przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:37/208)

Arancini , sycylijskie , nadziewane , kulki ryżowe 120

Arancini to tradycyjna kuchnia sycylijska , jest to oryginalny przepis , choć zawsze namawiam do eksperymentów i własnych modyfikacji Polecam to danie na każdą okazję , świetne nawet na zimno , taka dość zdrowa i sycąca przekąska lub obiad Składniki : 1,5 szklanki ryżu arborio , ten sam co do risotto , zwykły się nie nadaje 1 kulka mozzarelli 1 mała papryka spiczasta 1 mała cebula(...)następnie w bułce tartej , powtarzamy czynność dwukrotnie . Wkładamy na godzinę do lodówki ,żeby kule dobrze się związały . Smażymy na głębokim oleju , na złoty kolor . Serwujemy na gorąco lub zimno Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Arancini , sycylijskie , nadziewane , kulki ryżowe pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Crostini z serem i szpinakiem 112

Chrupiące kawałki bagietki z rozpływającą się w ustach mozzarellą, dobrze doprawionym szpinakiem i czosnkiem – na ciepło czy na zimno znikają szybko wśród karnawałowych propozycji Szybka przekąska na wiele sposobów ma tysiące wielbicieli, polecam i życzę smacznego! U nas nie trzeba na nie nikogo namawiać! Crostini z serem mozzarella i szpinakiem SKŁADNIKI: kilka kromek bagietki 200 g mrożonego szpinaku

Zasmakuj Kuchni
Ziemniaki w gajerku z farszem 119

lepszego , a na pewno trudno o ciekawsze odsłony ziemniaka. Moja rodzinka zakochała się od pierwszego kęsa . Doskonale smakują na gorąco , jeszcze lepiej na zimno z sosem czosnkowym . Można je serwować jako przekąskę do piwa lub przystawkę do obiadu . Co tu wiele pisać są genialne i nie trudne do zrobienia . Polecam , ubierzcie pyry w gajerek i włóżcie im w kieszeń pieczarki

Ogrodnik w podróży
Muffiny mięsne z ziemniaczaną czapeczką 160

podobne muffinki mięsne z dwoma farszami - te są jednak inne, bo mięso wymieszałam z warzywami i serem, a wierzch udekorowałam masą ziemniaczaną. Smakują wspaniale i na zimno i na ciepło - stanowią super przekąskę na wszelkiego rodzaju imprezy. SKŁADNIKI: (ok 12 szt)   0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)   1 jajko   1 duża cebula(...)szprycy, babeczki wyjąć z piekarnika i udekorować ich wierzch masą ziemniaczaną, a następnie posypać szczypiorkiem i papryką. Można podawać od razu na ciepło, choć bardzo smaczne są też na zimno

Kto ugości moich gości?
Francuskie zawijasy z szynką i pieczarkami 169

nodze. Przekąska z ulubionymi dodatkami, w dowolnym kształcie, szybka i prosta. Brzmi smacznie i kusząco? Cieszę się:) Do tego aromatyczny ser i lubczyk... Szybka w przygotowaniu przekąska, która zasmakuje na ciepło i na zimno. Idealna przystawka, farsze dowolne, choć dziś padło na szynkę i pieczarki. Dodatki? Koncentrat pomidorowy (zamienne passata, ketchup, przetarte świeże pomidory), parmezan, siemię lniane

Zasmakuj Kuchni
Panierowane pierogi z ciasta parzonego 130

panierowane pierogi z ciasta parzonego i stwierdziłam, że muszę się podjąć tego tematu, choć pierogi wydają się być bardzo czasochłonnym przedsięwzięciem.  Smażone pierogi to wspaniała przekąska na ciepło jak i na zimno. Właśnie zajadam się zimnym, prosto z lodówki i smakuje równie wspaniale jak taki prosto z patelni. Te włoskie pierożki z ciasta parzonego noszą przepiękną nazwę Sofficini(...)Śniadanie z takimi rarytasami to jest coś wspaniałego i wykwintnego. Polecam odejść od rutyny i wypróbować coś nowego, bo warto. :) Pierożki sofficini z ciasta parzonego sprawdzą się idealnie jako przekąska dla gości. Będą mile zaskoczeni oryginalnością potrawy i jej smakiem.  Wioleta Gargula

MamaOskarka
5 przepisów na sylwestrowe przekąski 119

Sylwester w domu, u znajomych lub inne przyjecie wymaga trochę inaczej skomponowanego menu. W takich sytuacjach stawiam na przekąski, które mogę przygotować wcześniej, będą dobrze wyglądały na stole a do tego można podać je zimne.  Dziś mam dla Was 5 zupełnie nowych przepisów, które mają jedną wspólną cechę. Zostały przygotowane z produktami Patak’s, dlatego czuć w nich(...)wygotował się ocet którym są naturalnie konserwowane. W tym celu podgrzewaj każdy z sosów przez 12-15 minut. Po podgrzaniu możesz je podawać nawet na zimno. Artykuł 5 przepisów na sylwestrowe przekąski pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Piernik klasyczny 89

Na piernik zawsze przyjdzie pora i sezon. Nie zależnie od poru roku smakuje zawsze wyśmienicie! Składniki: 2 jaja 200ml oleju rzepakowego 100ml mleka 2% piernik klasyczny

Truskawkowa Fiesta
Torcik kawowo-jogurtowy 102

Dietetyczne torciki to rzadkość, a tu ba! Przygotowałam w zdrowej wersji torcik kawowo-jogurtowy! Bardzo prosty w wykonaniu! Biszkopt nasączony kawą jest rewelacyjny! Składniki: Biszkopt 2

Truskawkowa Fiesta
Pełnoziarniste gofry serowe 106

Na blogu bardzo często goszczą gofry w różnej postaci! Tym razem w wersji z serem. Palce lizać! Mleko 3,2%, które jest oferowane przez OSM Łowicz

Truskawkowa Fiesta
Sernik na zimno przekładany dżemem i biszkoptami 149

 Sernik jest idealnym ciastem na każdą okazję. W tym wpisie prezentuje w wersji na zimno z dżemem i biszkoptami! Składniki: 500g sera twarogowego 20g żelatyny

Truskawkowa Fiesta
Guacamole meksykańska salsa z awokado 90

Guacamole to rodzaj salsy, dipu podawanego na zimno. Najczęściej podawany jako dodatek do przekąsek w postaci nachosów lub słupków świeżych warzyw. Często serwowany także z burrito, taco czy quesadilla. Podstawowa salsa kuchni meksykańskiej, wegańska i wartościowa. Nie zawiera majonezu, ani dodatkowego tłuszczu, gdyż konsystencja awokado nie wymaga zbędnych ulepszaczy. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Meksyka\u0144skie guacamole czyli pasta

ProstePesto.pl
Śledzie marynowane w zalewie octowej 143

Śledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem

Korniszonki
Śledzie marynowane w zalewie octowej 127

Śledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem

Gotujemy i jemy
Zapiekane ciasto francuskie 60

posypujemy solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Wszystko razem podpiekamy w temperaturze 200 stopni przez ok pół godziny. Jajko ma być całkowicie ścięte (żółtko na twardo). Gotowe przekąski można podawać na ciepło lub zimno. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Artykuł Zapiekane ciasto francuskie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia