(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno to świetny pomysł na lekki deser. Możemy przygotować z różnymi owocami np. truskawkami, borówkami czy jagodami. Sernik na zimno świetnie
Damusia.plBłyskawiczna w przygotowaniu świąteczna przekąska. Idealna jako przystawka na zimno lub zakąska. Śledzie najlepiej smakują następnego dnia lub po dwóch. 4 pojedyncze płaty śledzia marynowanego ¾ szklanki wody 2 cebule 1/3 szklanki octu 10% 0,5 szklanki oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka kolorowego pieprzu w ziarnach 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego Ze śledzi zdejmujemy skórę, kroimy
VioletoweKucharzeniezjeść samo, można posypać dodatkową porcją świeżych ziół lub dodać sos na bazie jogurtu naturalnego. Taki omlet idealnie sprawdzi się na śniadanie ale i na popołudniową słoną przekąskę. Na ciepło i na zimno zachwyci niejdnego! :) Zapiekany omlet z nowalijkami Potrzebujesz: 2 młode marchewki 2 buraczki z botwiny 1/2 małej cukini 1-2 cebule dymki 1 łyżka klarowanego masła sól
Kuchnia w Słońcu Skąpanakażdej strony na rumiano i wykładałam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Tak jak wspomniałam na początku, kuleczki można podawać jako przekąskę na ciepło lub na zimno, lub jako danie główne np. z ryżem i surówką lub ulubionym sosem. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeTartaletki z mięsem mielonym z indyka, oliwkami, kukurydzą, dynią w sosie pomidorowym z dużą ilością przypraw. To propozycja na śniadanie, kolację, przekąskę, smakują na ciepło i zimno. Posypane cheddarem lub/i fetą, wytrawne, udekorowane świeżą natką lub rukolą – idealne do czerwonego wina! Tartaletki z indykiem, oliwkami i dynią SKŁADNIKI na 12 sztuk: ciasto francuskie 275 g kilka łyżek farszu mięsnego
Zasmakuj KuchniKolejny hit wśród imprezowych przekąsek. Można go podać na zimno jak i na ciepło. Z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie. Dodatek masła sprawia, że chlebek ma maślany posmak. Bogaty środek sprawia, że danie jest bardzo syte! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju rzepakowego 20 g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłej wody Farsz
VioletoweKucharzeniektóre możemy użyć. Niekonieczne jest dodawanie do quichu mięsa czy ryb, same warzywa też sprawdzają się bardzo dobrze. Quiche można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Rewelacyjnie sprawdzi się jak przekąska serwowany na przyjęciach. Spokojnie możemy go podać naszym gościom na grilu czy na imieninach Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami
mecookssmaki gotowych tortilli. Miało być prosto, szybko i smacznie. Takie też okazało się to danie. A raczej przekąska, która szybko zniknęła z naszego stołu. Wyszło pysznie Taką przekąskę można wcinać też na zimno, choć na ciepło rozpływający się w ustach ser to coś niezastąpionego… Podaję składniki na dwie – trzy osoby do „pochrupania”, dowolnie możecie modyfikować
Zasmakuj Kuchnicałość. Pachną ciepłem górskiego schroniska, kiedy wchodzi się do niego po wędrówce usianej wspaniałymi widokami :) Możecie zabrać je ze sobą na szlak, drugie śniadanie albo podać jako przekąskę. Na ciepło i na zimno są pyszne! :) Drożdżowe ślimaczki z oscypkiem, żurawiną i lubczykiem ok. 18 bułeczek Potrzebujesz: Ciasto: 450g mąki pszennej 15g świeżych drożdży /7g suchych szczypta cukru 180ml mleka
Kuchnia w Słońcu Skąpanakładąc na papier z nadmiaru tłuszczu. Placuszki są bardzo pulchne i aromatyczne. Mają bardzo ważną zaletę w porównaniu do zwyczajnych placków ziemniaczanych, szybciej są gotowe :) Super przekąska na ciepło i na zimno , z sosem czy bez :) na obiad czy na kolację. Serdecznie polecam
W Moim Magicznym Domuzapiekania i wstawiłam do nagrzanego do 180 ° C. piekarnika na około 10-15 minut. Gorące podałam na stół. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli chcecie zrobić szybką przekąskę, albo nawet podać na obiad, to... przepis jest przed Wami. Życzę Smacznego! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u KrysiPieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Upieczona smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy suszonymi ziołami i solą. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchniagotowych tortilli. Miało być prosto, szybko i smacznie. Takie też okazało się to danie. A raczej przekąska, która szybko zniknęła z naszego stołu. Wyszło pyyyyysznie:) Taką przekąskę można wcinać też na zimno, choć na ciepło rozpływający się w ustach ser to coś niezastąpionego... Podaję składniki na dwie - trzy osoby do "pochrupania", dowolnie możecie modyfikować i zwiększać składniki. Składniki
Zasmakuj Kuchniobjętość. Nakłuwamy nożem lub przy pomocy opuszków palców robimy wgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchniamniej pikantne, ale musi być wyraźne, aby fajnie się komponowało ze słodką morelą. Kotlety wybornie smakują w towarzystwie buraczków z jabłkiem, ale także nieźle się prezentują na zimno, pokrojone w plasterki jako przekąska na kanapce
Dieta moja pasja