Sernik jest idealnym ciastem na każdą okazję. W tym wpisie prezentuje w wersji na zimno z dżemem i biszkoptami! Składniki: 500g sera twarogowego 20g żelatyny
Truskawkowa FiestaGuacamole to rodzaj salsy, dipu podawanego na zimno. Najczęściej podawany jako dodatek do przekąsek w postaci nachosów lub słupków świeżych warzyw. Często serwowany także z burrito, taco czy quesadilla. Podstawowa salsa kuchni meksykańskiej, wegańska i wartościowa. Nie zawiera majonezu, ani dodatkowego tłuszczu, gdyż konsystencja awokado nie wymaga zbędnych ulepszaczy. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Meksyka\u0144skie guacamole czyli pasta
ProstePesto.plŚledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem
KorniszonkiŚledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem
Gotujemy i jemyposypujemy solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Wszystko razem podpiekamy w temperaturze 200 stopni przez ok pół godziny. Jajko ma być całkowicie ścięte (żółtko na twardo). Gotowe przekąski można podawać na ciepło lub zimno. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Artykuł Zapiekane ciasto francuskie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchnia…dla domowników …dla gości …na imprezę …na świąteczny stół Smaczna, soczysta sałatka, która wymaga jedynie kilku składników i dosłownie jednej chwili na
Kulinarne S.O.S.…dla domowników …dla gości …na imprezę …na świąteczny stół Smaczna, soczysta sałatka, która wymaga jedynie kilku składników i dosłownie jednej chwili na
Kulinarny S.O.S.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe. Choć najlepszy sos jest na drugi dzień kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Przepyszny na ciepło i na zimno. Do mięs, pizzy czy różnych przekąsek. Życzę Wam smacznego! ps. Dziękuję mojej Teściowej za cenne uwagi podczas pisania relacji „barcelońskiej
Szybko Tanio SmacznieProsty pomysł na hummus w różnych smakach. Ale i kolorach, które wprowadzą odrobinę radości nie tylko dla podniebienia. Skusicie się na buraczkowy, czy może jednak jarmuż
Kucharzycaimieniny albo inne ważne wydarzenia w naszym życiu, kiedy spotykamy się ze znajomymi lub rodziną i świętujemy. Staramy się wówczas wypaść jak najlepiej i przygotowujemy różne przekąski, dania na ciepło oraz na zimno, a także desery i ciasta. Na takich spotkaniach zazwyczaj nie może również zabraknąć alkoholu. W tym przypadku możemy zaskoczyć swoich gości serwując im słodkie, orzeźwiające drinki
Danka Pichcidrożdżówki z nadzieniem serowym – na słodko oczywiście! Z dodatkiem prawdziwej wanilii! Bułeczki są niesamowicie puszyste i delikatne. Idealnie smakują zarówno na gorąco, jak i na zimno! Są świetnym pomysłem na słodką przekąskę, jak i leniwe śniadanie z kubkiem ulubionej kawy. Koniecznie spróbujcie! Mnie zachwyciły! Czy zachwycą i Was? Dajcie znać! SKŁADNIKI : ( ok. 25 szt ) * maka pszenna – 550 g * drożdże
Ostra na SłodkoWegańska, bez glutenu tatra daktylowo-kokosowa z śliwkami. Dzięki słodkości daktyli oraz śliwek nie wymaga dosładzania. Składniki: Spód 12 sztuk daktyli 1 łyżka oleju kokosowego 1/2
Truskawkowa FiestaDziś pędzę do Was z przepisem na schab w formie rolady z pieczarkami. Doskonały na ciepło do obiadu lub na zimno, pokrojony w cienkie plasterki jako przekąska lub wędlina na kanapkę. Propozycja mięsna w sam raz na niedzielny lub świąteczny obiad. Kruche, delikatne mięso dobrze doprawione z pieczarkowym farszem w środku, pychota :) Przygotowanie jest trochę pracochłonne, ale gwarantuję, że smak
Zrób to smacznie1 puszka ciecierzycy lub białej fasoli Ok. 10 suszonych śliwek 1 duża cebula Olej do smażenia Przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól Cebulę
Gotujemy i jemyPrzedstawiamy najlepsze przepisy! Kalafior z masłem i bułką tartą Kalafior z masłem i bułką tartą może z powodzeniem zastąpić tradycyjną surówkę do obiadu lub stanowić pyszną przekąskę. Smakuje wyśmienicie na ciepło i zimno. Podczas przygotowywania go należy pamiętać, żeby kalafiora włożyć do osolonej wrzącej wody, a nie do zimnej. Gotujemy warzywo pod przykryciem do miękkości. Jeżeli wolimy bardziej chrupiącą wersję
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!