody dla ochłody! Świetnym zamiennikiem tradycyjnych lodów, są te domowe! Wiadomo smak zdecydowanie odbiega od tych sprzedawanych na stoiskach, ale chcemy zdrowe i smaczne, a
Truskawkowa Fiesta
Ogórki małosolne. Przepis krok po kroku. 1814Chrupiące, pachnące czosnkiem i koperkiem, orzeźwiające…moi drodzy nadeszła pora na ogórki małosolne!!! Kiedy pytają mnie co najbardziej lubię ze słodyczy, mówię
kuron.com.pl
Tatar z marynowanymi rydzami, galaretką z buraka i czarną quinoą 226Jak już pewnie wiecie, uwielbiam tatara :) ten dzisiejszy jest z dodatkiem domowych marynowanych rydzów od rodziców, galaretki z agaru i soku z buraków, czarnej quinoy, czerwonej
Quinoa Raz!
Peruwiańska causa z fioletowych ziemniaków z tuńczykiem 205Dziś danie, które zna, lubi i przygotowuje każda peruwiańska rodzina, można powiedzieć, że to taki południowoamerykański odpowiednik, naszej sałatki jarzynowej. Uwielbiam causę, można ją przyrządzić z
Quinoa Raz!
Tatar z czarnym czosnkiem, czarną quinoą i czarną truflą 203Uwielbiam najróżniejsze wariacje na tema tatara :) Quinoa jest ciekawym dodatkiem do niego, a ta czarna dodaje trochę chrupiącej tekstury, do tego plasterek czarnej trufli i
Quinoa Raz!
Jaja w majonezie – wersja fit 190A Ty, ile razy odmówiłeś/-aś sobie sobie jajek w majonezie, przy Wielkanocnym stole, lub rodzinnej imprezie ? Z tym przepisem nie tylko nie będziesz sobie odmawiać
NiePieprz.pl
Salsa pomidorowo-waniliowa 177serów. Niezastąpione dla małych przekąsek na raz z ciasta francuskiego czy paluchów grissini. Generalnie każda impreza u mnie składa się nie tylko z ciepłych dań, jest wiele przekąsek, na ciepło czy zimno, do tego koniecznie dipy, salsy, sosy. Są dopełnieniem takich mini dań zaspokajających pierwszy głód, po które sięga się cały czas podczas spotkania. Dziś salsa pomidorowo-waniliowa z czosnkiem
Zasmakuj Kuchni
Kolorowa peruwiańska causa z tuńczykiem i czarną quinoą 238Jeśli zastanawiacie się, czym na imprezie zastąpić, kochaną przez wszystkich, ale już trochę nudną sałatkę ziemniaczaną, to mam dla Was przepis. Peruwiańska causa to danie
Quinoa Raz!